Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja kupiłam materac kieszeniowyt, sprężynowy, 7-strefowy http://www.jmbnet.pl/shop/kieszeniowe-7-strefowe/materac-kieszeniowy-carat-lx-prestige.html Jestem przekonana właśnie co do materacy sprężynowych. Są na rynku od tylu lat, że muszą być dobre!

Wiele rzeczy na rynku było jeszcze dłużej i już tego nie ma. To nie argument. Sformułowałbym to tak: wielu z nas śpi kilkanaście czy kilkadziesiąt lat na materacu sprężynowym i żyjemy - i materac, i my. Mogą być więc wytrzymałe. To czy nowe technologie są lepsze czy nie - zobaczymy za kilkanaście lat. Zresztą pytanie, czy nie zepsuto materacy sprężynowych poprzez ogólne schińszczenie produktów (walka o cenę), czy też wynalazkami typu mikrosprężyny. Ja zostaję póki co przy swoim wyborze.

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dostałam odpowiedź z M&K Foam na moje pytania:

Idealny materac to taki,który dopasowuje się do anatomicznej budowy ciała i naturalnych krzywizn kręgosłupa.Twarde materace nie spełniają takich norm.Dlatego tak ważne jest wypróbowanie materaca na sobie.Jednak jeśli Pani wcześniej spała na twardym podłożu,to czas adaptacji organizmu do nowych warunków wynosi od 2 do 4 tygodni.

3. Strefy twardości zaczynają się od długości ok 29cm i 23cm naprzemiennie.

4.W materacu 7 polowym strefy twardości są rozłożone symetrycznie,więc nie ma znaczenia jak leży materac-nie ma znaczenia gdzie jest góra,a gdzie dół.

5.Stelaż jest bardzo istotny.W Pani przy[padku zaleca się zmienić stelaz na taki,który ma przerwy miedzy listawmi nie wieksze niż 2-3cm.Mozne to znacznie wpłynąc na komfort spania.

6. W pierwszym mieśiacu przewrócić materac przód-tył, w drugim góra-dół.Później co pół roku wystarczy odwracać materac,jednak czeste przewracanie wpływa na wiekszą żywotnośc materaca.

Chcą mnie przekonać do tego, że się przyzwyczaję, bo napisałam im że materac jest strasznie niewygodny. Chciałam też się dowiedzieć, w którym miejscu są strefy twardości. W sklepie (a dokładnie w Agacie) poleżałam sobie na Estrella Lux 1-strefowym i był super, ale mój facet zamówił 7-strefowy. Najgorsze jest to, że śpi mu się super więc ja nie mam siły przebicia :(

wychodzi na to, ze jestes za lekka wagowo na ten materac. trzeba bylo tak jak Aga kupic 2 materace, dla kazdego odpowiedni do jego wagi i przyzwyczajenia.

Może faktycznie,

ja ważę 53 kg.... i dla mnie zaś Estrella Lux był zdecydowanie za twardy. :(

Dopiero ten "Dual" - to najbardziej miękki materac z KOŁA ( H 1 ) i.... jak się położyłam to...... baaaaaaajka.

:lol:

Ja niedawno kupiłem materac Smart firmy Relaks, i powiem szczerze że do tej pory nie wiedziałem i nawet nie zdawałem sobie sprawy co to znaczy spać na dobrym materacu, Wydawało mi się że miałem do tej pory super materac ze sprężynami kieszonkowymi, ale po paru nocach na Smarcie doceniłem co to znaczy smartlatex

Polecam każdemu, nie kosztuje najmniej ale naprawdę warto.

Ja swój kupiłem na www.e-materace.com mają je do ręki dowożą w cenie a i rabat dostałem

• 3 weeks później...