Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja właśnie kupiłam w Jysku materac ze sprężynami w osobnych ..... nie pamiętam czym.

Kupiłam za poradą znajomych, którzy ten typ użytkują od kilku lat. Jest trwały i wygodny (niezbyt miękki ani za twardy).

Małam szczęście, bo na otwarcie nowego sklepu Jysk były specjalne ceny. Zapłaciłam 699 zł, a teraz kosztuje ponad 1200 zł. Wymiary 2x1,6 m.

:wink:

Ja mam Janpol - od 5 lat, model rehabilitacyjny (wtedy najdroższy w ofercie, ale za to był na niego niższy vat). Ma stronę zima i lato (szczerze - ja nie czuje różnicy... ) Bardzo dobrze się na nim spało. Oczywiście do czasu. Po ok. 3,5 - 4 latach pojawiły się już spore wgniecenia i nierówności - teraz jest do wymiany. Ja jestem w wagowej normie :), mąż zdecydowanie "waga ciężka". W tym czasie wielokrotnie posiusiany (przez dziecko) i nie zawsze odpowiednio wysuszony - na pewno miało wpływ na jego twardość.

plusem są boczne rączki - przy takich rozmiarach 1 osoba ma szansę go podnieść sama. Oraz możliwość przekładania na 2 strony.

Nie mama pojęcia, ile czasu wytrzymują inne materace. Ten polecam z założeniem na 3-4 lata i potem wymiana. (Chyba, że tak wiele się zmieniło przez ten czas w produkcji materaców - ale wątpię)

miłych snów! :lol:

A ja właśnie kupiłam w Jysku materac ze sprężynami w osobnych ..... nie pamiętam czym.

Kupiłam za poradą znajomych, którzy ten typ użytkują od kilku lat. Jest trwały i wygodny (niezbyt miękki ani za twardy).

Małam szczęście, bo na otwarcie nowego sklepu Jysk były specjalne ceny. Zapłaciłam 699 zł, a teraz kosztuje ponad 1200 zł. Wymiary 2x1,6 m.

:wink:

a nie pamiętasz jak dokładnie nazywał się ten materac?

widziałam ,że w jysku jest spory wybór

Kiedyś kupiłem w "cerfurze" materac za 250zł - po przecenie (czasy studenckie;) ). To był jakiś jednostronny sprężynowo gąbkowo i coś tam jeszcze 140x200. Po 1,5 roku użytkowania zmalał do połowy a pokrowiec na bokach (od szczytów) się poprzecierał.

Drugi materac kupiłem już w normalnym sklepie i po dwóch latach wcale go nie ubyło, a komfort nie zmalał;)

Tak, więc radzę unikać materaców marketowych!!

a ja mam "materac" kupiony w castoramie, tzn pianka taka twarda , nie mam pojkęcia do czego , jest szerokości 140cm i długości 200cm a gruba jest na 15cm. Musiałem kupić coś taniego bo poprzedn ie dwa łóżka zostały zniszczone przez mojego psa a nie miałem kasy na materac ze sklepu.

to był strzzał w 10 ! śpi się na tym super, nawet jakby położyć to na betonie to po uklęknięciu nie jest twardo i nie czuc betonu jak to siędzieje w materacach marketowych.

koszt 120zl

Pozdrawiam