greggy 12.07.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Szukam opini i spostrzerzeń odnośnie jakości obsługi i montażu okien przez którąkolwiek z firm- ABM Jedraszek- Petecki- Stoplast(Vetrex)- Duczymin(Oknoplast)- Modern(Oknoplast)- Ventana(Vetrex) Interesują mnie okna na profilach Veka Alphaline ewentualnie Veka Softline 82 (Oknoplast nie ma w swojej ofercie Alphaline).Chciałbym otrzymać opinie od realnych klientów ww. firm/producentów Trolom za opinie odrazu dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aufidio 29.08.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Ja wybrałem okna Petecki i jestem zadowolony. ABM Jędraszek szczerze odradzam bo miałem ich okna w poprzednim mieszkaniu i dzięki nim miałem potem problem z jego sprzedażą. Z pozostałymi firmami nie miałem styczności ale to znani gracze więc pewnie znajdziesz gdzieś jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waga34 29.08.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 A ja pomimo jednej wtopy polecam ABM Jedraszek. Mamy zamontowane Veka Perfectline - same okna a przede wszystkim montaż jak najbardziej na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.08.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Ja wybrałem okna Petecki i jestem zadowolony. ABM Jędraszek szczerze odradzam bo miałem ich okna w poprzednim mieszkaniu i dzięki nim miałem potem problem z jego sprzedażą. Z pozostałymi firmami nie miałem styczności ale to znani gracze więc pewnie znajdziesz gdzieś jakieś opinie. Fajną wymówkę znalazłeś by uzasadnić rezygnację klientow z Twojego mieszkania.. Może jakieś konkrety? Jakbym miał wybór tylko między tymi dwoma firmami to skłaniałbym się w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 30.08.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) W związku z nagłym wysypem byłych, obecnych i przyszłych klientów firmy Petecki na forach internetowych poświęconych oknom chciałbym jej zadedykować dwa cytaty, z których może, ale nie musi wyciągać wniosków: 1. "Nie możesz mówić, że twoja firma jest świetna, jeżeli nie jest świetna w marketingu" - Polly LaBarre 2. "Jeśli jest coś, czego nie potrafimy zrobić wydajniej, taniej i lepiej niż konkurenci, nie ma sensu, żebyśmy to robili i powinniśmy zatrudnić do wykonania tej pracy kogoś, kto zrobi to lepiej niż my". Henry Ford. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez T12345T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 18.02.2015 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ostatecznie mam zamontowane okna Vetrex V90+ zamówione przez firmę Stoplast z Łodzi.Ekipa, która przyjechała na montaż w jeden dzień uporała się z zamontowaniem wszystkich okien i drzwi tarasowych. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 18.02.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ostatecznie mam zamontowane okna Vetrex V90+ zamówione przez firmę Stoplast z Łodzi. Ekipa, która przyjechała na montaż w jeden dzień uporała się z zamontowaniem wszystkich okien i drzwi tarasowych. POLECAM Może kilka fotek? Pod powiemy czy warto faktycznie polecac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 18.02.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Może kilka fotek? Pod powiemy czy warto faktycznie polecac Albo wytkniemy błędy które będzie widać . Czyż nie to chciałeś powiedzieć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 18.02.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Tak wszędzie chwali to byłoby miło to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 25.02.2015 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 A co chcesz na tych fotkach robionych z kilku metrów zobaczyć? Na "ciepły montaż" nie dałem namówić wiec mam piankę Illbruk. Kotwy montażowe są tam gdzie trzeba. Mógłbym zweryfikować z wytycznymi montażu Vetrex i było by OKOkna tarasowe na 10 cm poszerzeniach, podmurowane na max 1cm luzu montażowego. Nie ma żadnych wynalazków typu 300kg HST podparte na cegłach, deskach itp.Nadproża pod rolety cofnięte i ocieplone 6cm XPS.Ja mam swój laser, ekipa miała swój i wyszło wszędzie identycznie.Suwanki chodzą gładko i lekko. Okna też Jedyne czego można się uczepić to długi czas oczekiwania na HST, w zależności jak się klient wstrzeli w cykl zamówień producenta na profil VEKA SLIDE, to od 6-8tyg Podsumowując nie "sparzyłem się" na tym zakupie, a i kosztowo wyszedłem korzystniej niż oferty Peteckiego (profil Alphaline) i Oknoplastu (profil Softline 82). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kałamarz 25.02.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Podsumowując nie "sparzyłem się" na tym zakupie, a i kosztowo wyszedłem korzystniej niż oferty Peteckiego (profil Alphaline) i Oknoplastu (profil Softline 82). Myślałem, że Vetrex jest droższy od Peteckiego, ale widzę, że to dużo zależy od wielkości i rozwiązań okien oraz przedstawiciela. Nie mam w wycenie suwanki, mam kryte zawiasy, niestandardowy kolor i klamki z kluczykiem, no i Petecki (Softline 82 - taka sama cena dla Alphaline 90) wychodzi 21800pln, a Vetrex Softline 82 25400pln+klamki 22x160pln. Dopłata do ciepłego montażu u przedstawiciela Peteckiego 400pln więcej niż u przedstawiciela Vetrexu. Edytowane 25 Lutego 2015 przez kałamarz Nieprecyzyjne sformułowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 25.02.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dopłata do ciepłego montażu u przedstawiciela Peteckiego 400pln więcej. Tylko 400 więcej ?? To według mnie, albo ma bardzo drogi zwykły montaż, albo nie robi montażu warstwowego, tylko coś pośredniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kałamarz 25.02.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Nieprecyzyjnie napisałem. Porównywałem oferty i chodziło o 400pln więcej niż u przedstawiciela Vetrexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 25.02.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ja wszedzie miałem oferty ns ciepły montaż 2x zwykłego.Jakoś mnie to nie przekonało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toplek 10.09.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witajcie, w styczniu tego roku zakupiłem okna firmy ABM Jędraszek, niestety posiadają dużo wad, opis tutaj: http://195.205.86.254/~toplek/Okna_ABMJedraszek/ z informacji jakie otrzymałem od pośrednika, który sprzedał mi te okna, ABM Jędraszek nie uznaje reklamacji, gdyż wady są nieznaczące, co myślicie na ten temat ? pozdrawiamPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.09.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 z jednym się można zgodzić, zdjęcia makro przedstawiające zagarnięty zgrzew, niektóre rysy to faktycznie bez znaczenia ale reszta.... no cóż.... nie raz wałkowany był tu temat HSów i umiejętności ich wykonaniaOcena wizualnych uszkodzeń okna:odległość 1,5 mboświetlenie rozproszoneTak ma zapisane prawie każdy o ile nie każdy dostawca profili i producent I tu w postawie producenta nie można nic zarzucić - oczywiście Ty masz inne zdanie na ten tematAle reszta.... cóż.... niech inni dorzucą swoje trzy grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.09.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Fakt, widać że okna nie są starannie wykonane. Nie wszystko musi być winą producenta. Np. nr 16 - ewidentne wyciąganie zawiasu przy zdejomowaniu skrzydła śrubokrętem. Czyli raczej ekipa monterska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toplek 10.09.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Rysa ze zdjęcia numeru 16 okazała się być pod fabryczną folią, uwidoczniona została dopiero po jej zdjęciu. Ale to przy pozostałych wadach jest szczegół, najgorsza jest nieszczelność okien np. z pkt 1, woda leje się po szybie do środka ramy, wygląda na to, że szyba jest źle ściśnięta listwami, gdyż rusza się w ramie. Z tego też powodu całe skrzydła są tak opadnięte, że niektóre rygle nie trzymają u góry. Okno HS jest też nieszczelne, jak widać na zdjęciu nr 14, po jednej stronie pojawia się szpara na tyle że da się między skrzydło a ramę okna przecisnąć sznurek i przechodzi lekko, po prostu duża nieszczelność, w zimie będzie tamtędy zasiekał śnieg. Kolegi 'nikt ważny' nie do końca rozumiem, co masz na myśli z odległością i oświetleniem i że w postawie producenta nie można czegokolwiek zarzucić, proszę wyjaśnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.09.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Spotkałem się z brakiem szczelności. W znanym mi przypadku serwis wymienił wszystkie uszczelki, bo pierwotna okazała się być za cienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toplek 10.09.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Hmm,, fajne by było takie proste rozwiązanie, niestety do mnie ABM Jędraszek nie kwapi się przyjechać, od 6 miesięcy nie umiem się doprosić o rozpatrzenie reklamacji a co dopiero o jej usunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts