hajnel 03.06.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Witam Elewacja wyszła super Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 03.06.2015 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 A dlaczego w garażu zrobiłeś ogrzewanie ścienne, a nie podłogowe ? Bezpośrednio na płytę kleję kafelki. Nie daję styro więc wylewka bez sensu. Chciałem grzejnik dać ale mnie instalator przekonał, że lepiej ścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 03.06.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Informacje z placu boju Wylewki się robią... tzn. robiły.Padło chłopakom sprzęgło w maszynie i mamy zrobione 1/3 całości, i czekamy aż maszynę naprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 07.06.2015 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Mamy wylewki! Czyli kolejny etap gotowy. Wylewki wyszły bardzo fajnie. Grubość od 5 do 9cm ale w większości 7cm. Mogę polecić firmę Rakoczy wylewki z Rybnika. Wylewki polewam wodą 2x dziennie z racji na upały - choć w domu przyjemne 18 stopni na dole i 24 na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 07.06.2015 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 W tzw. międzyczasie wziąłem się za podłączenie rynien i ogólnie uprzątnięcie obejścia. Wykonałem też podjazd do garażu - izolacja proszkiem od Piegona - warstwy widoczne na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 07.06.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Co to za filtry na rurach spustowych? Całe z pvc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 07.06.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Wylewki mucha nie siada!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 07.06.2015 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Co to za filtry na rurach spustowych? Całe z pvc? Tak z PVC z koszyczkiem w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shield22 09.06.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) a jak będziesz wykańczał izolacje pionową płyty fundamentowej ? Edytowane 9 Czerwca 2015 przez shield22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 10.06.2015 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Siatka+klej ewentualnie folia zasypane dolomitem do poziomu elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 25.06.2015 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Witam, Powoli kręcą się sufity podwieszane na poddaszu. Miałem to robić sam ale robota w pojedynkę jest mało efektywna i wziąłem firmę. Będzie mix ociepleniowy - wełna na skosach i celuloza na płaskich sufitach. Wełna Rockwoola toprock 15+20cm. Celuloza Isocell 30-40cm. Sory za jakość zdjęć coś mi się z aparatem probiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 25.06.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Widzę, że w sierpniu się wprowadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 25.06.2015 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 haha dobre, a przyjedziesz mi zrobić gładzie i kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 25.06.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 chętnie bym podskoczył zobaczyć twój stelaż pod plyty KG, kiedy płyty będziesz kręcił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 25.06.2015 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Stelaż jak stelaż pewnie jak go skończą to od razu folia i płyty.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 29.06.2015 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć, Wrzucam parę zdjęć z robienia stelażu może coś się wam rzuci w oczy co poprawić? I od razu pytanie z wszystkich poradników wynika, że powinno się pierwszą i drugą warstwę wełny układać bez przerwy między nimi. Tylko, że u mnie nie bardzo się da - profil V dało się przykręcić ok. 25cm od krokwi, a 2 warstwa wełny ma 20cm. Oczywiście przy murłacie nie będzie wolnych przestrzeni. Edytowane 29 Czerwca 2015 przez hajnel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 29.06.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Do czego jest ta niebieska folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 29.06.2015 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 23.07.2015 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam, Chwilę mnie nie było, a to za sprawą takiego maluszka: Tadeusz ur 06.07 2,93kg 52cm Dobra ale to nie znaczy, że nic się nie działo. Sufity skończone: Jest już nawet wanna, a to co widzicie w lewym górnym rogu to nie lampa tylko świetlik dachowy - jestem pod wrażeniem ile potrafi dać światła: Wracając do tematu sufitów to jestem średnio zadowolony z ekipy. Na początku chciałem kręcić sufity samemu, ale trzeba by było zainwestować w podnośnik do płyt. Poza tym samemu to nie jest robota, pierd***ł bym się z tym z 2 miesiące lekko. Średnio jestem zadowolony z dwóch powodów. Pierwszy to jak widzicie musiałem pokręcić dodatkowe wkręty - panowie twierdzili, że rozstaw wkrętów 20-30cm dla celulozy jest ok... Drugi powód mego nie zadowolenia jest taki, że z powodu wymienionego na początku posta nie miałem możliwości dopilnować ułożenia wełny i mam pewne wątpliwości co do jakości jej ułożenia, nie wspominając o pozatykanej miejscami szczelinie wentylacyjnej w dachu... No cóż chciałeś firmę to masz. W salonie też się dzieje - zawsze chciałem kominek to mam ot taki prosty. Na wypadek gdyby w zimie prądu nie było. Przy okazji zauważyłem, że forumowi fachowcy to by tylko takie kominki za co najmniej 12k zł robili.... Jeszcze z ciekawszych rzeczy to system grzewczy skończony. Można wygrzewać posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BooM80 23.07.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Gratulacje z okazji narodzin dziecka !!! Teraz przed Tobą co najmniej kilka miesięcy nieprzespanych nocy...ale ile radości Kominki podobają mi się właśnie takie proste. Co to za wkład i ile płaciłeś za całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts