knittwiktoria 17.07.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam, mam zagwozdkę , nie mam w ogóle pomysłu na to wnętrzehttp://z500.pl/projekt/790/Zx115,komfortowy-dom-parterowy-z-plaskim-dachem-z-linii-modern/dane-ogolne.htmlproszę o jakieś pomysły, może zmienić miejsce kominka,hmm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.07.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Piękna duża przestrzeń....... w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knittwiktoria 18.07.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 chciałabym podzielić jakoś na mniejsze wnętrza, bo nie chciałabym kominej i telewizor na jednej ścianie a kanapa na drugiej,boję się że będzie za duża odległość, chciałabym aby nie robiło wrażenia pustki a tak może być, chyba że się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 18.07.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Sof i foteli zdecydowanie nie stawiaj pod ścianami. Kominek umieściłabym tak, żeby i z salonu i z jadalni a może i z kuchni cieszyć sie wdokiem ognia Czyli na przykład kominek na środku ściany, na wprost głównego wejscia do części dziennej. Możesz jeszcze umieścić kominek trzystronny na krótszym boku spiżarni. Ewentualnie mógłby być kominek dwustronny, dzielący przestrzeń dzienną na salon i kuchnię z jadalnią albo salon z jadalnią i kuchnię - zależy jak planujesz urządzić kuchnię, ile szafek, jakie rozwiązania(wyspa, półwysep, barek, całkiem otwarta, zamykana drzwiami itp), jaki duży ma być stół, czy chcesz powiększyć lub zmniejszyć spiżarnię... Tak na marginesie - pralkę umieściłabym tam gdzie pranie będzie się suszyło czyli raczej nie w toalecie dla gości. Nawet jeśli planujesz suszarkę mechaniczną nad pralką to i tak lepiej nie latać po domu z koszem z brudną bielizną i pralnię urządzić w łazience prywatnej(tam gdzie domownicy zdejmują ubrania) lub w jej pobliżu. Ale sumie nic nie pisałaś o tej części domu i może to bedzie wyglądać inaczej niż na oryginalnym projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knittwiktoria 18.07.2014 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Do alicyja:widzę że masz zmysł do projektowania i lubisz to,kuchnię planuję zostawić otwartą i dać wyspę, podoba mi się ta wersja z kominkiem na środku,bo chciałabym nie zamykać wnętrza a jednocześnie aby było przytulne,na długiej ścianie odpada bo tam chcę dać okno tarasowe,co do pralni całkiem trafne spostrzeżenie nie pomyślałam o tym:rolleyes:planowałam zostawić tak jak w projekciealbo dać kominek na ścianie spiżarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts