krzysiekt 07.07.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam,Nie znalazłem takie problemu jak mój na forum. Mój problem jest taki: Gmina właśnie utwardziła drogę przy mojej posesji (asfalt). Dodatkowo na tej ulicy zostały wykonane z kostki brukowej dojazdy do bram z furtkami, a w 3 przypadkach zostały wykonane chodniki do furtek (takie wąskie "dojazdy" do furtek, które nie sąsiadują z bramami). Moja posesja przy tej ulicy ma tylko furtkę, do której nie został wykonany chodnik (wąski "dojazd" do samej furtki). Zadzwoniłem do urzędu miasta (Józefów k. Otwocka) i tam baba powiedziała, że "zgodnie z ustawą" (nie powidziała jaką) gmina wykonuje tylko dojazdy do bram lub bram z furtkami, a do pojedynczych furtek nie wykonują. Tymczasem przy innych posesjach zostały wykonane takie chodniki do samodzielnych furtek. Jedna posesja ma nawet 2 samodzielne furtki przy tej ulicy i w obu przypadkach zostały wykonane chodniki. PYTANIE: jak zmusić gminę do wykonania również chodnika do mojej furtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 07.07.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Gmina nie ma takiego obowiązku. Robia tylko do bram. I to też nie zawsze. Pewnie zrobili to robotnicy za "premie" od właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 07.07.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Gmina nie ma takiego obowiązku. Robia tylko do bram. I to też nie zawsze. Pewnie zrobili to robotnicy za "premie" od właścicieli. Nie ma to jak praca przy zamówieniach publicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts