emma786 09.07.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witam Przymierzam się do wymiany bramy. Ma to być taka bramo-furtka, coś jak na zdjęciu: http://www.dyga.pl/wp-content/gallery/bramy-wjazdowe/23.jpg Chodzi mi o to, żeby była możliwość otwarcia jej zarówno za pośrednictwem domofonu jak i za pomocą klucza. Czyli chodzi dokładnie o taki system jaki stosowany jest najczęściej w domofonach w klatkach schodowych w bloku. Problem w tym, że nie bardzo mogę znaleźć coś takiego. Prawdopodobnie źle szukam Wyskakują mi tylko elektrozaczepy, które jak rozumiem można otworzyć jedynie elektrycznie za pomocą domofonu, ale nie za pomocą klucza. Czy mógłby mi ktoś podać link do czegoś takiego? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 09.07.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Elektrozaczep działa w parze z zamkiem i wkładką. Język elektrozaczepu trzyma język zamka. Język zamka można otworzyć kluczem od wkładki. Podjedź do pierwszego lepszego zakładu zajmującego sie ogrodzeniami to Ci wyjaśnia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma786 09.07.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Aaa. No to wszystko jasne. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 10.07.2014 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Tu mu to rozwiązanie że zwykłym elektrozaczepem może nie sprawdzi.A dlatego że język zamka za mało wchodzi w elektromagnes.Po odblokowaniu szkoli na dole bramy spokojnie ją otworzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 10.07.2014 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Można zastosować zamek hakowy z elektrozaczepem. Jest też inna opcja Robi się rygiel dolny który otworzyć można jedynie po otwarciu jednego skrzydła zamkiem. Inaczej nie ma czas na wysunięcie rygla. Niestety nie jestem w stanie tego opisać, a rysunków na poublicznym forum nie wrzucę. Zainteresowani na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma786 11.07.2014 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Zainteresowana wysłała priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts