StigGda 14.07.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witam, Moje pytanie odnosi się do mieszkania a bardziej do bloku, w który jest zamontowana instalacja ogrzewania gazowego i na dachu instalacja solarna. Zamierzam kupić mieszkanie, jednak wcześniej nie miałem styczności z tego typu instalacją, dlatego chciałem zapytać się osoby, które maja doświadczenie lub wiedzę na ten temat. Mam kilka pytań związanych z tą instalacją. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. 1. Czy tego typu instalacja jest lepsza dla mieszkańca niż zwykłe centralne ogrzewanie? 2. Kotły gazowe są prawdopodobnie usytuowane na ostatnim piętrze w bloku - czy jeśli moje mieszkanie będzie sąsiadowało z tą instalacją to mam się liczyć z hałasem lub innymi niedogodnościami? Czy taka instalacja powoduje zauważalny/odczuwalny hałas w trakcie pracy? 3. Czy tego typu instalacja jest bezpieczna? Dotychczas ogrzewanie gazowe kojarzyło mi się ze starymi budynkami, gdzie są zamontowane junkersy. 4. Na co zwracać uwagę kupując mieszkanie z taką instalacją? Mam nadzieję, że tak elementarne pytania nie spotkają się z krytyką wielu osób, które mają bardzo dużą wiedzę Będę wdzięczny za udzielenie odpowiedzi na powyższe pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 15.07.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 1. tak, wystarczy placić 2. zależy od kotła 3. tak 4. na opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts