Matizzulo 15.07.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam Tak jak w temacie. Mam problem z połączeniem rynien. Dekarz zrobił mi odpływ z rynny z garażu (100 pcv) oraz osobny z altanki (80 ocynk) zamiast to połączyć. Teraz mam sytuację taką że patrząc od przodu mam jedną rurę spustową na wprost mojego wzroku zamocowaną do belki od altanki i drugą rure spustową (pcv) przymocowaną do lewej strony belki. Do obu wylotów rur (kolanek) są przyłożone rury spustowe aby przedłużyć odpływ na trawę a żeby nie leciało na pozbruk. Oddalone od siebie o jakieś 30cm dosłownie równoległe Jak to połączyć w jedną rurę najbardziej estetycznie i bez zbędnego grzebania? Myślałem nad trójnikiem przyłączonym do tej rury spustowej która przedłuża nam odpływ na trawę, ale chyba kąt nie wystarczy. (Musiałaby być chyba jakaś rura giętka) Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.07.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Zrób z blachy kosz zlewowy u zbiegu rynien. Będzie jedna rura. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.07.2014 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Co to za dekarz? Jedna rura spustowa + trójnik załatwia sprawę. Do tego odprowadzenie liniowe zamontowane w płaszczyźnie bruku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts