OldDiver 08.07.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Moja działka (płot) graniczy z Gminną utwardzona drogą / ścieżką o szerokości ok. 3 m Dwa samochody nie mają szans się wyminąć. Jest to ślepa droga.Gmina zaplanowała wybudowanie oświetlenia owej drogi. Planuje postawienie lamp w odległości 0.5 m od granicy posesji, w terenie drogi.Czy jest dopuszczalna zabudowa tych lamp w takiej odległości od granicy posesji?Czy jest dopuszczalne posadowienie lampy praktycznie w drodze? Wiem że przepisy sankcjonują posadawianie słupów lamp ale w określonej odległości od granicy drogi ... ale na zewnątrz drogi.Czy inwestor jest zobowiązany powiadomić wszystkich zainteresowanych o tej inwestycji (Projekt Budowlany -Pozwolenie na Budowę) ? Śledząc ruch na tej drodze, często widzę jak duże samochody np. śmieciarki, jeżdżą tam tyłem i już widzę jak taka kosi lampę która waląc się niszczy mi płot. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/191673-dopuszalna-odleg%C5%82o%C5%9B%C4%87-budowy-lampy-od-granicy-dzia%C5%82ki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts