RenataB 28.05.2004 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Mamy zamiar niedługo rozpocząć budowę domu EUNICE z Archipelagu. Projekt podoba nam się, ale prawdę mówiąc trochę się jeszcze wachamy, bo nie widzieliśmy jeszcze nikogo na forum muratora, kto budowałby ten dom. O co tu chodzi? Ma jakieś wady, jest szczególnie drogi ?http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=385&ExtraNavText=Eunice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.05.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Pogladalem Domek drogi w budowie nie jest, prosta bryla, dwuspadowy dach to napewno obniza koszt budowy a nie go podnosi. Dach prawdopodobnie wykonany z dzwigarów opsatni widoaczny na elewacji mi sie to podoba. Wg mnie minusem jest brak jakiego kolwiek pomieszczenia gospodarczego, to na koncu korytarzyka to raczej garderoba. Nie podoba mi sie rozwiazanie czesci nocnej, ciemy waski korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataB 31.05.2004 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Potwierdziły się moje najgorsze obawy - nikt nie buduje domu EUNICE. Dlaczego??? Mam jakiś pokrzywiony gust i tylko mi podoba się coś takiego? Najchętniej podpytałabym kogoś już budującego Eunice o doświadczenie z budowy, a tak to co? Proszę o opinie i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 31.05.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Renata, a skądże ! Baardzo podoba mi się ten domek. Tylko, czy będzie Cię stać na taka elewację z drewna? Większość inwestorów, jak buduje takie małe domy, to wybierają z katalogu Muratora, bo te już są sprawdzone w budowie. No ten korytarz to fakt, jakiś trefny A co muśłisz o tym domu. Takie same parametry, ale jak gdyby bardziej ustawny. Tylko nie patrz na elewację, bo nie jest trafiona, a u architekta można uzyskać zgodę na jej zmianę. Poptarz tylko na rzuty. http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataB 31.05.2004 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Dzięki za zainteresowanie. Rzeczywiście dom, który mi pokazałaś, jest bardzo fajny w środku - o to mniej więcej mi chodzi, ale z zewnątrz... no po prostu brak mu dużego, zadaszonego tarasu, no i nie jest tak prosty w formie jak Eunice, a ja lubie bardzo proste rzeczy (może nawet za proste - w sumie nie są takie "ciekawe"). Nadal stawiam na Eunice, a ten mały schowek na końcu korytarza już zaakceptowałam. Ale zainteresowało mnie to, że napisałaś, że te "moje" drewniane elewacje są drogie. Rzeczywiście jakoś szczególnie to kosztuje? Pytanie może infantylne, ale o budowie domu nie mam niestety pojęcia i nie sądziłam, że to aż tak podraża koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.05.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Potwierdziły się moje najgorsze obawy - nikt nie buduje domu EUNICE. Dlaczego??? Mam jakiś pokrzywiony gust i tylko mi podoba się coś takiego? A moze powinnas to potraktowac inaczej a mianowicie niektórzy placa gruba kase ze projekty indywidualne ktore nie beda nigdy powielone a Ty masz to w cenie katalogowego Przeciez ten dom ma sie Tobie podobac a nie innym. Co do ceny za te drewniane elementy to wg mnie nie bedzie to ogromny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 01.06.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 1. Musi pasować do okolicy, sąsiednich domów 2. Brak pomieszczenia gospodarczego 3. Kortarz nr6 i pomieszczenie nr 11 zdecydowanie nieudane Mnie się zdecydowanie niepodoba, myślałem, że uda mi się Ciebie pocieszyć, ale nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataB 02.06.2004 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Widzę, że jeżeli pomimo Waszych nieprzychylnych opinii zdecyduję się na budowę tego domu, to będę bohaterką, hehe. Może nawet załapię się na jakąś nagrodę ze względu na wyjątkową odwagę i męstwo? A tak w ogóle szanowni projektanci - czy ktoś oprócz mnie kiedykolwiek interesował się Eunice? Może dostanę jakąś zniżkę na zakup projektu? W końcu pionierstwo trzeba popierać, heheKorytarz nr 6 jest faktycznie wąski - ale to powoduje, że pokoje mogą być większe, a poza tym uważam, że wcale nie musi być ciemny - będą na to miały wpływ drzwi z dużymi szybami i luksfery w ścianie koło drzwi do łazienki. Zresztą cały wystrój przedpokoju będzie jasny. A to małe pomieszczenie nr 11 przeznaczę np. na odkurzacz, deske do prasowania, szczotkę na kiju itp. po prostu składzik.Dzięki za pozdrowienia. Ja też pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 03.06.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 08.06.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Pewnie budować , jak będziesz ogrzewać , zobacz jeszcze Domino z http://www.archeton.pl i skasuj w czasie budowy te uskoki po bokach chyba że Ci się podoba powodzenia a może KRABA-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts