minio7 16.07.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Witajcie Dziś postanowiłem wymienić w jednych z drzwi wewnętrznych w moim domu zamek wpuszczany, który pamięta zapewne jeszcze towarzysza Stalina. Po dokładnym obejrzeniu i mierzeniu okazało się że jest to zamek o wymiarach 60/50 i taki właśnie zakupiłem w sklepie celem montażu. Niestety okazało się że nie mieści się w kopercie w drzwiach i problemem jest wymiar oznaczony na rysunku jako "C" jeżeli dobrze pamiętam to stary zamek był krótszy o niewiele bodaj z 0,5 cm. Na zewnątrz wystaje głównie góra zamka co uniemożliwia domknięcie drzwi gdyż framuga przylega dosyć ciasno. W związku z tym mam pytanie czy jest możliwość jakoś poszerzyć tę kieszeń lub dostać gdzieć zamek o wymiarze C zbliżonym do 75mm? byłbym bardzo wdzięczny za pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.07.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Da się zmienić wymiar C. Musisz sobie tylko kupić taką maszynkę za ok. 500 PLN - chinol w Castoramie.Ewentualnie wymontuj skrzydło i zawieź do stolarza w okolicy.P.S palcem się tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minio7 16.07.2014 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 obawiam się że obie opcje będą droższe niż nowe drzwi z zamkiem w zestawie... niemniej dziękuje za odp. może ktoś wie czy gdzieś idzie dostać "wąski" zamek 60/50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.07.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Wystarczy wkrętarka z wiertłem. Dłuto. Cokoliwek. I troche pracy. Ze starym zamkiem idz do marketu lub sklepu żelaznego i szukaj. Nikt za 20zł nie będzie studiował katalogów, szukał odpowiedniego zamka, płacił za kuriera bo ryzyko pomyłki zbyt duże. Chyba że trafisz na jakiegoś pasjonata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts