damianbl 11.07.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Witam, mam zamontowaną podtynkową baterię firmy Grohe. Zwykła, nie termostatyczna. Niestety mam z nią taki problem, że przy maksymalnym ustawieniu na ciepłą wodę leci chłodna woda. Zimna woda leci prawidłowo. Co może być nie tak? W łazience jest ciepła woda bo w umywalce jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 11.07.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 czy masz cyrkulację ciepłej wody ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.07.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Przy maksymalnym leci chłodna, a przy niemaksymalnym? Powiedzmy 1/2? Chodzi mi o to, czy przy przestawianiu wajchy od prawej do lewej masz cały czas zimną, czy jej temperatura się jakoś zmienia (jak)? Możliwości są w sumie dwie: błąd montażu albo uszkodzona głowica mieszająca. PS: puściwszy wodę "ciepłą" czekasz przynajmniej z minutę dla absolutnej pewności, że ciepła napłynęłaby rurami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianbl 11.07.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Przy przestawieniu od prawej do lewej temperatura zmienia się. Od zimnej do chłodnej. Płynnie. W ustawieniu 1/2 woda jest chłodniejsza niż w maksymalnym do lewej. Po puszczeniu ciepłej wody czekałem kilka minut, ale nic się nie zmienia. Zastanawia mnie jedna rzecz. Wajcha w prawo wychyla się dużo więcej niż w lewo. Może po prostu wychylenie wajchy w stronę ciepłej wody jest zbyt małe?Ale jest wyraźny opór i dalej nie mogę odchylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.07.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Sprawia mi to wrażenie uszkodzonej głowicy, niestety... Jeśli nowa i jeśli nie zgubiłeś papierów, spróbuj zgłosić reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianbl 12.07.2014 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Głowica jest dopiero zamontowana. Będzie reklamacja. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianbl 12.07.2014 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Okazało się, że głowica ma regulację wychylenia w obie strony i zwyczajnie za mało wychylała się w lewo w stronę ciepłej wody. Po wyregulowaniu działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts