Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wasze zdanie na temat www.cieply-tynk.pl

Jakub12

Recommended Posts

no 1mm grubości :jawdrop: na takie kity można łowić żółtodziobów.

Fenomen AERO-THERM® to efektywność w odbijaniu promieniowana cieplengo, co jest cechą odróżniającą wobec pozostałych, przeciętnych materiałów zabezpieczających.

tak tak ... to liczymy

emisyjność powłoki ( alu folia ) 0,05 * promieniowania ciała czarnego T 10st = 5,1 W/m2K hr → 0,05*5,1=0,255 W/m2K

hci współczynnik przejmowania ciepła poziomo = 2,5 W/m2K

opór przejmowania ciepła = 1/hci+hr =1/2,755= 0,36 m2K/W

różnica w przejmowaniu ciepła Rs - Rsi = 0,36 m2K/W - 0,13 m2K/W = 0,23 m2K/W co daje 9,2 mm EPS 'u o lambdzie 0,04 W/mK

0,0092m /0,04W/mK=0,23 m2K/W

i kogo chcą w hu robić ?

a jeszcze rzeby hu była większa to emisyjność powłoki bardzo niska jak dla folii alu, a tylko folia złota może mieć lepsze współczynniki .

kres takiej zabawy to = 1/2,5=0,4 czyli jeszcze o 0,04 m2K/W ... czyli jakieś 2 mm EPS 'u

Edytowane przez מרכבה

Jeżeli chodzi właściwości ciepłej szpachli AERO-THERM to są one przebadane i potwierdzone oficjalnym certyfikatem przez renomowany, akredytowany Techniczno Badawczy Instytut Budownictwa w Pradze. Badanie zostało zaprojektowane przez ekspertów z tego laboratorium i miało charakter porównawczy. Opis badania, wyniki oraz certyfikat można znaleźć na stronie http://www.cieply-tynk.pl. Należy podkreślić, że AERO-TEHRM nie jest produktem, który ma zastąpić tradycyjne sposoby termoizolacji. Ma on zadanie wspomagające i może być stosowany w sytuacjach, gdy z różnych powodów tradycyjna izolacja nie może być skutecznie zastosowana, np. ze względów technologicznych, konstrukcyjnych, ze względu na brak miejsca lub gdy inwestor chce poprawić komfort cieplny pomieszczenia, lecz z jakiś względów nie chce, lub nie może zdecydować się na kosztowny i kłopotliwy remont kapitalny.

• 2 months później...
Mój teść docieplał tą masą poddasze dwa lata temu. Faktycznie różnica jest - to nie podlega dyskusjii. Wcześniej miał tak zimno, że nie dało się wytrzymać. Kupił aerotherm w Niemczech, bo kolega miał i był zadowoly:) I dobrze izoluje też w czasie upałów, nie ma parówy, wogóle inne powietrze w domu:) Pozdrawiam

tak tak ... to liczymy

emisyjność powłoki ( alu folia ) 0,05 * promieniowania ciała czarnego T 10st = 5,1 W/m2K hr → 0,05*5,1=0,255 W/m2K

hci współczynnik przejmowania ciepła poziomo = 2,5 W/m2K

opór przejmowania ciepła = 1/hci+hr =1/2,755= 0,36 m2K/W

różnica w przejmowaniu ciepła Rs - Rsi = 0,36 m2K/W - 0,13 m2K/W = 0,23 m2K/W co daje 9,2 mm EPS 'u o lambdzie 0,04 W/mK

0,0092m /0,04W/mK=0,23 m2K/W

i kogo chcą w hu robić ?

a jeszcze rzeby hu była większa to emisyjność powłoki bardzo niska jak dla folii alu, a tylko folia złota może mieć lepsze współczynniki .

kres takiej zabawy to = 1/2,5=0,4 czyli jeszcze o 0,04 m2K/W ... czyli jakieś 2 mm EPS 'u

jest wyliczone...

różnica 2mm izolacji to faktycznie będzie cieplej po zbóju ...

opinia 1 postowca w dodatku o jakimś cudzie niczym rozstąpienia morza czerwonego dzięki lasce Mojżesza :lol2:

Ta ściema jest opisana w literaturze dokładnie ...

i jest obliczona co może to dać .. całe nic !!!

Kolego, kultury trochę, nie chcesz nie kupuj, skoro za konkurencyjne materiały ci płacą ale nie obrażaj ludzi ....

A co do tej szpachli, to nie wiem co tam wyliczyłeś, ale wiem, że u ojca działa i jak bym miał podobny problem, to bym się nie zastanawiał.

Sorry jak pokrzyżowałem szyki Koledze:)

Ja też Kolegę pozdrawiam

nie działa .. to zwykła ściema ... niczego nie sprzedaję ..i niczym nie handluje.

nie wiesz co wyliczyłem ... 2mm izolacji tyle daje ten tynk .. jest na to wzór...

fizyki nie oszukasz ... koniec

Zadałem w obliczeniach emisyjność na poziomie foli aluminiowej ... daleko bardziej idącej

niż ten tynk. Jeśli by to była ściana ze szkła to tego typu emisyjność poprawia znacznie osiągi szkła ... i teraz każde zespolenie szyb ma przynajmniej jedną szybę z powłoką niskoemisyjną ...

ps to Ty zachowujesz się jak naganicz produktu ...

Edytowane przez מרכבה