Liwko 10.07.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Kłamiesz tym co powyżej. Możesz zadzwonić do niego i powiedzieć,że firma,która mu to montowała dała d..y i spierdzieliła montaż i dobrała pompę na oko,tak jak ty to robisz. Druga sprawa,że gość nic nie wiedział o domu,który buduje czyli źle o nim to świadczy. Jak zadzwonisz to spytaj się o nick i podaj na forum,skoro gość jest z forum to zobaczymy tą instalację. Idziesz o zakład że nie poda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.07.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Idziesz o zakład że nie poda? Nie chce przegrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 10.07.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nie, gdybyś zadzwonił to choć na "oko" jak się Artur śmieje, dostałbyś kocioł jak trzeba. Ja nie mam wpływu na to co piszą producenci. Zapytaj tych co u mnie kotły kupowali, jaka jest rozmowa. Najpierw ja pytam, co bardzo dziwi ludzi i przeważnie wychodzi na to że z 35kW czy 25 po ciężkiej batalii pozostaje 7 czy 12kW i nawet nie wiesz ile trzeba się nagadać żeby kogoś przekonać że tyle wystarczy i to jeszcze z naddatkiem. I tu potwierzam w pełni. Mi moze nie trzeba było tak dlugo tłumaczyć ale tez miałem obawy co do mocy i kolega karoka mial w 100% rację. Tak jak mówił jest jeszcze sporo zapasu. Panowie przeciwnicy węgla. Zrozumcie wreszcie ze ktos chce kociol na eko i koniec. Gdyby ktos pytał jaki system ogrzewania wybrać to rozumiem ale jak ktos juz wie czego chce to jaki sens maja wasze gadki. Chyba ze macie z tego kasę to rozumiem. Chociaz nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Kłamiesz tym co powyżej. Możesz zadzwonić do niego i powiedzieć,że firma,która mu to montowała dała d..y i spierdzieliła montaż i dobrała pompę na oko,tak jak ty to robisz. Jak zadzwonisz to spytaj się o nick i podaj na forum,skoro gość jest z forum to zobaczymy tą instalację. Nie interesuje mnie kto i co mu robił. ja dobrałem na oko i ma ciepło. Są ludzie którzy maja więcej do roboty jak pisanie po forum. Na pewno zaraz będę dzwonił i dupę mu truł żeby z Tobą dyskusje toczył, chyba Cię pogięło człowieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Czekam na telefon lub nick. No zaraz na forum Ci telefon podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nie chce przegrać A co ja od Ciebie mogę wygrać ? Chyba książeczkę z ratami. Wam się klepki panowie poprzestwiały albo takie problemy macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.07.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 No zaraz na forum Ci telefon podam. sam przecież napisałeś Jeśli chcesz sprawdzić to zadzwonię jutro i zapytam czy mogę Ci podać numer telefonu do niego, Spokojnie, jest taka ścieżka jak "priv" i tam mi podeślij. Oczywiście wiedząc że kłamiesz będziesz się tłumaczył, że telefonu gościu nie chce podać, no ale nicka to chyba bez problemu poda żeby ostrzec innych? Ale też nie sądzę. Sądzę natomiast, że kłamiesz karoka, i o tym szybko się dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.07.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 A coś się w tej kwestii zmieniło:confused: Z ciekawości wszedłem na stronę polecanego przez was SKAM,a i okazuje się, że kupując dzisiaj również dostałbym 25kW - widocznie taki jest idealny do mojego domu;) Ja 3 lata temu kupowałem kocioł. Po kontakcie z Jareckim polecił mi kocioł 12KW i zasugerował aby chwilę poczekać to wtedy dostanę z mniejszym palnikiem ... To był wtedy najmniejszej mocy kocioł z najmniejszym palnikiem ... Do reszty domów na moim osiedlu deweloper montował kotły 15kW Elektrometu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.07.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Oj panie karoka, idą dla pana ciężkie czasy. Czas się przebranżowić. http://biznes.interia.pl/budownictwo/news/komisja-europejska-bierze-sie-za-nasze-budynki-bedziemy,2033263,4212#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=20283&iwa_block=business Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Spokojnie, jest taka ścieżka jak "priv" i tam mi podeślij. Oczywiście wiedząc że kłamiesz będziesz się tłumaczył, że telefonu gościu nie chce podać, no ale nicka to chyba bez problemu poda żeby ostrzec innych? Ale też nie sądzę. Sądzę natomiast, że kłamiesz karoka, i o tym szybko się dowiemy Tak wszyscy co narzekają na pompy to albo ich już tu niema bo wstyd im się przyznać albo kłamią Tylko pompiarze którzy piszą że węgiel jest bee to prawdę piszą Tyle że to ich i tylko ich prawda. Jeśli dostanę zgodę to Ci podeślę, niema problemu, mam wszystkie numery telefonów do klientów oraz na mapie google zaznaczone miejscowości gdzie mam sprzedane pracujące kotły. Jeśli ktoś pyta czy mógłby gdzieś w okolicy obejrzeć taki kocioł jak go interesuje to szybko można zlokalizować. Dzwonię wtedy i pytam czy jest taka możliwość i wsio. Dodam że jeszcze nikt mi nie odmówił jeśli ktoś chce obejrzeć i pogadać chwilę, myślę że to też o czymś świadczy i dziękuję za to tym którzy mi pomogli. Kiedyś nawet kolega Novy ( Twój Pan ) który trochę na mnie się obraził ale jak zadzwoniłem czy byłaby możliwość żeby ktoś podjechał do niego kociołek obejrzeć to też nie odmówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.07.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 No to myślę, że jutro będzie ten pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Oj panie karoka, idą dla pana ciężkie czasy. Czas się przebranżowić. http://biznes.interia.pl/budownictwo/news/komisja-europejska-bierze-sie-za-nasze-budynki-bedziemy,2033263,4212#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=20283&iwa_block=business Myślę Liwko że tyle co mi zostało to już raczej nie zdążę i nie będzie jeszcze długo takiej potrzeby żebym się musiał przebranżowić, pewnie jeszcze na emeryturze będę na kociołkach i serwisie dorabiał Ale będą jajca jak do młodzieniaszka dziadzio przyjedzie sterownik internetowy naprawiać, hehe Poczytaj komentarze pod tym artykułem Ty naprawdę chyba w innym kraju żyjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 No to myślę, że jutro będzie ten pierwszy raz Liwko, nie wiem gdzie mieszkasz ale jeśli gdzieś w okolicy Wrocławia to na 101% mogę Cię zapewnić że będziesz nawet mógł pojechać i zoobaczyć na własne oczy i pogadać z gościem bo jeśli poproszę o to czy może ktoś podjechać i obejrzeć kocioł to jestem pewny że nie odmówi, na bank, już ktoś tam był chyba nawet o tego gościa. Czy zgodzi się na fona, nie wiem jak zaznaczyłem. Na oględziny jestem pewny. Skąd jesteś ? Chyba że to tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.07.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Spoko, czekam na telefon lub nick. Z tym drugim nie powinno być żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.07.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Poczytaj komentarze pod tym artykułem Piszą zapewne sami zdesperowani sprzedawcy kotłów na węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Piszą zapewne sami zdesperowani sprzedawcy kotłów na węgiel Kto jest zdesperowany wystarczy poczytać dział ogrzewanie. Czy ja latam jak poparzony tam gdzie ludzie pytają o gaz, kable czy co tam jeszcze ? Ty Wy trolujecie całe forum Liwko. Myślisz że tego ludzie nie widzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 A co wstydzisz się napisać skąd jesteś ? Artuto to wiem skąd jest, ma za daleko. Może jest jakiś pompiarz niedowiarek spod Wrocka, mógłby sprawdzić czy piszę prawdę ? Pewnie choćby był to się nie przyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 10.07.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Widzisz teraz na nowe domy 250m2 wstawia się kotły 10 czy 12kW. Taka mała różnica Mam 17-ki u klientów na 320m2 a jest i na 550m2 i jakoś tam też sobie radził przez dwie zimy. Rozumiesz tą małą może dla Ciebie różnicę ? Ty trafiłeś pechowo właśnie na PRLowskiego fachmana jak go nazwałeś, 1kW na 10m2, tyle że ci jeszcze choć z 5 w "zapasie" nie dorzucił Bardzo ciekawe. Czytam już z 3-ci raz jak podajesz w rożnym wątku przykłady doboru kW pieca do metrażu domu. Jak to te kotły były przewymiarowane. Zgadzam z tym sie. I tak piszesz o 17kW na 320m2 a nawet na 550m2 Piszesz o 10kW czy 12kW na 250m2. To z logiki wynika ze autor wątku na dom 130m2 będzie potrzebował piec na ekogroszek 5-6kW. Podaj linki do kilku takich piecy chętnie kupie!! U mnie właśnie potrzeba taki piecyk a mniejszy niż niby 10kW czy 12kW nie znalazłem. W wpisie nr 47 podajesz info o piecach nawet 7kW. Kto takie na ekogroszek sprzedaje? Bo na dziś JA znalazłem najmniejszy piec 10kW z moca minimalna 3kW a takie domki autora 130m2 czy mój 160m2 lepiej docieplony potrzebuje 80% sezony moc 1,5-2kW czyli dużo mniej niż minimalne 3kW. Czekam z niecierpliwością na linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 10.07.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Karoka nie przekrzykuj się z nimi, to sensu nie ma. Oni taki plan mają - każdy wątek w którym zostanie wspomniany ekogroszek strollować i zamienić w szambo. Ostatnio była Kasia - przestała pisać, no bo i po co? Żeby jakiś " ekspert " którego całą wiedzą i doświadczeniem w budownictwie i ogrzewnictwie jest przeszkadzania ekipie na własnej budowie sobie z niej podśmiechujki robił? Autor tego wątku też już się nie odzywa. Trolle swoje cele realizują. Pamiętasz - do niedawna było że w starych domach ekogroszek owszem, można. Widać sprzedaż tego ich badziewia tak dobrze idzie, że front trzeba było zmienić - teraz i w starych ekogroszek jest już be. Pompę trza - a jak się nie nada to burzyć rudery, sprzedawać i budować takie w których się nada. Liwko Przemądry co post pisze, że jesteś sprzedawcą i pyta, czy już na priv ofertę złożyłeś. A ja taką metodę kojarzę -- łapaj złodzieja. Kto krzyczy najgłośniej w takiej zabawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.07.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Pompę trza - a jak się nie nada to burzyć rudery, sprzedawać i budować takie w których się nada. Umiesz czytać czy kłapiesz bezmyślnie jęzorem aby pisać ? Zalatw sobie gaz i ciesz się ciepłem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts