Chris1982 17.07.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam wszystkich forumowiczów, W dwuletnim drewnianym domku letniskowym (konstrukcja szkieletowa) po dwóch latach zaczęły mi się rozchodzić deski na pióro-wpustach, dzieje się to tylko na nasłonecznionej stronie domku. Myślę, że drewno było za słabo zaimpregnowane :/ Chciałbym was się poradzić czym najlepiej byłoby uszczelnić szczeliny między deskami ? Myślę o bezbarwnym uszczelniaczu dekarskim + ponowne zaimpregnowanie, co o tm myślicie ? Może są jakieś lepsze środki/szpachle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 17.07.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Najlepiej poodkręcać wszystkie deski przymocować ponownie już bez szczelin na pewno będzie ci brakować 2 czy 3 szt ale z tym chyba nie będziesz miał problemu żeby dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 23.07.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Deski były zbyt mokre podczas montażu i siłą rzeczy drewno wysychając - zmniejszyło objętość... Jak nie można skręcić to tanim wyjściem jest, np. uszczelnienie liną jutową (stosuje ją w domu z bala). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts