piotrdb 17.07.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam,nie wiem czy odpowiedni dział wybrałem, jeśli nie poproszę moderatora o przeniesienie w odpowiednie miejsce.Chciałbym się dowiedzieć jednej rzeczy. Mam działkę budowlaną na której stoi drewniana wiata o powierzchni ok 250m kwadratowych. Do wiaty przylegał drewniany garaż sąsiada który to gmina kazała rozebrać i postawić w jego miejsce garaż blaszany. I teraz moje pytanie czy ten garaż blaszany może przylegać do mojej drewnianej wiaty?? Czy sąsiad nie powinien zachować jakiegoś odstępu od mojej zabudowy??.Bok wiaty do której przylega garaż jest linią graniczną mojej dzialki. W przyszłym roku planuje wiatę rozebrać i zacząć murować warsztat i owy blaszany garaż strasznie utrudni mi prace budowlane.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.07.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 To raczej sąsiad powinien zdziwić się dlaczego on ma rozebrać, a twoja ma stać w granicy. W końcu konstrukcje drewniane muszą znajdować się w sporej odległości od granicy ze wzgledów ppoż.Czy to jest jakaś wąska działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrdb 17.07.2014 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 On ma rozebrać bo stan był opłakany i jak by nie rozebrał to by się samo zawaliło. Nie jest to jego tylko gminne i gmina zadecydowała tak a nie inaczej.Mnie tylko interesuje czy taki blaszak może opierać się o moją ścianę. Jeśli będę chciał coś zrobić to którędy będę miał dostęp do swojej ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.07.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Nie musi opierać się.Może stać w granicy. Nie będziesz miał dostępu do swojej jak sąsiad nie zgodzi się go przestawić z wyjątkiem dostępu od twojej działki. Prawa właściciela obowiązują w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts