sebastian_pi 10.07.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam państwa, to mój pierwszy post na tej stronie na początek się przedstawię, miło mi Was poznać. Mam w drzwiach zamek z klamką i poprzedni lokator zamalował go farbą olejną od strony od której wychodzi zasuwa. No i ta farba wsiąkła w cały mechanizm sklejając go. Potrzebuję teraz cudu żeby poruszyć zasuwą i mam takie pytanie. Czym najlepiej rozpuścić farbę nie niszcząc zamka? Zamek wykręciłem z drzwi i mogę go zanurzyć w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.07.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Jesteś pewny że chcesz ratować ten zamek? Obawiam się, ze zanurzenie w czymś może wypłukać resztki smaru ze środka. Skoro już masz ten zamek w ręku, to udaj się do sklepu żelaznego. Zapytaj tam, ale raczej o nowy zamek, bo za 20-30zł powinieneś kupić nowkę sztukę (jeśli to zwykły zamek podklamkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian_pi 11.07.2014 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 No dobra, ale smar mogę nałożyć nowy. Zamek można rozkręcić. Tylko chcę wiedzieć jak usunąć farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.07.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Mu to znamy sie co najwyżej na oknach, drzwiach itp. A Twoje pytanie jest z zakresu chemii budowlanej i na takich półkach w sklepie szukałbym odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts