Pozytywnie_zakręcona 09.07.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witajcie. Ostatnio byłam u znajomych i widziałam ciepłą zabudowę kominka firmy Austroflamm. Polega to na tym, że obudowa jest zbudowana ze specjalnych "kształtek" (zrobionych z odpowiedniego materiału kumulacyjnego) i po rozpaleniu wkładu cała zabudowa, zbudowana z tego materiału, się nagrzewa (jest bardzo ciepła ale nie gorąca), a po wygaszeniu ognia, zabudowa "oddaje" ciepło przez jeszcze kilka godzin, dzięki czemu można sporo oszczędzić na ogrzewaniu. Dodam jeszcze, że ogrzewali cały dom (250 m2) tylko kominkiem i niczym innym. Naprawdę było ciepło. Sami planujemy skorzystać z tego pomysłu i polecam innym. Informacje o tej firmie i ich produktach znalazłam na stronie: austroflamm.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 09.07.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 To super zakręcona, pewnie tak byłaś zachwycona że nie zauważyłaś że jest dodatnia temp na zewnątrz. LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts