krzys1993 12.07.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam.Jestem tu nowy a to mój pierwszy wpis. Zaczynam w domu remont korytarza lecz nie wiem jak poradzić sobie z problemem.Otóż:Stara ściana w korytarzu była pokryta boazerią a pod nią kryła się starsza ściana pomalowana farbą olejną. Na nowej ścianie chcę położyć tynk mozaikowy. Zdrapywanie farby olejnej będzie długie i zapewne trzeba będzie ją zerwać z dużą warstwą tynku. Dodam że ściana ta posiada dość dużo dziur i nierówności więc trzeba bedzie ją prze położeniem tynku wyrównać. Czy można odpowiednio zagruntować powierzchnię z farby olejnej, później ją wyszpachlować i dopiero położyć tynk mozaikowy?Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonicsquad 13.07.2014 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Tynk mozaikowy, jako że nakładany jest oszczędnie (na grubość ziarna praktycznie) powinien mieć podłoże równe i czepne. Najlepiej było by usunąć olejną, otynkować ścianę i położyć "mozaikę". Można też (co raczej nie daje gwarancji) usunąć popękana farbę, odtłuścić,zmatowić i zagruntować betonkontaktem i zaszpachlować np "śmigiem" A2. Producent twierdzi że można go kłaść na olejną ale kto ich wie... Pozdrawiam Sebastian. Edytowane 13 Lipca 2014 przez Sonicsquad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys1993 13.07.2014 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 myślałem żeby zedrzeć odpadającą farbę, resztę zmatowić papierem, póżniej zagruntować to i wyrównać wszystko mp 75 (są też głębokie dziury po kołkach). Następnie znów zagruntować i położyć tynk mozaikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 13.07.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 zeskrob co odpada , to co się trzyma zmatowić , odkurzyć i zagruntować np cerplastem Atlasa , na wierzch do wyrównania lepszy od mp75 będzie goldband - jest twardszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys1993 15.07.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts