Marysia Ro 08.07.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Cześć. Jestem z Krakowa i planuję zakup mieszkania, które oryginalnie jest kawalerką, a chciałabym je zmienić na 2 pokoje. Podpowiedzcie, proszę, jakich kosztów mogę się spodziewać przy remoncie i wykończeniu. W załączeniu plan mieszkania. Najważniejsza rzecz to przeniesienie kuchni do salonu.A więc trzeba przeciągnąć do salonu siłę z obecnej kuchni oraz podpiąć kanalizację, wentylację z łazienki. Gazu nie ma. Aneks byłby na ścianie w rogu stykającej się z łazienką. Druga opcja to wyburzenie ściany nośnej (z tym chyba duży problem i duży koszt?) między salonem a łazienką i zmniejszenie łazienki poprzez postawienie ścianki działowej - dzięki temu salon jest trochę większy i w tę wnękę można wstawić aneks. Dodatkowo: - zdjęcie obecnych paneli w salonie i położenie nowych - skucie kafelek z obecnej kuchni (są na całej podłodze i części dwóch ścian) i wymalowanie ścian - skucie kafelek w łazience i położenie nowych (na podłodze i na ścianach/lub tylko na 1 ścianie tam gdzie będzie wanna) - położenie paneli w obecnej kuchni, a przyszłej sypialni - zamontowanie zabudowy kuchennej + podłączenie/zamontowanie lodówki, kuchenki, zmywarki, zlewu - wstawienie nowej wanny, umywalki i toalety do łazienki. Wysokość pomieszczeń: 260cm. Z takich najważniejszych to chyba to. Chodzi mi tylko o koszt robocizny, bo jeśli chodzi o materiały to jeszcze nie wiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 09.07.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Proponuję skorzystać z Kalkulatorów Budowlanych - za darmo obliczysz sobie pełny koszt remontu, osobno dla każdego pomieszczenia. Cena bardzo mocno zależy od tego, jakiej jakości materiały będziesz wybierać. Za płytki możesz zapłacić równie dobrze 20 zł/m2 co i 150 zł, chociaż pewnie wylądujesz w okolicach 50 zł jak większość Tak czy inaczej, polecam Kalkulatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 10.07.2014 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Mi chodzi o wycenę samej robocizny. Kalkulatory nie pomogą w obliczeniu, ile będzie kosztować przeniesienie kuchni do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts