verbenna 16.07.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Ułamał się górny metalowy zawias przy metalowej futrynie, mieszkanie z 1999r. Malowanie było w ub roku, a teraz jak uratować tę łazienkową futrynkę- z drugiej strony jest obłożona glazurą i wbudowana dołem w terakotę i panele. Drzwi też trzeba kupić, bo się rozszczerzyły przy zawiasach. Co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.07.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Wkęcić nowy. Dospawać lub jeszcze co Ci przyjdzie do glowy. Bo z opisu niewiele jestem w stanie sobie wyobrazić. Najlepie poprosić fachowca - szukaj firm pod hasłem "serwis drzwi", "montaż skrzydeł" itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verbenna 16.07.2014 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Dziękuję za pomoc.Teoretycznie te zawiaski powinny być wkręcane, ale górny się odchyla jakby się wyłamał albo obluzował i wychodzi z futrynki. A jak toto spawać, skoro futrynka jest pomalowana na biało? Jakie są szanse dokupienia drzwi łazienkowych do takiej futryny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 16.07.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 A jak toto spawać, skoro futrynka jest pomalowana na biało? Wystarczy biały drut spawalniczy, kiedyś się spawało jeszcze białym acetylenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.07.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 myślę, że naprawa minimum 400 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.07.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 oj dowcipny ostatnio jesteś Charlie! Pospawać się zawsze da. A futrynkę od nowa pomalować w całości lub części. Drzwi też się da dokupić. Tylko czy będą dobrze pasować? Tego bez dokładnych pomiarów nie da się określić. Podzwoń po firmach. Zapytaj czy się zajmują wieszaniem skrzydeł, naprawami zawiasów. Jak mają handlowca który jeździ to może załapiesz się na gratisowy pomiar - ale to będzie raczej handlowiec a nie fachowiec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verbenna 17.07.2014 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Jeszcze raz serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.07.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ...a na ile byś wycenił taką robotę ?Powiedzmy, że:1. umiesz spawać2. masz spawarkę 3. umiesz malować 4. masz samochód 5. 20 km masz od siebie do verbenny i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verbenna 17.07.2014 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ...a na ile byś wycenił taką robotę ? Powiedzmy, że: 1. umiesz spawać 2. masz spawarkę 3. umiesz malować 4. masz samochód 5. 2,000 km masz od siebie do verbenny i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.07.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Nawet gdybym mial to wszystko (a nie mam) i tylko 2 km nie podjąłbym się takiego spawania, bo to mało zarobkowe - nie da sie z tego żyć. Widziałem ostatnio w Wa-wie hydraulika. Obciął dwie rury, nakręcił zawory - był może pół godziny na budowie. Dwie stówki. Założyłbym zwykły, zawias nakręcany do futryny. Tanio. Ale dla 2 tys. km.. to założę ten zawias gratis, tzn za bilety w obie strony oraz nocleg ze śniadaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verbenna 17.07.2014 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 pomyślę Nawet gdybym mial to wszystko (a nie mam) i tylko 2 km nie podjąłbym się takiego spawania, bo to mało zarobkowe - nie da sie z tego żyć. Widziałem ostatnio w Wa-wie hydraulika. Obciął dwie rury, nakręcił zawory - był może pół godziny na budowie. Dwie stówki. Założyłbym zwykły, zawias nakręcany do futryny. Tanio. Ale dla 2 tys. km.. to założę ten zawias gratis, tzn za bilety w obie strony oraz nocleg ze śniadaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.07.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 2000 km - lot byle nie nad Ukrainą. Jeśli to kraj wysoko cywilizowany to te moje 400 PLN będziesz jeszcze wspominała z rozrzewnieniem jak przyjdzie do naprawy lokalnymi, wysoko cywilizowanymi fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.07.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Nawet gdybym mial to wszystko (a nie mam) i tylko 2 km nie podjąłbym się takiego spawania, bo to mało zarobkowe - nie da sie z tego żyć. Widziałem ostatnio w Wa-wie hydraulika. Obciął dwie rury, nakręcił zawory - był może pół godziny na budowie. Dwie stówki. ..... rozumiem, że pozazdrościłeś Jeżdżąc za darmo na serwisy można nabawić się kompleksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.07.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 rozumiem, że pozazdrościłeś Jeżdżąc za darmo na serwisy można nabawić się kompleksów. Zazdrość? Nie, raczej złość i podziw, że gość tak potrafi bez wyrzytów.. Nie lubię zaglądać innym do portfeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts