marla1980 18.07.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 produkt Bruegmann /// Salamander ARTE ENERGY PLUS, Wersja ARTE ENERGY PLUS •Okna wykonane na Niemieckim systemie Bruegmann /// Salamander grubośćskrzydła 84mm•Dwukomorowe uszczelki•Okna spełniające wymogi okien do domów energooszczędnych•Okucia Roto NT pokryte powłoką Rotosil Nano.•2 zaczepy antywyważeniowe w skrzydłach RU•Klamki aluminiowe Roto z antywłamaniowym mechanizmem Secustikdopasowane do koloru okien• Ciepła ramka międzyszybowa w kolorze zbliżonym do okien ( 8-krotnie zmniejszająca powstawanie mostka termicznego na styku szyb)•Okna wykonane w technologii produkcji IRMC - estetyczny zgrzew•5 letni okres gwarancji na cały produkt• listwa podparapetowa•stopniowany uchył w 3 pozycjach w oknach otwierano uchylanych•blokada antyprzeciągowa. maskownica antykurzowa•pakiety trójszybowe z dodatkową warstwa termofloat K=0,5 4/16/4/16/4POMOCY CZY WARTO TAKIE OKNA ZAMONTOWAĆ CZY ROZGLĄDAĆ SI,Ę ZA INNYMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 18.07.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Proszę nie spodziewać się lawiny odpowiedzi, bo w tym pytaniu nie ma ani jednej informacji o oknach Salamander Arte Energy Plus. To jedynie lista materiałów z których okno ma być wyprodukowane. Co wyjdzie producentowi z poskładania tych komponentów do kupy, to na razie wie tylko on. A może i on też nie wie, bo gdyby wiedział, to by się chyba pochwalił, jaki to świetny produkt mu wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 19.07.2014 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Może napisz, kto jest producentem tych okien a nie profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Czy nazwa producenta coś istotnego zmieni? Będziemy znali markę - mniej lub bardziej wypromowaną. A czy to będą dobre okna? Mogą być niezłe, mogą być słabe. Na razie znamy listę składników na potrawę. A co z niej wyjdzie - zależy od wykonawców - producenta i montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 19.07.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Zgadzam się z Tobą, ale nie do końca. Nazwa producenta okien coś jednak mówi. Inwestorzy nadal jednak głównie posługują się nazwą profilu okiennego co jest błędne. Sam wiesz, że np. na Salamandrze można wykonać okna w bardzo różny sposób. Pewnie ilu producentów tyle sposobów wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marla1980 19.07.2014 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 chodzi mi o firmę abakus nie wiem czy warto czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marla1980 19.07.2014 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 interesują mnie okna firmy ABAKUS profil bluevolution 82 mm, trzyszybowe, z trzema uszczelkami, 6komorowe lub ABAKUS brugmann energy, 4komorowe, trzyszybowe, 2 uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Kojarząc profil Brugman z Białymstokiem od razu przyszedł mi do głowy Abakus. Pewnie gdyby inaczej ułożył się mój rynek pod względem konkurencyjności, to bym rozważał sprzedawanie ich produktów (wycodząc z założonia dogodnej logistyki). Zdarzyło mi się na tym forum kiedyś poelcić firmę sprzedającąic okna. Znam tego dilera prywatnie, uważam za porządnego człowieka. Może nie cenię az tak jego montażu (tu zawsze można zrobić coś lepiej), ale wiem że przyzwoity facet i ucziciwe podchodzi do tego biznesu. Dla odmiany - bliższy mi terytorialnie diler tej samej firmy - jest cholernie namolny, upierdliwy, ale skuteczny w sprzedaży. Wbrew zapewnieniem montuje słabo, popełnia duże błędy techniczne. I czy okna na tym profilu (tego samego producenta) będą w użytkowaniu dobre? Czy takie sobie? Marla - nikt też specjalnie Ci nie powie, czy Bluevolution 82 to dobre okno. Ta sama fabryka powinna z niego zrobić lepsze okno, o lepszyc właściwościach. Tylko czy Ty tego potrzebujesz? Nic nie wiemy o Twoich oczekiwanaiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts