Marcin Kazimierski 09.07.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 witam, Drodzy potrzebuje rady eksperta albo lepiej kogoś kto praktycznie zbudował i używa miski wiszącej podpiętej pod stelaż podtynkowy wbudowany w lekką ściankę działową GK. Zgodnie z instrukcjami Geberita, Koła, filmikami Youtube itd można instalować stelaż do zabudowy lekkiej w ściance z profili aluminiowych u i cw 5cm obudowanych jedną płytą GK z wzmocnieniami przegródek. Problem - wszyscy "magicy" z którymi rozmawiałem uważają że tak się nie da bo ścianka i płytki popękają od "siadania" na WC. Druga strona ścianki to wnęka prysznica. Rekomendacja to zawsze postawienie ściany z pustaka i do niej przykręcenie stelaża. Mi takie rozwiązanie nie pasuje z uwagi na grubość ścianki która dodając rurę kanalizacyjną będzie >30cm (a zależy mi na miejscu). Wasze opinie? ----------alternatywne rozwiązanie to miska WC stojąca. tu z wyborem jest słabo. 90% to wiszące modele. Jak znalazłem sensowny to Roca to okazało się że one montowane są tylko na stelażach do zabudowy ciężkiej. Tu problemem jest rura kanalizacyjna która musi wychodzić z podłogi a tego technicznie nie jestem w stanie zrobić. Problem 2 - czemu miski Roca stojące np. http://1lazienka.pl/roca-gap-miska-wc-stojaca-a347477000.html producent rekomenduje łączyć z stelażami do zabudowy ciężkiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klem 15.07.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Stawiasz profile UA popasowane szerokoscia do profili cw . Kotwisz je kątownikami do stropów. Stelaż przykrecasz do UA na gorze i dole stelaza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts