yoozef 07.07.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam, po remoncie łazienki mam nietypowy ale bardzo irytujący problem z działaniem WC. Przy spuszczaniu woda jest solidnie wychlapywana na zewnątrz miski. Czy jest jakaś możliwość regulacji przepływu wody, ewentualnie może coś namieszał instalator?Mój zestaw to stelaż podtynkowy Grohe Rapid SL (38528 001) i miska Cersanit Delfi. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 07.07.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 no to ładnie , też kupiłam Grohe Rapid SL , jeszczze nie użytkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoozef 07.07.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Myślę że to raczej nie jest jakiś problem tego modelu, bo w internecie na ten temat cisza. Obstawiam albo że jest jakaś regulacja, albo że instalator coś namącił, albo że ta konkretna miska Cersanitu nie jest "kompatybilna" z tym stelażem. No nic, może ktoś coś doradzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoozef 09.07.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Jednak nikt nic nie poradzi? No to chyba czeka mnie zdjęcie michy i oględziny, może coś nie tak tam jest na połączeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.07.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Spróbuj zmniejszyć ilość wody w rezerwuarze (regulacja dostępna po zdjęciu przycisku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoozef 08.08.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 No i dokładnie to pomogło! Dzięki Jarku! Co prawda chwilę się naszukałem tej regulacji, bo instalator chyba wyrzucił instrukcję . Dla wszystkich, którzy mieliby podobny problem, trzeba otworzyć klapkę z przyciskiem, odczepić niebieski zatrzask po lewej stronie do którego dochodzi wężyk z wodą i wyciągnąć cały ten system ze styropianowym pływakiem. Wysokość pływaka regulujemy obracając nim. U mnie musiałem go przesunąć prawie na sam dół. Ograniczyło to ilość wody na tyle, że idealnie spłukuje bez rozchlapywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts