hajnel 08.01.2016 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Cześć hajnel, na początek przyznam, że fajnie czyta się dziennik świadomego inwestora . Mam pytanie, dlaczego zdecydowałeś się na zrobienie lukarny zamiast okien dachowych? Cześć, - koszt dobrych okien dachowych jest większy, - brak problemów z skroplinami przegrzewaniem co jak widać na forum przy dachowych jest standardem (droga roleta zewnętrzna), - wysokość na poddaszu 2,3-2,4m zamiast upierdliwych skosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 08.01.2016 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) hajnel ten sprzęt to kupiles czy wypozyczyles? Kupiłem. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez hajnel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 10.01.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Ja powrócę do tematu bramy garażowej. Jaki jest jej wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 10.01.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Kupiłem. Pracowałeś już tym? Trzeba do tego wprawy czy jakiegoś większego doświadczenia? Myślę o tej maszynie ale szkoda mi kasy na ten sprzęt "na raz" Może chciałbyś dniówkę tym u mnie strzelić? Same ściany, jakieś 450m2 Teraz byłoby w miarę wygodnie bo nie ma jeszcze sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 11.01.2016 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Ja powrócę do tematu bramy garażowej. Jaki jest jej wymiar? 200x450 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 11.01.2016 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Pracowałeś już tym? Trzeba do tego wprawy czy jakiegoś większego doświadczenia? Myślę o tej maszynie ale szkoda mi kasy na ten sprzęt "na raz" Może chciałbyś dniówkę tym u mnie strzelić? Same ściany, jakieś 450m2 Teraz byłoby w miarę wygodnie bo nie ma jeszcze sufitów. Nie trzeba doświadczenia. Jak zaryjesz w ścianę to poprawisz gładzią. Wypożycz żyrafę na jeden dzień i dasz radę - ja się już na szlifowałem, starczy mi na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 11.01.2016 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 200x450 cm. Dzieki. Mam właśnie dylemat co do wymiarów. Chciałbym aby mi zamontowali tak jak u Ciebie tj. w licu muru ale taki montaż zmniejsza mi wymiar bramy. Początkowo planowałem zwykły montaż bramy tj. od wewnątrz garażu i miała być brama 2,75x2,25 i taki właśnie mam przygotowany otwór. Przesuwając bramę na zewnątrz, muszę ją zmniejszyć. Przy aktualnym otworze byłby to rozmiar 2,5 x 2,12. O ile aktualny otwór mogę poszerzyć to z wysokością nic już nie zrobię. I tak dumam czy 2,12m nie będzie za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 11.01.2016 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Zależy jakim autem planujesz stać w garażu. Raczej każde auto się zmieści ale coś większego z np. nartami na dachu może nie wejść. Box też nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 11.01.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Witam Ładnie wyszedł Ci ten domek.W jakim programie liczyłeś ozc? ile wyszło? Z kominka jesteś zadowolony?-ma dopływ powietrza z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 11.01.2016 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Cześć. Dzięki.OZC w Audytorze. Wynik coś ok. 43kWh/m2 rok - jest tabelka gdzieś w dzienniku.Kominek ma dopływ i jestem z niego zadowolony.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 21.01.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam i dziękuję za odwiedziny Fajny domek, widzę sporo pracy samodzielnej, doceniam i zazdroszczę bo też chciałbym być dalej niż jesteśmy, ale my w porównaniu do Ciebie dopiero zaczęliśmy Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 30.01.2016 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 U la la dawno nic nie pisałem... W skrócie to malowanie w toku i parę innych rzeczy przy okazji. Kilka szybkich zdjęć: Pokój Tadka: Sypialnia Pokój Indian : Tak więc jak widzicie góra domku na rodzinnie, wesoło i kolorowo i tak ma być Do pomalowania została klatka schodowa, na razie trwają konsultacje jak połączyć klasyczny stonowany śmietankowy dół z tęczą u góry... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 30.01.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Fajnie, też lubie kolorowo! Jak się robi taki pokój Indian? Na podłodze będą panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 30.01.2016 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 A w między czasie walczę z łazienką: Chyba będę musiał wymienić wannę bo ta jest trochę za wysoka co widać dopiero po przystawieniu boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 30.01.2016 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Fajnie, też lubie kolorowo! Jak się robi taki pokój Indian? Na podłodze będą panele? To musisz z moją żoną gadać, ja taki artysta nie jestem. Coś mi gadała o pigmejach czy pigmentach Na żywo i szczególnie w dzień super to wygląda. Będą panele, jeden nawet na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 09.02.2016 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Witam! Pomalowane jest więc można się brać za podłogi. Salon gotowy w 3/4: Tak więc powoli gdzieś tam na końcu tunelu widać światełko z napisem koniec... A potem się obudziłem i przypomniało mi się, że jeszcze garaż, płot, taras i pracownia żony do zrobienia... Podsumowanie pracy PC w styczniu: Czyli pompa pożarła 628 kWh. Gdyby nie było kominka wynik byłby o ok. 200kWh większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 04.03.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Kupiłem. A będziesz chciał sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.03.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Nie wiem co ale wątpie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasqud 05.03.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Ależ przyjemnie się ogląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 05.03.2016 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Dziś dzień Teściowej więc z tej okazji będzie wpis! A co trza o Teściowej pamiętać (i się podlizać trochę). Także wszystkiego najlepszego Teściowo A wracając do budowy, a raczej bardziej już domu to powoli się wykańczamy. I montowane są drzwi choć jeszcze bez klamek: DRE kolor jesion. Zaskoczył mnie montaż schodów bo trwał dwa dni, a została już tylko poręcz do zrobienia. Rzutem na taśmę przed montażem schodów przykleiliśmy fototapetę na klatce. Pomysł oczywiście kochanej żony. Poza tym montują się karnisze, listwy i 1000 innych pierdół, a i łazienkę na górze zacząłem kafelkować.... Pozostaje podsumować luty z PC - 400 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts