Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej. Co do materacy to te z agaty generalnie raczej są dobrej jakości i nie powinnaś żałować wyboru. Natomiast twardość - dla jednej osoby (takiej bez nadwagi;p) to zazwyczaj poleca się twardość H2, ale myślę że jeżeli zależy Tobie na twardym materacu (np masz dolegliwości bólowe kręgosłupa) to pozostań przy H3, prędzej czy później się wyrobi i tak, i tak nawet jak będzie super jakości:) no i wiesz jak to bywa, nigdy nie wiadomo, dziś śpisz sama, może jutro już nie ;P

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
Witam

Jaki materac 200x140 polecacie do 500zł?

Jak zaczełem przeglądać różne oferty to nawet nie wiem na co zwracać uwagę.

Zasadniczo 500zł na takie wymiary to nie dużo, ja spałem u kolegi na kieszeniowym i się spało super, kupiłem sobie taki sam, przy tych wymiarach możesz go dostać za 509zł :)

http://www.comfortbe.pl/menu,7,esklep,produkt,id,537,name,Materac_kieszonkowy_7_stref_Comfortbe_PERFECT_140x200,kat,58,prod,0

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

ja swojemu synowi kupiłem lateksowy materac (jak dobrze pamiętam to ma 7 stref twardości). Popatrz w Internecie, jest sporo sklepów [MODEROWANO] Z racji tego, że dziecko rośnie to musi być materac, który będzie gwarantował poprawną pozycję kręgosłupa podczas snu. Jak już kupić to radzę coś lepszego, żeby później za 2-3 lata nie kupować znowu.

Edytowane przez joliska

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Dla dziecka materac z pianką wysokoelastyczną też będzie ok, warto żeby był też antyalergiczny.

też z żoną czytaliśmy ten wątek ale wybranie odpowiedniego materaca też nam kiepsko idzie, proszę powiedzcie, czy taki materac wysokoelastyczny będzie dobry http://www.puchatkolandia.pl/materac-z-wysoko-elastycznej-pianki-vitmat-eco-junior-160-70-11-cm/#wcBody ??? a co z materacami lateksowymi czy kokosowymi? czemu nie kupić takiego?

• 2 months później...
Dla dziecka materac z pianką wysokoelastyczną też będzie ok, warto żeby był też antyalergiczny.

Osobiście też kupiliśmy z żoną kupiliśmy naszej Ani właśnie materac piankowo-termoelastyczny za wydaje mi się nie dużą cenę, ajk na to jakie tu propozycję padają. 520 zł z wysyłką gratis- to chyba całkiem nieźle?

[moderowano :spam:]

Edytowane przez joliska

• 3 weeks później...
Zdecydowanie 1500 zł to jakaś kompletna paranoja... Nawet mój osobisty materac, dla dorosłej osoby, tyle nie kosztował. Niedawno zmieniałam dla siebie materac i zdecydowałam się na sprężynowy materac Hilding i kosztował 800 zł. Teraz z ciekawości sprawdziłam na stronie sklepu, gdzie kupowałam swój materac, jakie tam są ceny jeśli chodzi o materace dla dzieci no i co widzę? Najdroższy kosztuje niecałe 300 zł: [:spam:] a są też tańsze. Obawiam się, że w tym sklepie chcieli Cię nieźle załawić i zarobić "kilka" razy więcej, niż przyzwoitość nakazuje ;-) Edytowane przez joliska

Osobiście też kupiliśmy z żoną kupiliśmy naszej Ani właśnie materac piankowo-termoelastyczny za wydaje mi się nie dużą cenę, ajk na to jakie tu propozycję padają. 520 zł z wysyłką gratis- to chyba całkiem nieźle?

[moderowano :spam:]

nie chce Cię starszyc ale konsultowaliscie tą decyzję z kimś kto się zna na materacach?, ja słyszałam, ze materac z pianki termoelastycznej absolutnie nie nadaje sie dla dziecka dopóki rosnie i jego kregosłup sie kształtuje, dziecko ponoć moze mieć potem problem z kregosłupem ,moze wypowiedziałaby się na ten tamt osoba która zna się bardzo dobrze na materacach dla dzieci? Za to dla dorosłego taki materac jest super

generalnie z tego co leżałam na różnych materacach to dla mnie wybór był między lateksowym ( na minus że jest sprężysty, czyli jak maz się bedzie wiercił w nocy to ja to poczuję i nie nadaje się dla osób które się bardziej pocą, lub materac termoelastyczny ( taki wybrałam), tutaj zalezy jak jest zrobiony jesli nie ma wentylacji to tez mozna się pocić. Generalnie trzeba poleżec , nie kupowac w ciemno, Znajomi kupili rok temu materac i mi polecali że taki super, że taki mekki, wiec ja sama chcąc później kupić materac zaczęłam od tego ich ale jak się połozyłam, na takim jak oni mają, to dla mnie odczucie było takie, ze starsznie twardy. nie nalezy się więc kierowac opinią z sieci czy znajomych co do konkretnego modelu, tylko trzeba samemu przetestowac jaki bedzie dla nas dobry ( niestety róznica w cenie przekąłda się tez czesto na komfort, choć nie zawsze). I to ze mi akurat najbardziej odpowiadał pod względem wygody miekki materac termoelastyczny to nei znaczy ze innej szczupłej osobie tez będzie taki odpowiadał. Ja np na twardym materacu mam problem z zasnięciem. Dlatego polecam sklepy stacjonarne, nie internetowe ( tam tez mozna dostac materace w cenach internetowych , a nawet taniej jak się potargujecie)

A co sądzicie o materacu SULTAN ENGENES z Ikei?

Jest to w zasadzie nasz pierwszy wybór ( rozmiar 160x200 ) ale zastanawiamy się czy jest alternatywa...w Ikei za taki rozmiar wychodzi prawie 1600 pln...

nie leżałam, ale warto pochodzic po większej ilosci sklepów, i jesli ten z ikei który podajesz okaze się ze jest najwygodniejszy to kupuj, ikea ma super gwarancje, poza tym do 90 dni użytkowania materaca z IKEI mozoesz go wymienić na inny z ich asortymentu i to jest super podejście do klienta. Mi akurat materace z ikei nie odpowiadały pod względem twardości itd., ale być może dla Ciebie będą super. Nie wiem tylko jak jest z ich jakoscią, ale w końcu od tego masz gwarancję

• 4 months później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich zainteresowanych,

Założyłam ten temat ponieważ stoję właśnie przed decyzją wybrania materaca. Razem z mężem mieliśmy wcześniej materac sprężynowy kieszeniowy. Nie był zły ,ale za miałam go raptem dwa lata a za każdym przekręceniem i poruszeniem słychać było sprężyny. Nie był też do końca miękki ,ale to już nasza wina bo taki sobie wybraliśmy. Teraz wiem ,że chce materac miększy i najlepiej nie sprężynowy. Byliśmy w sklepie Selene M*** i tam podoba nam się jeden model termoelastyczny stopień twardości H2. Materac w wymiarach jakie chcemy czyli 160x200 nie jest niestety za tani bo kosztuje ok 3k zł. Jakoś szkoda jest mi wydawać tyle pieniędzy na materac.

Czy znajdzie się wśród Was ktoś kto poleci nam materac podobny do tej firmy , termoelastyczny i nieco tańszy ? :)

A może polecicie inne materace jakie sami kupiliście i uważacie za warte zainteresowania ? naprawdę liczy się dla mnie każde zdanie.

Pozdrawiam

Edytowane przez mrowkaa

mrowkaa osobiście mogę polecić ci materac właśnie termoplastyczny bo sama śpie na takim od roku i jesteśmy z mężem zachwyceni :) Wcześniej spalismy na materacu z IKEA nie wiem co tam było ale do tego co teraz mamy to się chowa. Ogólnie przejechaliśmy wiele sklepów gdzie ceny były masakryczne i ostatecznie zamówiliśmy przez neta własnie ze względu na cenę ;) Trochę się bałam ale Pan obiecał że jeśli twardość nie spelni naszych oczekwiań to wymienią na inną . Na szczęście trafił w nasze wymagania idealnie , co nas przekonało to fakt ze facet rozmawiał z nami bardzo szczegółowo o wszystko wypytywał i idealnie doradził. My zamawialiśmy z ich strony http://materace-visco.pl/ ale wcześniej tak jak wspomniałam kilka razy dzwoniłam i wypytywałam o wszytskie szczegóły. Za materac 160x200 zaplacilismy dużo mniej niż 3 tyś ;)

mrowkaa osobiście mogę polecić ci materac właśnie termoplastyczny bo sama śpie na takim od roku i jesteśmy z mężem zachwyceni :) Wcześniej spalismy na materacu z IKEA nie wiem co tam było ale do tego co teraz mamy to się chowa. Ogólnie przejechaliśmy wiele sklepów gdzie ceny były masakryczne i ostatecznie zamówiliśmy przez neta własnie ze względu na cenę ;) Trochę się bałam ale Pan obiecał że jeśli twardość nie spelni naszych oczekwiań to wymienią na inną . Na szczęście trafił w nasze wymagania idealnie , co nas przekonało to fakt ze facet rozmawiał z nami bardzo szczegółowo o wszystko wypytywał i idealnie doradził. My zamawialiśmy z ich strony http://materace-visco.pl/ ale wcześniej tak jak wspomniałam kilka razy dzwoniłam i wypytywałam o wszytskie szczegóły. Za materac 160x200 zaplacilismy dużo mniej niż 3 tyś ;)

kejsiidziękuje za odpowiedź. Zaraz zerknę na ich stronę i jutro sobie do nich zadzwonię. Trochę boję się kupować w ciemno , wolałabym się jednak położyć na nim i osobiście sprawdzić,ale skoro ty ich tak zachwalasz to może warto zaryzykować. A jaki ty masz model tego materaca ?