mateusz86 14.07.2014 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witam, Zdecydowałem się murować ściany fundamentów w domu podpiwniczonym na zaprawie cementowo-wapiennej M10. Czy są jakieś przeciwwskazania do izolowania takiej ściany dysperbitem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 14.07.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Dysperbitem sie nie izoluje. Jakas taka moda sie zrobiła że wszyscy tego używają, ale to dziadostwo sie nie nadaje do izolacji fundamentów. Jak juz cos to izohan WM lub lepiej WL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.07.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 A dlaczego do piwnic chcesz dawać cementowo-wapienną zaprawe a nie cementową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 25.07.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Bo nikt mu nie wytłumaczył że bloczki muruje się na zaprawę z samego cemętu . I do daje plastyfikatory aby zaprawa była bardziej urabialna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almarat 26.07.2014 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 z dysberitem to tak jak z aspiryna, kazdy robi go sasiad tak zrobil a nie zastanowi sie czlowiek po co i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 29.07.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 z dysberitem to tak jak z aspiryna, kazdy robi go sasiad tak zrobil a nie zastanowi sie czlowiek po co i na co Dysperbit jest dobry jako podkład np. pod Wlke(wodny lepik) Ja dawałem rozcieńczony dysperbit na ściany fundamentowe 1:1 a na to Wlkę, trzyma aż miło patrzeć Zobaczymy co będzie po zimie bo zostawiłem pasek ok. 7cm ściany fundamentowej odkryty wzdłuż całego domu. Jeszcze nie ma izolacji będzie robiona na wiosnę 2015 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts