bolej1 09.07.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witam Znajomy ma w domku na działce 6 slupów telegraficznych, nasączonych oleje kreozotowy, pełnia role belek stropowych. Oczywiście śmierdzą nie jakoś intensywnie, bo już z pewnością trochę odparowało przez 25lat, ale wciąż dają o sobie znać. Zaproponowałem koledze żeby zmniejszyć intensywność zapachu, owinąć belki szczelnie gruba folia budowlana, dodatkowo wszystko uszczelnić. Zastanawiam się tylko czy to możne spowodować gnicie belek z powodu braku wentylacji?? W domku nie ma wilgoci proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 10.07.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 folia nie wiele da zamalujcie jakas zywyca poliestrowa albo zelkotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej1 12.07.2014 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Myślałem o żywicy tylko to ze jest to olej i nie wiadomo jak to będzie się trzymać. Druga sprawa czy jak uda mi się to zaizolować czy te belki nie pogniją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej1 15.07.2014 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AleksandraMaj 16.07.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 a czy takie słupy można w ogóle izolowac od zapachy bez zgody energetyki?u mnie też jeden stoi, koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 16.07.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) zapach to pikus, znacznie bardziej niebezpieczne jest ryzyko chorob nowotworowychazbest to 'male piwo' przy oleju kreozotowymjuz to kiedys wrzucalem: http://www.akademiaodpadowa.pl/227,a,3-czy-powtorne-wykorzystanie-drewna-impregnowanego-wycofanego-z-eks.htm pozdrawiam Edytowane 16 Lipca 2014 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 16.07.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) zelkot topkot ... szkutnictwo ... jak nie dotykane to zelkot bo on nigdy calkowicie nie wysycha ... jak sa suche i juz nie zaczely gnic i juz zaimpregnowane to jak maja pognic ... dodaj profilaktycznie impregnat techniczny ... a najlepiej na malej probce sprawdz koszt 1 kg ok 20 zl za oba skladniki a czy takie słupy można w ogóle izolowac od zapachy bez zgody energetyki? u mnie też jeden stoi, koszmar A co ma zgoda energetyki na stare slupy uzyte na belki stropowe ? Edytowane 16 Lipca 2014 przez jarek whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 16.07.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 zelkot topkot ... A co ma zgoda energetyki na stare slupy uzyte na belki stropowe ? przeczytaj jeszcze raz, powoli i uwaznie post Aleksandry a z tym zelkotem masz chyba jakas obsesje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 17.07.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) przeczytaj jeszcze raz, powoli i uwaznie post Aleksandry a z tym zelkotem masz chyba jakas obsesje pozdrawiam Przeczytaj jeszcze raz i powoli pytanie zakladajacego temat zamin sie uniesiesz ... " Znajomy ma w domku na działce 6 slupów telegraficznych, nasączonych oleje kreozotowy, pełnia role belek stropowych. .............. Pytania o tematy prawne raczej w dziale konserwacja i domy drewniane .. maja mala szanse na odpowiedz Edytowane 17 Lipca 2014 przez jarek whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 17.07.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ja sie unosze? zart : )dalej nie rozumiesz o czym piszesz, cytowales Aleksandre i pod nia udzieliles odpowiedzi, ona raczej pisala o wolnostajacym slupie i jego zapachu a nie o tym ze jest on na stropie (chyba ze ja czegos nie rozumiem)w poscie powyzej cytujesz post bolej1, zdecyduj sie na ktore pytanie udzielasz odpowiedzi, bolej1 czy Aleksandry? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 17.07.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 moze ja jestem nie kumaty ale tematy prawne Aleksndry nijak sie maja do pytania zakladajacego temat .... i jak napisalem raczej stanu prawnego odsmrodzenia slupa raczej tu nie otrzyma .... no chyba ze opcje sasiad zawdzil slup spadl ...energetyko wymiecie na betonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej1 20.07.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Myślałem ze precyzyjnie opisałem gdzie te slupy się znajdują jednak nie dla wszystkich :/ Ten żelkot lub żywica nie jest złym pomysłem ale nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłaby budowlana gruba folia z klejem samo przylepnym. Wiadomo ze nie uda się ich okręcić w 100% bo będą przeszkadzały przybite do slupów deski podłogowe pierwszego pietra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts