mi_mała 21.07.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Wróciłam i znalazłam nowy temat, więc się melduję i witam Takie trochę moje klimaty, kolory na bank, może trochę bardziej klasycznie tu u Ciebie Muszę dziś pracować, więc pobieżnie przejrzałam, ale bardzo podoba mi się pomysł z garderobą Plus za myślenie o kocie w czasie projektowania - żeby się później nie okazało, ze na kuwetę za mało miejsca Jeśli dużo siedzisz przed kompem, to polecam jednak nawet małe biurko - ja teraz wybrałam opcję kanapa + stoliczek - i nie zdaje egzaminu. W nowym mieszkaniu biurko już zaplanowałam Co do chowania pralek pod blatem, szczególnie umywalkowym -trzeba uważać. Ja teraz mam tak schowaną pralkę - i lekko cieknie mi po łokciach jak myję twarz, a do małych nie należę jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.07.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Pralka pod blat a potem podnóżek z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/forsiktig-podium-dzieciece__0179379_PE331769_S4.JPG Ide spać bo zaczynam miec głupawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.07.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 oooo, nie wiedziałam...Ale to dlatego, że jeszcze u siebie umywalek nie wieszałam i wydawało mi się, że to ta sama wysokość. Tak samo nie miałam pojęcia, że wygodniej jest niżej mieć płytę... no cóż, ja będę miała na szafkach na wyspie. Trzeba będzie w takim tazie pokombinować z umeblowaniem łazienki u Asi, bo generalnie "sprzedałam" jej swoją koncepcję. Ale pewnie dlatego, że byłam równie podjarana co ona a może nawet bardziej ;p Narysowałam co tam wymysliłyśmy - na razie trzeba ustalić koncepcję ścian instalacji, kontaktów itp, bo po podpisaniu umowy można jedynie przez 14 dni bezkarnie wnosić zmiany. Stąd pośpiech. W ramach tego co ustalimy potem będziemy tu wymyślać meble i zabudowę. Poprzesuwałyśmy ściany, zmniejszyłyśmy łazienkę. Jeśli zobaczycie jakieś wady i koncepcje nie do zrealizowania, to proszę dajcie znać. Chociaż tam też ktoś musi to sprawdzić i zatwierdzić. Ale lepiej głupot nie zanosić. Wyrysowałam zmiany http://ta2.com.pl/fm/rzut_Asku_nowe.jpg Moje uzasadnienie dlaczego przejście przy zewnętrznej ścianie a nie od wewnątrz. Wydaje mi się, że jak ktoś obcy będzie wchodził do łazienki będzie widział łazienkę a jakby był korytarz od razu widziałby część prywatną i garderobę. A tak nawet jeśli będzie chciał zajrzeć będzie musiał tam podejść a nie tak od razu na wejściu. Ogólnie idea tej przestrzeni prywatnej bardzo mnie chwyciła za serce. Asia będzie mogła mieć gości a mimo to będzie sie czuła swobodnie, przebierze się, umyje, pójdzie do sypialni nie wychodząc do częsci dla gości - co bardzo istotne gdy ktoś zostanie na noc. Jeśli da się zrobić ścianę szafek w kuchni to chyba ta opcja zostanie piekarnik i mikrofala najdalej w ostatnim pionie jedno nad drugim - wygodnie. Asia chce piękny stalowo- drewniany stół dlatego zrezygnowałyśmy z wyspy. Ma się jeszcze nad nią zastanowić ale wstępnie ją wywaliłyśmy. Resztę będziemy planować jak już wszystko ruszy. Czy widzicie to jakoś sensownie czy może jednak coś jest ewidentnie zle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśku1719512562 21.07.2014 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Z ta kuchnią mam największy problem... Garderoba skradla już moje serce. Musi być! Żeby uniknąć problemu z wilgocia na pewno wstawie szklane drzwi przesuwne miedzy lazienka a garderoba, ale także w salonie do sypialni (dla tej mojej prywatności:-)) Pralka fajnie gdyby była pod blatem, ale Mi trochę mnie zaniepokoila. Z drugiej strony moja przyjaciółka (niższa ode mnie, a ja mam 168) tak ma i nie narzeka... strasznie to wszystko trudne. Jak ja bym to zrobiła bez Was !?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.07.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 To pewnie zależy czy umywalka nablatowa czy wpuszczana w blat. Nie mam umywalki żeby sprawdzić na jakiej powinna być wysokości ale może ktoś poratuje takową informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.07.2014 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) A co bedzie w części "kibelkowej? Moze własnie tam niech wróci kibelek i wtedy bedziesz miała pięknie wyeksponowana wanne. Skoro ma byc piekna niech bedzie jeszcze pieknie pokazana Inna opcja - pralka - wtedy pod zlewem masz szafki i zero problemu z wysokościa blatu - robisz go takim wysokim jak sobie tylko chcesz Jak mi podacie nowe wymiary łazienki to moge po pracy spróbowac wrzucić w nią sprzety - zobaczymy jak wyglada to w 3D Edytowane 22 Lipca 2014 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.07.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 cała koncepcja prywatnej strefy jest super fajna ale nie podoba mi się ciągle tak wielka sypialnia - masa pustego i zmarnowanego miejsca pomniejszyłabym sypialnię do minimum, by weszło tylko łóżko i jakas komoda, ewentualnie fotel... dzięki temu jest większa garderoba w której pomieści się wszystko co potrzeba w zabudowie w U a od salonu w garderobianej części dałabym wcięcie na zabudowę tv, regał z książkami, szafki - co tam będzie Asia chciała by licowało się to ze ścianą korytarza jeśli często ma gości to dla mnie priorytetem by było stworzenie jaknajwiększego się da pokoju dziennego by nie było im ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.07.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Próbowałam ciachnąć trochę sypialnię ale Aśka walczyła o nią. Za dobrze sprzedałam jej koncepcję szezlonga przy oknie i książek wokół. Sypialnia ma więc 12 m2 (3m wszerz i 4 m wzdłuż) Założenia tego projektu muszą być z priorytetem na luksus i wygodę, relaks, przestrzeń a dopiero na drugim miejscu wygoda dla gości. Aśka ma się tam czuć doskonale. Należy się jej to! Skoro ma mieszkać sama niech mieszka z rozmachem - żadnych sznurków do prania, stolnic czy praktycznych rozwiązań dla pani domu. To raczej azyl aktywnej młodej kobiety sporo pracującej lubiącej spotykać się ze znajomymi ale pierogów z nimi raczej lepić nie będzie for fun Spróbowałam nanieść wymiary wg tego co tam widzę: http://ta2.com.pl/fm/rzut_Asku_wym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.07.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 no pewnie że to ona ma się w tym mieszkaniu dobrze czuć i ma być pod nią zrobione... my tylko sugerujemy coś co tak pod siebie, ja właśnie lubię małe sypialnie, bo nie idę tam tylko na noc a w pokoju dziennym spędzam cały dzień i tam też bym wolała mieć tego szezlonga ale to nie ja tam będę mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.07.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Witam się wątku:bye:I od razu wrzucam swoje trzy grosze:): 1. PralkaW mieszkaniu miałam pralkę pod blatem w łazience i to rozwiązanie było bardzo dobre:yes:. Na nasz wzrost (168) wysokość była ok. Gorzej z głębokością blatu - pralki są dużo głębsze niż umywalki, więc kupiliśmy pralkę płytszą niż standardowa. Dodatkowa korzyść - dla dwóch osób mniejsza ilość wkładu jest wygodniejsza. Oczywiście umywalka była wpuszczana w blat i umieszczona obok pralki (na wypadek gdyby ktoś miał wątpliwości:)). 2. Zagospodarowanie wnęki po wc. Prysznic i wanna to luksus:yes: Ale osobiście zrezygnowałabym z prysznica, wnękę bym zabudowała i zrobiła tam szafę na mop, odkurzacz, chemię, ręczniki, suszarkę, miskę itp. Było tu już wspomniane, że z takimi rzeczami w mieszkaniu zawsze jest problem. Dodatkowo, zwróćcie uwagę, że jak pralkę wstawi się pod blat, to w łazience w zasadzie nie ma szafek. 3. Miejsce pod oknem Pomysł Andariel na miejsce do czytania jest bardzo fajny, ale biurko wydaje mi się lepszym zagospodarowaniem miejsca. Czytać równie wygodnie można na kanapie, natomiast korzystać z laptopa wygodniej (przynajmniej mi) jednak przy biurku. Do tego będzie tam miejsce na jakieś drobiazgi biurowe, które zawsze są potrzebne, miejsce na rachunki, dokumenty itp. Mam zresztą fajne inspiracje na temat biurka pod oknem:http://www.pinterest.com/pin/285486063854335127/http://www.pinterest.com/pin/285486063851634551/http://www.pinterest.com/pin/285486063849994908/(muszę sobie przypomnieć, jak się wstawia zdjęcia:/) A tak w ogóle, to mi szczęka z deka opadła, jak zobaczyłam propozycje Andariel i Magdy na pierwszej stronie. Jak to się dzieje, że - było nie było - amatorki, po paru minutach myślenia, są w stanie lepiej zaprojektować mieszkanie niż profesjonalni, wykształceni architekci, którzy za to biorą kasę?:zonk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 22.07.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 [...] A tak w ogóle, to mi szczęka z deka opadła, jak zobaczyłam propozycje Andariel i Magdy na pierwszej stronie. Jak to się dzieje, że - było nie było - amatorki, po paru minutach myślenia, są w stanie lepiej zaprojektować mieszkanie niż profesjonalni, wykształceni architekci, którzy za to biorą kasę?:zonk: Hehe, tez się nad tym zastanawiam. Mieszkania są bardzo źle rozplanowane i praktycznie każde tak samo jakie by nie były wymiary i kształt lokalu. Domy z resztą też średnio. Mam wrażenie że architekci bardziej dbają o samą bryłę budynku a wnętrza trochę po macoszemu traktują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.07.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Trochę ich usprawiedliwia okoliczność, że muszą projektować "pod wszystkich" czyli pod nikogo, ale mimo wszystko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 22.07.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 To może lepiej niech zostawią całe pomieszczenie otwarte a kto kupi ten se wstawi ścianki według uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.07.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 ale w sypialni to chyba balkonowe podwójne drzwi są, a nie okno - przynajmniej na rzucie pokazują otwieranie, więc chyba to drzwi? . a co do projektantów... a no właśnie tak jest... gotowe projekty domów w większości mają nieproporcjonalne pomieszczenia i trzeba wszystko zmieniać... nie wiem po jakiemu oni myślą rysując to...To może lepiej niech zostawią całe pomieszczenie otwarte a kto kupi ten se wstawi ścianki według uznania i to jest bardzo dobre podejście!! nie ma burzenia - a to koszty dodatkowe bez sensu, i strata czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 22.07.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 A tak w ogóle, to mi szczęka z deka opadła, jak zobaczyłam propozycje Andariel i Magdy na pierwszej stronie. Jak to się dzieje, że - było nie było - amatorki, po paru minutach myślenia, są w stanie lepiej zaprojektować mieszkanie niż profesjonalni, wykształceni architekci, którzy za to biorą kasę?:zonk: nihiru na deweloperach to ja się nie znam, Andzię dopiero co zapoznałam, ale Magda przecież zajmuje się projektowaniem wnętrz zawodowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.07.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Też mi się właśnie wydawało, że Magda zajmuje się zawodowo Gdy zapowiedziała się na wątku odetchnęłam z ulgą, bo wiedziałam, że już będzie dobrze i wyluzowana popłynęłam Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze nie jestem projektantem wnętrz ale za to jestem grafikiem więc blisko ale jednak nie to. W sumie gdyby nie to, że się przeprowadzaliśmy i trzeba było cokolwiek ogarnąć, to zupełnie temat urządzania by mnie nie obchodził, bo w poprzednim mieszkaniu ograniczaliśmy się z Miśkiem do uzupełniania braków, gdy coś się popsuło. Misiek też grafik ale jego paleta barw i zestawienia, które lubi nigdy się nie spotkają z moimi... całkiem inna bajka Poza tym to, że udało mi się coś tam zestawić nie świadczy o tym, że umiałabym zaprojektować ładne wnętrze. Patrząc na materiały, które pokupowałam do łazienek wątpię czy to w ogóle będzie zjadliwie wyglądać. Mam nadzieje, że tak... Bo wszystko najchętniej czarne bym kupowała... niepohamowanie ciągnie mnie ku ciemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.07.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 czyli nie doceniłam Was dziewczyny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.07.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 ja się czuję aż przeceniona! Ważne żeby Aśka miała wymarzone swoje lokum. Jaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.07.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Dzień dobry Przecieram oczy ze zdumienia - jedno mieszkanie, a tyyyyle wersji Jestem pod wrażeniem. Magda jak zawsze - mistrzostwo! Podoba mi się pomysł Karoliny - warto zwymiarować by sprawdzić jak to może wyglądać. Chyba, że większa sypialnia to jednak priorytet. i... muszę napisać, że o takiej siostrze jak Andariel zawsze marzyłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 22.07.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 czyli nie doceniłam Was dziewczyny:D Zdecydowanie niedoceniłaś! Będę niedługo zamieszczać u Magdy w wątku (nie mam swojego) zdjęcia z realizacji łazienki, którą Magda dla mnie wyczarowała. Oczywiście nie wiem jak będzie z wykonaniem, ale projekt mam piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts