longer01 18.07.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witam!Chciałbym zrobić malowanie pokoju. Obecnie na ścianach łącznie z sufitem jest położony kolor ciemno pomarańczowy. Chcę to przemalować na biało farbą eko śnieżka, którą posiadam. Po pierwszym kryciu pomarańcz przebija jak diabli. Jak przełamać ten kolor by osiągnąć czystą biel? Z góry dziękuję za podpowiedzi i serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia_wroc 18.07.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Sposób podpowiedziany przez doradcę z Casto - kupić najtańszą białą farbę i pomalować nią ścianę jednokrotnie. A na to położyć docelowy kolor i będzie idealnie. Miełam także pomarańczowy kolor i zrobiłam tak jak mówił. Po pierwszym kryciu mega pomarańcz przebijał. Pomalowałam farbą docelową (też białą) i wyszło idealnie. Jednym słowem, nie przejmuj się, że teraz przebija, maluj drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longer01 18.07.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedź. A co sądzicie o śnieżce grunt pod farbę docelową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 18.07.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Maluj drugi, a nawet trzeci raz. Gorzej jeśli masz pod spodem jeszcze wiele warstw farby - może zacząć odchodzić. Ja jak miałam ciemną ścianę w kolorze fuksji całą zdrapałam - nie było innego wyjścia, bo odchodziła razem z wałkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek33 24.07.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 pomaluj 2 czy 3 razy dobrą farbą i zadziałą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matejko 25.07.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 ja nie mogłem kiedyś pozbyć się ohydnej zielonej farby i właśnie w ten sam sposób zbijałem kolor najpierw pomalowałem chyba ze 2 razy najtańsza białą farbą a potem już poleciałem docelową teraz jak już mam dom to staram się unikać za mocnych kolorów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertico 25.07.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Miałem akcje podobną jak matejko tylko ze z kolorem niebieskim. Pomalowałem najpierw tescową farbą 2 razy, później już normalną i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 25.07.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Ja teraz mam zabawę z żółtym i mocno czerwono-brązowym kolorem Dałem na ściany grunt i jutro będę malował. Na szczęście nie mam dużo warstw farby i nie powinna stara złazić. Po zagruntowaniu, myślę, że Beckersem w 2 razy to spokojnie pokryję, ale jeszcze zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 27.07.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Żółty, po gruntowaniu na 2 razy pokryło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.07.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 ja miałam zieloną sypialnię, taki jasny zielony a malowałam na biało 3 razy i dopiero zakryło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 27.07.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Farby, które akurat mam (Kabe i Bondex) po zagruntowaniu pokryły ciemny kolor dopiero po 3cim razie. Ten sam kolor, który kolorowa pokryła na 2 razy, na biało po 3cim razie dopiero było OK, ale miejscami musiałem robić poprawki, bo przebijało. Nigdy więcej nie chcę ścian w mocnych kolorach (no może oprócz dwóch ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga_p 28.07.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Też tak miałam i zrobiłam identycznie Z tym, że dla pewności pomalowałam jeszcze tzreci raz. No i nic nie przebija, wszystko wygląda więc katalogowo, czyli idealnie. Wiec popieram pomysł i szczerze polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 31.07.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ja u siebie jeden pokój pomalowałem bez gruntowania (już mi się nie chciało ). Teraz właśnie widzę, że również nic nie przebija 2 razy starczyły do zmiany koloru z ciemniejszego na jasny. Natomiast bardzo intensywny (coś jak Passion Red Beckersa) - aby uzyskać porządny efekt - 3 razy trzeba malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts