Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powiem Ci tak, ta pianka jest super, w domu docelowo z tego też na 100 bede miał z niej łóżko , a stelaż sam zrobię. Piankę kupić można z tego co pamiętam w kilku wymiarach, , najwyzej kupisz dwie i sobie złączysz. Jest na dziale budowlanym w casto, tzn była

ściśniesz ręką bedziesz wiedziała o co chodzi z twardością, co do wymiarów to wyba wszystkie są 2 metrowe chyba , albo może i 2.10 nie wiem bo miarki nie mam żadnej w domu bym Ci zmierzył ile ma moja.

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięi. Własnie za Twoją inspiracją poszukałam sobie producenta pianek tapicerskich i znalazłam - sklep na allegro i producent w moim mieście. Rzecz prostsza chyba niż mi sie wydawało ;)

Wykombinowalam, że mogę kupić 140x 200 i przeciąć na 4 kawalki 100x70. I takim sposobem będę miała 3 kawałki na siedzisko i jeszcze mi zostanie na jakieś poduszki, podłokietniki czy coś tam. Dzięki za pomysł...

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Różne są torie. Jedni twierdzą że nie robi się przegród pomiędzy małżonkami. :wink:

Jako użytkownik materaca 180 na 200 drugi zakup były już dwie 90

Po pierwsze waży to od ch.... problem z wykręceniem i dotarciem na miejsce

nie wspomnę że pod łóżkiem aby odkurzyć podnosiłam materac resztkami sił

Materace które teraz kupiłam mają grube mięsiste antyalergiczne pokrowce-

ściągam je bez problemu i wysiłku i co najważniejsze miejszczą się wówczas w pralce.

To tyle spostrzeżeń z doświadczeń własnych.

podnoszę temat

dziś byłem w sklepie i Pan polecił materac firmy MODULIA (http://www.modulia.pl) - o wypełnieniu materiałem zwanym BULTEX, jakas pianka ale zaawansowana, 7-stref zgniotu, itd..

pytałem też u nich o Janpola (takiego ortopedycznego) ale ten materiał ponoć lepszy.

cena za materac 160x200 - 1490 PLN

ktoś ma i użytkuje?