olisek 10.07.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Cześć, mam spory problem z zaplanowaniem prysznica w łazience. Mam do dyspozycji wnękę przygotowaną pod wannę (wymiary z uwzględnieniem już płytek na ścianie to ok. 34x71). Rura odprowadzająca wodę znajduje się w tej wnęce. Wykończeniowiec stwierdził, że nie da się zrobić prysznica z odwodnieniem liniowym (co byłoby tutaj najwygodniejsze), bo rura jest za wysoko usytuowana i po rozkuciu widać, że zaraz skręca w kolanko. Poradził kupić brodzik. Ale ja widzę w tym spory problem. Zakładając, że wybiorę brodzik 70x110cm i będzie on pasował na szerokość do wnęki, to jak rozwiązać kwestię szczelności pomiędzy brodzikiem a kabiną. Standardowo kabina opiera się na brodziku, a tutaj nawet nie ma takiej szansy. Pomiędzy kabiną a szybą będzie ze 2cm prześwitu, czego już nie zalepi się silikonem. Zobrazowałam ten problem na rysunku. Wiem, że najłatwiej byłoby zamurować tę wnękę i wstawić sobie standardowy brodzik z kabiną 80x80cm, ale niestety ten odpływ, który znajduje się we wnęce będzie wtedy kłopotem, wydaje mi się, że lepiej pozostawić do niego dostęp w razie jakiejś awarii. Proszę o jakieś rozwiązania i pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.09.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 zamiast odpływu liniowego dać kratkę odpływową i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts