Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kwadrad

Recommended Posts

Witajcie,

Planujemy zamontować na ścianie w kuchni matowy Lacobel i tu pytanie - jak się sprawdza ten mat - czy ktoś montował u siebie i ma doświadczenie? W internecie dużo opinii o tym, że pęka przy kuchence gazowej - czy to prawda? U mnie w mieście dostępny jest tylko Lacobel w wersji 4mm i w dodatku nie jest hartowany - powinienem się obawiać?

Dziękuje za podpowiedzi!

• 4 months później...
Witajcie,

Planujemy zamontować na ścianie w kuchni matowy Lacobel i tu pytanie - jak się sprawdza ten mat - czy ktoś montował u siebie i ma doświadczenie? W internecie dużo opinii o tym, że pęka przy kuchence gazowej - czy to prawda? U mnie w mieście dostępny jest tylko Lacobel w wersji 4mm i w dodatku nie jest hartowany - powinienem się obawiać?

Dziękuje za podpowiedzi!

ja mam taki lacobel matowy i nie polecam ze względu na trudne czyszczenie

• 1 month później...
ja mam taki lacobel matowy i nie polecam ze względu na trudne czyszczenie

Widocznie nie został prawidłowo dobrany i zamontowany. Jesli chodzi o uzyskanie efektu szkła matowego opcji jest co najmniej kilka. Można je uzyskać np dzięki laminowaniu folią matową, piaskowaniu lub zastosowaniu szkła lakierowanego z powłoką SAFE. Przy kuchenkach zwłaszcza gazowych polecane jest szkło hartowane

• 4 years później...

Cześć

O wytrzymałości szkła lacobel informacje opisaliśmy tu, jeżeli ktoś jeszcze ma ochotę można zajrzeć.

Co do dostępności -zgadza się, możliwe że nie w każdym mieście są dostępne większe grubości lacobelu , dodatkowo sprawę komplikuje, że ma być on w wersji satynowej. Oczywiście mamy alternatywę dla tego szkła:stirthepot: Jesteście ciekawi? Zajrzyjcie do nas:welcome:

Zadawajcie pytania, dodawajcie komentarze, a jeżeli uważacie że nie mamy racji również podzielcie się z nami tą informacją.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich czytających.