Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
Może jeszcze ktoś napisze o zwoim materacu?

Mam lateksowa dziewięćdziesiątkę z Janpolu, bodajże Demeter na stelażu z Koła. Stelaż ma elektrycznie podnoszony zagłówek - fantastyczna sprawa! Do takiego stelaża musial byc materac lateksowy.

Materac planowalam tez z Koła, ale akurat Demeter był od ręki, sprzedawca go doradzał i, szczerze mowiąc, calkiem dobrze doradził :-) W promocji dostałam pokrowiec do materaca gratis.

• 4 weeks później...

Znalazłam takie oto "cuda":

Co o tym myślicie?

http://materace-sypialnia.pl/index.php/Materace-piankowe/ALASKA-160-x-200/Detailed-product-flyer.html

http://materace-sypialnia.pl/index.php/Rozmiar-160/200/Denver-160-x-200/Detailed-product-flyer.html

I pytanie drugie - czy można kupić jakiś przyzwoity materac 160 x 200 cm w cenie +/- 500-600 zł?

Oba dobre, jeśli głównie do spania to kieszeniowy, jak do "figlowania/; to bonellowy. Kupiłem od konkurenta Bazyla - Sułtana, zrobiony z tych samych komponentów. W Kępnie gdzie Bazyl i Sułtan (nicki z Allegro) produkują materace jest chyba największa w Polsce firma produkująca formatki sprężynowe - stąd łatwość zaopatrzenia i niskie ceny. Inni producenci mają dalej po podzespoły i wydają sporo na reklamę, to i ceny za to samo muszą mieć wyższe - Obejrzyj tak chwaloną Estrellę i znajdziesz w Kępnie identycznie wykonany materac, za "duży ciut" mniej.

... Obejrzyj tak chwaloną Estrellę i znajdziesz w Kępnie identycznie wykonany materac, za "duży ciut" mniej.

heh, szkoda żeś wcześneij tego nie napisał.... :-? ogłądałem te oferty na allegro, ale on chyba miał tm tylko 7strefowe, a w przypadku dużej dysproporcji wagowej miedzy partnerami np. u mnie jest 1: 2,5 :lol: 7strefowe odpadają...

... Obejrzyj tak chwaloną Estrellę i znajdziesz w Kępnie identycznie wykonany materac, za "duży ciut" mniej.

heh, szkoda żeś wcześneij tego nie napisał.... :-? ogłądałem te oferty na allegro, ale on chyba miał tm tylko 7strefowe, a w przypadku dużej dysproporcji wagowej miedzy partnerami np. u mnie jest 1: 2,5 :lol: 7strefowe odpadają...

Powiedziałbym że bonellowy odpada, a właśnie kieszeniowy, niezależnie 5- 7- czy 9 strefowy jest właściwym wyborem.

Powiedziałbym że bonellowy odpada, a właśnie kieszeniowy, niezależnie 5- 7- czy 9 strefowy jest właściwym wyborem.

Hmm, no ok kieszeniowy, ale w przypadku dużej dysproporcji wagi partnerów to jednostrefowy będzie zdrowszy..

Ja to bym musiała się przespać całą noc, żeby coś powiedzieć. Co z tego, że poleżysz chwilę?

Ostatnio mieliśmy ten sam problem, co autor wątku. Ja mam problemy z kręgosłupem i z tego powodu postanowiłam zmienić materac. Zdecydowaliśmy się na materac w całości lateksowy, śpimy od tygodnia i jak na razie OK. Na poprzednim łóżku nieraz budziłam się rano ze sztywnym, obolałym kręgosłupem, do wieczora się rozruszałam, trochę mi przeszło i rano od początku sztywność pleców. Koszmar.

Ja kilka tygodni temu kupiłem moim rodzicom w prezencie 2 materace Koło IBIZA - lateksowe. Na początku byli sceptycznie nastawieni. Mój ojciec nie potrafi nigdzie spać poza domem (wakacje, u mnie itp.). Teraz są zachwyceni! Szczególnie chwalą sobie stelaże regulowane DUOFLEX KF. Sam się chwilkę zdrzemnąłem i kupuje sobie identyczne. Zarówno materace jak i stelaże są rewelacyjne. Podobno Janpol też są bardzo dobre. Ale zdecydowanie polecam lateksowe. Miałem już piankę wysokoelastyczną, aktualnie mam woreczkowy (7 polowy), ale lateks zdecydowanie najlepszy wg mnie. Należy pamiętać by kupić odpowiedni stelaż wysokoelastyczny - te dołączane do łóżek są do wywalenia.

Jeśli ktoś chce to mogę wysłać na PW adres sklepu internetowego w którym materac kupiłem - byłem bardzo zadowolony z obsługi.