Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aquanet

jarekFTW

Recommended Posts

Witam serdecznie, pisze do Was z dość nietypowym pytaniem ;)

Dzwonił do mnie Pan z AQUANETu, że w celu przyłączenia mnie do sieci wodociągowej potrzebuje podpisu inwestorów, którzy owy wodociąg wybudowali. Problem w tym, że jest ich aż 16:rolleyes: Facet ogólnie mówił, że możliwe jest, że wystarczy tylko zgoda byłego właściciela działki, który oczywiście też za "rure" płacił.

Pytanie, o co chodzi?

Ah, oczywiście wyżej wymieniony Pan z AQUA zdążył 3 razy spytać, czy mam już ekipę projektową do przyłączy, bo jak nie to on MA w promocyjnej cenie.

Co zrobić?:wtf:

Czy może mieć to związek z tym, że woda jeszcze w rurze nie płynie ( nie było odbioru aqunetu)

Edytowane przez jarekFTW

Projekt przyłącza musisz zrobić tak czy tak, więc o ile owa promocyjna cena nie jest absolutnie z kosmosu, ewentualnie nie masz w rodzinie/znajomych uprawnionego projektanta, który to zrobi pół darmo, to dogadywałbym się z tym facetem. To oczywiście taka legalna łapówka, ale pójście tą drogą może wiele problemów usunąć na samym wstępie. I vice versa, niestety, jeśli nie dasz facetowi zarobić, to może się stać wredny.

Trochę lub bardzo trochę, bo może się okazać, że nagle pierdylion załączników musisz sam załatwiać.

Co do zgody owych osób - nie mam pojęcia, jakie są tu wymogi prawne, może być potrzebna tak czy tak, ale i tak cała procedura może być łatwiejsza jeśli zajmie się nią właściwy człowiek ;)

• 3 weeks później...