Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zanim dokona się zakupu materaca, koniecznie trzeba go wypróbować.

My przed zakupem testowaliśmy materace kilkanaście razy :wink:

Niektóre firmy produkują materace o różnej twardości, dostosowanej do wagi użytkownika - do 80 i powyżej 80 kg.

Moim zdaniem najciekawszą propozycją są materace wykonane z pianki termoelastycznej. Pianka pod wpływem temperatury i siły nacisku dopasowuje się do kształtu ciała.Tworzy się w ten sposób prawidłowe podparcie dla kręgosłupa.

Przy moich bólach pleców tego typu materac okazał się zbawienny.

Niestety do tanich nie należy, ale przecież minimum 1/3 doby spędzamy w łóżku, więc warto zainwestować...

• Odpowiedzi 812
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Wiem że temat materaców był już poruszany na forum, nie znalazłem jednak informacji o materacach, które mnie interesują.

W sklepie sprzedawca polecał mi materace firmy Relaks, firma ta posiada bardzo ładna stronę internetową, ale już żeby poczytać o materacach tej firmy na jakimś forum, lub znaleźć opinie bezstronnych osób już nie jest takie proste.

Sprzedawca zapewniał ze materace tej firmy sa porównywalne do materaców firmy Koło, ale są trochę tańsze

Dlatego zwracam się z pytaniem czy ktoś posiada materac tej firmy?? Ja biorę pod uwagę cztery modele "Silver", "Perfect II", "Amber" i "York Plus II".

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał mi coś więcej o materacach firmy Relaks i polecił jaki wybrać model.

Hmmm.. Nikt nie zna tych materacy, trudno....

Za to mam nowe pytanie, w innym sklepie Pani namawia mnie na materac produkowany przez firmę Recticel (Sembella), podobno jakościowo lepszy od tych produkowanych przez Firmę Relaks. Dokładnie Pani namawia nas na materac model "Swing Aqua", zachęca nas ceną, ponieważ, jak twierdzi Pani w sklepie, materac ten kosztuje w regularnej sprzedaży około 2600,- PLN (160x200) a ona oferuje nam ten materac za 1849,-. czy może ktoś napisać o tym materacu i przedewszystkim czy naprawde cana oferowana w sklepie jest atrakcyjna, wiem że często promocje polegają na wyprzedaży starych rzeczy i nie zawsze cena promocyjna jest naprawdę cena promocyjną.

Oczywiście na stronie producenta materac jest wychwalany http://www.sembella.com.pl/

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

My znamy te materace.

Jeździmy juz dwa dni do różnych sklepów, kładziemy się na materacach m.in. Koło i Sembella i już bylismy zdecydowani na Estrelle lux, ale jak poleżeliśmy na Swingu Aqua to chyba się jednak na niego zdecydujemy - cena promocyjna i porównując np. do Wenus Multipoket firmy Koło, to rzeczywiście się opłaca (uwzgledniając np. możliwość zdejmowania i prania pokrowca), a leży się rewelacyjnie.

Pozdrawiamy.

Łukasz z żoną

Sprzedawałem przez ponad 2 lata materace Sembelli, Shlaraffi oraz Koła.

Moim zdaniem za ok 2 tys warto zastanowic się nad Estrellą Lux z ciekawym pokrowcem Exclusive - http://www.mkfoam.pl/index.php?option=com_josdirectory&Itemid=30&func=viewcategory&catid=25. Materaca z Sembelli bym nie kupił - za dużo płaci się za markę a np. sprężyny, lateks wcale nie są lepsze od tych z Koła.Oczywiście w podobnej cenie jest Jeszcze Wenus Multi Poket, który prezentuje klasę wyższą niż Estrella a 160x200 kosztuje mniej niz Swing Aqua.

Kwestia wygody - jak wiadomo jest sprawą subiektywną. Jedni wolą H2 inni H3, ktoś inny uprze się na materac strefowy.

Do końca lipca w Sembelli są duże promocje i "Swing Aqua" kosztuje 1849 zł; bez promocji ponad 2000. Estrella Lux (dużo mniej sprężyn!) z pokrowcem z serii exclusive kosztuje ok. 1400 - np. z pokrowcem "Aloe Vera" 1441 zł. Venus Multi pocket z Koła kosztuje 1816 zł, a do tego pokrowiec exclusive - kolejne ok. 300 zł.

A wlasciwie jedna.

Byc moze mialem pecha, albo zła miarke, ale wyszlo mi, ze materac majacy miec w zalozeniu szerokosc 180 cm, faktycznie ma 176 cm.

Niby nic, jednak, jako, ze łóżko zostało zrobione na 180 cm, mam delikatne luzy po bokach ;-)

A moze ja nieswiadom, i tak ma byc?

;-)

Pozatym, materac bardzo sympatyczny, a jest to siedmio polowa estrella lux.

Pzdr

Ibiza jest materacem z wyższej półki - żadnych sprężyn, bardziej elastyczny, trwalszy niż sprężynowy. Moim zdaniem jego wadą jest, to że jest 7polowy (mało kto śpi nieruchomo tak żeby trafiać w odpowiednie strefy twardości). Przy kupnie materaca w pełni lateksowego trzeba się również liczyć z zakupem odpowiedniego stelaża (lateks jest ciężki i przy "rzadkim" stelażu mógłby przeciskać się pomiędzy jego listwami).

Witam,

Czy opłaca się dopłacać do materaca termoelastycznego? Prosiłbym o opinie na ten temat, chyba że gdzieś są takowe a ja ich nie mogłem znaleźć.

Znalazłem jeszcze coś co się nazywa bultex, a dokładniej materac modulia, na którym się leżało całkiem sympatynie, jednak nie wiem jak to jest czy na dłuższą metę lepiej dołożyć 1 tyś zł i wybrać materac tiffany firmy selene.

Proszę o opinie bo nie mogę nigdzie w sieci znaleźć nic na ten temat. :o

• 1 month później...

Czy ma ktoś materac firmy Hilding? Na http://www.materace.wysylka.pl/ mają tylko produkty tej firmy (chyba, że nie umiem innych znaleźć).

Chcę kupić materać dla córki (ma 2,5 roku). Zastanawiaam się nad takim modelem http://www.materace.wysylka.pl/materace2/3000_bonnell/3001/index_3001.html. Warto waszym zdaniem interesowac się tą firmą?