Kogut86 16.07.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Remontuję strop drewniany w budynku z lat 60. Aktualnie między belkami o przekroju 16x16 cm znajduję się standardowo jak w tamtych latach polepa, ślepy pułap , trzcina, sufit z tynku wapiennego. Chcę adoptować poddasze i wyrzucić wszystko co znajduje się między belkami głównymi. Teraz pytanie do Was. Czym wypełnić przestrzeń między belkami? Zamontować na nowo deski między belkami na których rozłożyć folię i keramzyt i pod deskami na podwieszonym suficie z płyt k-g dać dodatkowo wełnę? Czy może zamiast keramzytu zastosować samą wełnę mineralną między belkami głównymi i na ruszcie podwieszonym? i Pytanie dodatkowe - rozstaw belek ok. 100 cm, powinienem zastosować jakieś legary lub łaty w celu wypoziomowania podłogi ? I w jakim rozstawie te łaty/legarki? I czy przybijąć je od góry w belki główne? Dziękuje serdecznie i pozdrawiam! Edytowane 16 Lipca 2014 przez Kogut86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 07.11.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 nie ma co obciążać stropu rozłóż wełnę mineralną moim zdaniem na krzyż tak aby wyeleminować mostki termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.11.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Keramzyt nie spełni tu roli izolatora a dodatkowo niepotrzebnie obciąży strop .Wygłuszenie stropu będzie zdecydowanie lepsze gdy zastosujesz wełnę .Kilka razy widziałem ocieplenie z makulatury, rozdrobnionych i zaimpregnowanych gazet ,na pewno w tym przypadku byłoby to także dobrym rozwiązaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 02.12.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Kilka razy widziałem ocieplenie z makulatury, rozdrobnionych i zaimpregnowanych gazet ,na pewno w tym przypadku byłoby to także dobrym rozwiązaniem . Ogniowy zdun i z takimi... wyjeżdża! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts