seweryn22 09.07.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 w upalne dni mam bardzo gorąco na poddaszu (membrana + 25 cm wełny) pytam z ciekawości czy ISOVER w swojej ofercie ma takie materiały /wełnę która zabezpieczała by dopływ ciepłego powietrza do pomieszczeń na poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 09.07.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) w upalne dni mam bardzo gorąco na poddaszu (membrana + 25 cm wełny) pytam z ciekawości czy ISOVER w swojej ofercie ma takie materiały /wełnę która zabezpieczała by dopływ ciepłego powietrza do pomieszczeń na poddaszu ? To nie jest sprawa izolacji a pojemności cieplnej lekkiej konstrukcji tej części budynku. Tu promienie słoneczne wprowadzają ciepło do pomieszczeń, izolacja termiczna trzyma je w środku, a ponieważ materiały przegród mają małą chłonność ciepła, to ciepło pozostaje w powietrzu pomieszczeń na poddaszu. Wykładziny drewniane z tytułu większej pojemności cieplnej łagodzą ten problem, przesuwając go w czasie, co przy częstszej zmianie pogody staje się mniej uciążliwe. Pozdrawiam, PS, Nie słyszałem o membranach cieplnych w budynkach, przepuszczających ciepło w tylko w jedną stronę, chociaż ................nie wiem. Pozdrawiam. Edytowane 10 Lipca 2014 przez Parkiet PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 10.07.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) w upalne dni mam bardzo gorąco na poddaszu (membrana + 25 cm wełny) pytam z ciekawości czy ISOVER w swojej ofercie ma takie materiały /wełnę która zabezpieczała by dopływ ciepłego powietrza do pomieszczeń na poddaszu ? Dzień dobry, izolacja działa w obydwie strony, latem chroni przed nadmiernym nagrzewaniem się pomieszczeń natomiast zimą przed ich ochłodzeniem. Podstawowym parametrem opisującym właściwości materiału izolacyjnego jest współczynnik przewodzenia ciepła (lambda) pokazujący ile ciepła przeniknie przez dany materiał izolacyjny. Nie ma to znaczenia po które strony przegrody się znajduje (ciepłej czy zimnej). Dlatego nadmierne nagrzewanie się poddasza może być spowodowane dużymi, nieosłoniętymi oknami/przeszkleniami bądź niedokładnym wykonaniem izolacji dachu. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 28.07.2014 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 a może Isover ma jakiś sposób na ograniczenie napływu gorącego powietrza ze strychu po przez dołożenie np: membrany jak pisze kolega powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Zacznij myśleć. Popraw ocieplenie ( dołóż izolacji , sprawdź ułożenie ) , pomyśl o roletach, markizach na oknach. PS i tak na tzw. poddaszu użytkowym bez systemu chodzenia ( klimatyzacja, klimakonwektory chłodzone PC ) nie masz szansy przy temperaturach zewnętrznych powyżej 30C na komfort wewnątrz (23-25C). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia. 29.07.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Bosze, ja mam gorąco wszędzie. A głównie w pracy... Myśleć się nie da, tylko na forach idzie siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 29.07.2014 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 dziękuje Panu online Ekspertowi firmy ISOVER za radę będę musiał sprawdzić szczelność izolacji jak i założyć na oknach rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Na pewno to krok w dobrym kierunku ale nie licz na 25C przy upałach - to se ne pochopi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 31.07.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Expert radzi: Dzień dobry, izolacja działa w obydwie strony, zimą chroni przed nadmiernym nagrzewaniem się pomieszczeń natomiast latem przed ich ochłodzeniem. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.07.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Expert radzi: Chyba jednak miało być odwrotnie I hope Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 31.07.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Poddasze zaizolowane, ale strych nie... mamy piekarnik w upały. Na przyszły rok koniecznie izolacja strychu. Pytanie ile cm wełny pakować w dach? Klima... może w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 01.08.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie przesadzajcie - ja mam urzyttkowe poddasze, zaizolowane 25 cm wełną supermata, strych 15 cm unimata, sufity 30cm unimata i na poddaszu nigdy nie miałem wiecej niż 25stopni, nawet jak były upały po 30 stopni przez kilka dni. podstawa to zasłonięte zasłony i zamknięte okna w dzień No chyba że ktos ma blache na dachu -ja mam ceramike Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.08.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Nie przesadzajcie - ja mam urzyttkowe poddasze, zaizolowane 25 cm wełną supermata, strych 15 cm unimata, sufity 30cm unimata i na poddaszu nigdy nie miałem wiecej niż 25stopni, nawet jak były upały po 30 stopni przez kilka dni. podstawa to zasłonięte zasłony i zamknięte okna w dzień No chyba że ktos ma blache na dachu -ja mam ceramike Komforcik jak cholera;)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 03.08.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Mi odpowiada. Dzis godzina 12 - na zewnątrz w cieniu 31 stopni, na poddaszu 24, na parterze 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szumigt 04.08.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) zimą chroni przed nadmiernym nagrzewaniem się pomieszczeń natomiast latem przed ich ochłodzeniem. Przepraszam że ekspertowi ... ale nie odwrotnie ?? Zimą blokuje uciekanie ciepła a latem przed nadmiernym nagrzewaniem ?? Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez szumigt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 04.08.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Witam ponownie, oczywiście mają Państwo rację :latem chroni przed nadmiernym nagrzewaniem się pomieszczeń natomiast zimą przed ich ochłodzeniem. Przepraszam za ten lapsus - moja nieuwaga. PozdrawiamPaweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 06.08.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Najwazniejsze przyznac sie do bledu.. Kazdemu sie zdarza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz Mateusz 18.08.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 polecam isover stosuje w domu i naprawde sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shani 08.09.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 A jak się sprawdza Isover na poddaszu właśnie? Jestem mało obeznana w temacie, więc satysfakcjonowałoby mnie takie porównanie temperaturowe w stosunku d temperatury zewnętrznej właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Wawa 10.09.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Załóż klimę. Najprostsze, najtańsze pewnie, najskuteczniejsze. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts