Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Leżalam dzis na estrelli i estrelli lux i niestety nie bardzo wiem, na co się zdecydowac. Estrella ma piankę estrella lux lateks. W pierwszym sklepie pani stwreidzila, ze najlepiej wyprobowac, w drugim chwalono raczej strellę lux. Do tego w tym drugim sklepie zachwalano materace firmy HILDING. Sprzedawca twierdzil, wkrotce będą miel nowosc w atrakcyjnej cenie (do 1000 zł) a w skladzie to samo co estrella lux. mam mętlik a decyzję czas podjąć.

Mam problem: po tygodniach;) przemyslen i czytania wybralam materac. Zamowilam estrellę lux (swoją drogą najtaniej znalazlam w black and white). Do tego, tak na szybko, z polecenia sprzedawcy zamowilam też stelaż flex 3 polowy. No i teraz czytam, ze to materac przeznaczony do materacy bonelowych. Moja wina, bo nie czytalam, nie szukalam opinii....zasugerowalam sie tym, co mowila pracownica, w koncu powinna się znać. I teraz: albo rano dzwonię i probuje zmienic zamowienie, albo zostaję przy tym flex. Jakie macie stelaże do materacy?

I drugi problem: jaki wybrac materac dla 5 latka o wadze ok. 20 kg? Materac oczywiscie ma byc na kilkanascie lat. Zastanawiam się między estrellą lux i sueno minor (caly lateksowy).

• 2 weeks później...

Witam wszystkich,

kupiłam jakiś czas temu używany materac z allegro, jedyne co o nim wiem, to że jest lateksowo-kokosowy i ma 180x200cm. Podejrzewam, że nie ma sprężyn, nie wyczułam ich przynajmniej nigdy. Jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona i nie chciałabym się go pozbywać, zwłaszcza, że taki materac kosztowałby mnie w sklepie bardzo dużo. Niestety wygląda na to, że będę musiała to zrobić, ponieważ wprowadzam się za parę miesięcy do mieszkania mojego chłopaka, a tam sypialnia ma szerokość 160cm, jest malusieńka. Stąd moje pytanie: czy taki materac można jakoś przyciąć? I potem ponownie obszyć? Jak myślicie, da się zachować mój ukochany materac? Z góry ogromne dzięki za pomoc i pomysły

sprezyny raczej napewno ma... wszystko da sie zrobic... pytanie za ile... bo jesli nie masz pozadnej maszyny to raczej sama tego nie zrobisz... tapicer wezmie pewnie ze 100zl, wywali 2 rzedy sprezyn i zszyje... w tego typu (drogich kokosowych) materacach czesto jest tak ze stosuje sie rozne sprezyny w roznych czesciach materaca.. te na jego brzegach sa twardsze i po takim zabiegu moze zmienic sie nieco komfort spania szczegolnie dla tego kto bedzie spal na tej uharatanej krawedzi... ;p ale nie powinno byc zle... sam spie na kokosowym materacu i z czystym sumieniem stwierdzam ze to najwygodniejsze wyro z jakim mialem do czynienia! :)

nie musi mieć sprężyn. Po prostu zajrzyj do środka, pewnie ma ekspres w pokrowcu. Materace lateksowe bywają też bez sprężynowe, składają się z bloku lateksu różnie dziurkowanego w różnych miejscach (te niby strefy różnej twardości) . Raczej bym go nie przycinała lecz poczekała na zwiększenie sypialni.

• 2 weeks później...