Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Materac trzeba dobierac kladac sie na nim w sklepie.Wybor jest duzy i trudny.Pani w sklepie powinna Ci wszystko opowiedziec o materacach.Ceny za dobry materac i w takiej wielkosci jak mowisz na pewno nie beda male.

Też mnie interesuje temat materaca. Czy za 1200 zł kupię dobry materac? (szer. 160 cm). A moze są dobre materace za niższą cenę?

Osobiscie przykladam ogromna wage do materaca, na nim akurat bym nie oszczedzal.

Odpowiedni materac jest kluczowy do wlasciwej regenaracji, zdrowego snu, i wlasciwego odpoczynku. Zyjemy w czasach kiedy godziny spedzone co dzien przy komputerach bardzo obdijaja sie na stanie naszych plecow.

Na pewno odradzam typowe materace sprezynowe bonelowe, sprezyny kieszonkowe natomiast daja juz rownomierne podparcie calego ciala i odpowiednia posture. Twardosc nalezy dobrac do osobistych upodoban (i ewentualnie zalecen specjalisty przy chorych plecach). Ja wole np. materac twardy, pamietam jakies nieszczesliwe wakacje i hotelowy materac miekki niczym lozko wodne. Przez tydzien oka nie zmruzylem.

Wspomniany wklad kokosowy stosowany jest w roznych typach materacow jako dodatkowa warstwa, dla zwiekszenia twardosci (z tego co wiem tylko w tym celu).

Uzytkujemy z zona materac 160cm. Szczerze mowiac oboje lubimy sie porozpychac i czasami zaluje, ze nie zainwestowalismy w 180cm :)

Jakbym mógla to bym chciala mieć 180 (zwłaszcza że jak się nasze kociska rozwalą to my śpimy bokami).

No, ale niestety zmieści się tylko 160

Z dwoma kotami i szczupłym mężem można spokojnie zmieścić się na 160 cm :D :D :D

:D

w poprzednim mieszkaniu mieliśmy własnie 160 i jak jedno futro położyło się na środku, drugie niby w rogu, ale bliżej srodka, to naprawdę trzeba było kombinowac, by się wyspac :lol: bo one rzadko zwijają się w kłębek, co to, to nie :lol: o wiele wygodniej spi się, mając łapy wyciągnięte we wszystkie strony świata :wink:

Osobiscie przykladam ogromna wage do materaca, na nim akurat bym nie oszczedzal.

Odpowiedni materac jest kluczowy do wlasciwej regenaracji, zdrowego snu, i wlasciwego odpoczynku. Zyjemy w czasach kiedy godziny spedzone co dzien przy komputerach bardzo obdijaja sie na stanie naszych plecow.

Na pewno odradzam typowe materace sprezynowe bonelowe, sprezyny kieszonkowe natomiast daja juz rownomierne podparcie calego ciala i odpowiednia posture. Twardosc nalezy dobrac do osobistych upodoban (i ewentualnie zalecen specjalisty przy chorych plecach). Ja wole np. materac twardy, pamietam jakies nieszczesliwe wakacje i hotelowy materac miekki niczym lozko wodne. Przez tydzien oka nie zmruzylem.

Wspomniany wklad kokosowy stosowany jest w roznych typach materacow jako dodatkowa warstwa, dla zwiekszenia twardosci (z tego co wiem tylko w tym celu).

Uzytkujemy z zona materac 160cm. Szczerze mowiac oboje lubimy sie porozpychac i czasami zaluje, ze nie zainwestowalismy w 180cm :)

też jestesmy zdania, że materac to podstawa i po prostu musi byc dobrej jakości. Tylko myslałam, że w 1200 zł sie zmiescimy, a tu okazuje się, ze trzeba wydać więcej, Trudno, w dobry sen i niebolące plecy rano warto zainwestowac.

My sie mieścimy nawet na 140 szrokości( kiedys mieliśmy 160 ale wolelismy zwiekszyć przestrzeń pokoju). Ja mała , mąż szczupły 2 futra w tym jednen MEGALUS:) bo bydlaczek waży juz 10 kg, a ma dopiero 25 miesiecy:))MCO tak mają:)) i tez śpi w każdej pozycji , która jemu tylko przyjdzie do głowy. NAWET NA NAS:))

Najwazniejsze ,ze sie wyspypiamy.

Pozdrawiam :D

My sie mieścimy nawet na 140 szrokości( kiedys mieliśmy 160 ale wolelismy zwiekszyć przestrzeń pokoju). Ja mała , mąż szczupły 2 futra w tym jednen MEGALUS:) bo bydlaczek waży juz 10 kg, a ma dopiero 25 miesiecy:))MCO tak mają:)) i tez śpi w każdej pozycji , która jemu tylko przyjdzie do głowy. NAWET NA NAS:))

Najwazniejsze ,ze sie wyspypiamy.

Pozdrawiam :D

Ło matko - 140 cm dla dwójki + inwentarz??? :wink:

Ja muszę mieć w domu łóżko o szerokości 2 m - nie zgodzę się na węższe!!! Teraz mamy 160 cm i jak przyjdzie do nas nasze 7-letnie dziecię, to ... ja idę spać na kanapę, bo nie ma już miejsca :evil:

no prosze, temat jak znalazł, własnie też jestesmy po 1 wizycie w sklepie w sprawie łózka i nie sądzilam, że tyle możliwosci....

na pewno chcemy jak najwieksze lozko ! nawet zeby dalo sie w nim zgubić ;)

Pani w sklepie troche nam poopowiadala. Jesil chodzi o twardosc to rzeczywiscie indywidualna sprawa, ale wspomniala o wkładach kokosowych - podobno polecane są osobom cięższym, inaczej może być za twardo.

Polecała też pianki... ponoć lepiej się dopasowują do ciała (podparcie co 1cm-1,5cm) i nie przenoszą tak ruchu - jeśli ktoś się kręci to przy sprężynach o wiele bardziej odczuwa to druga osoba. Dużo zależy też od stelaża - to też była dla mnei niespodzianka. Juz się cieszylam, że łózko wybrane, a tu wychodzi że jeszcze dwie decyzje - materac i stelaż....

Ja poszukuję materaca przynajmniej 200cm - na psiaka znalazłam sposób, ale córa śpi w poprzek - nogi koniecznie na mamusi, a głowa na tatusiu. I choćbym nie wiem ile razy wynosiła ją do jej łóżka i tak wraca jak boomerang. A psa wystarczy kołdrą przykryć i sam się wynosi :)

Znacie może jakiegoś producenta materacy szerszych niz 180 - czy skazana jestem na piekielnie drogi materac robiony na zamówienie?

o wiele wygodniej spi się, mając łapy wyciągnięte we wszystkie strony świata :wink:

a tak to śpią te, co wiedzą, że są kochane i bezpieczne (królewięta jedne, panicze), takie "z pola" to tak sie nie rozwalają .....

To prawda, te z "pola" muszą być czujne. Naszym jedyne co może grozić to zacałowanie futerka :wink:

Ja poszukuję materaca przynajmniej 200cm - na psiaka znalazłam sposób, ale córa śpi w poprzek - nogi koniecznie na mamusi, a głowa na tatusiu. I choćbym nie wiem ile razy wynosiła ją do jej łóżka i tak wraca jak boomerang. A psa wystarczy kołdrą przykryć i sam się wynosi :)

Znacie może jakiegoś producenta materacy szerszych niz 180 - czy skazana jestem na piekielnie drogi materac robiony na zamówienie?

Materace o szer. 200 cm sa normalnie dostępne. Chociaz by tutaj http://www.nokaut.pl/oferta/materac-oscar-200x200-cm.html

wklejam link, nie dlatego, że polecam (bo nie znam), ale na potwierdzenie, że są :wink:

Kupowałam materac (160cm) tydzień temu. Pani w sklepie mówiła, że do łóżka szerszego od 160cm powinno dawać się już dwa materace np. do łóżka 200cm dwa materace po 100cm. Powierzchnia 200cm materaca jest zbyt rozciągnięta aby wszystkie te "systemy" prawidłowo działały. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie między mną a jeszczeniemężem jakiejś nierówności w formie krawędzi materacy ;)