szocik 23.07.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Moja siostra jest szurnięta. Zrezygnowała z wykończeń całkowicie. Wiecie co to oznacza? Że się wkręciła na maxa w wykańczanie I dobrze. Będzie miała dokładnie to co będzie chciała. Tez bym zrezygnowała. Brawo Aśku! Dzielna dziewczynka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.07.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Magda, podaj proszę Jakby coś, masz moją pełną zgodę i błagalną prośbę u mnie Oprócz Andzi, nikt już do mnie nie zagląda, a zostawiałam dla Was coś smacznego i początek kamienicy. Jak się dobrze przyjrzycie wizce to... Moja siostra jest szurnięta. Zrezygnowała z wykończeń całkowicie. Wiecie co to oznacza? Że się wkręciła na maxa w wykańczanie I dobrze. Będzie miała dokładnie to co będzie chciała. I bardzo dobrze Jej doradziłaś Aga. Już kiedyś zetknęłam się z takim pakietem od dewelopera i to jest policzone sporo drożej, niż wykańczanie na własną rękę. Miałam taką sytuację przy projekcie dla osoby niepełnosprawnej. Mieszkanie 73 m2- kosztorys 85 tys. I to bez zmian w elektryce, bez przestawiania ścian. Po prostu wchodzą i robią na tym co jest. Nam wyszło chyba o 10 tys. taniej, ale mamy włoskie kafle Marazzi, porządne panele (ze względu na wózek inwalidzki), poprzestawiane ściany i poszerzone otwory drzwiowe tak aby można było swobodnie się przemieszczać. Kuchnia, łazienka i wc zaprojektowana specjalnie dla tej osoby. W żadnym pakiecie tego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 23.07.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Oprócz Andzi, nikt już do mnie nie zagląda, a zostawiałam dla Was coś smacznego i początek kamienicy. Jak się dobrze przyjrzycie wizce to... Cholerne powiadomienia Muratora Tylko tyle mam do powiedzenia i spylam szybko do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 23.07.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) No widziałam, nawet się wypowiadałam, proszę mi nie mówić, że nie zaglądałąm Na wizce widzę logotyp, ale nie odnajduję w googlach strony... Chyba że są inne wskazówki, a ja ślepak jestem EDIT: Znalazłam, Andzia tam jest, więc domniemuję, że poprawnie EDIT 2: zdjęcia łazienki z 1 listopada - to są jakieś konkretne płytki, te szare? I muszę napisać: przepiękna jesteś Edytowane 23 Lipca 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.07.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) No widziałam, nawet się wypowiadałam, proszę mi nie mówić, że nie zaglądałąm Na wizce widzę logotyp, ale nie odnajduję w googlach strony... Chyba że są inne wskazówki, a ja ślepak jestem EDIT: Znalazłam, Andzia tam jest, więc domniemuję, że poprawnie EDIT 2: zdjęcia łazienki z 1 listopada - to są jakieś konkretne płytki, te szare? I muszę napisać: przepiękna jesteś Udało się znaleźć Mi, jakiego Ty masz ślicznego kota Wygląda jak ten ze Shreka Te płytki to Casalgrande Padana Architecture ale wymiarowo 90x90 cm Mi, ale Ty piszesz o zdjęciu ze strony? Edytowane 23 Lipca 2014 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśku1719512562 24.07.2014 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Hej Bardzo Was przepraszam, że wpadam tu dość rzadko jak na właściciela wątku, ale moja praca ewidentnie nie sprzyja kupowaniu mieszkania... Madzia - oczywiście, że możesz reklamować się wdłuż i wszerz na moim wątku!!! Sama chętnie obejrzę Twoją stronę! Niestety sprawy mi się komplikują bardziej niż sądziłam. I raczej nie będę mogła zrezygnować z pakietu wykończenia, więc go chyba podniosę. Powiem Wam, że powinno zabronić się kobietom o kolorze włosów blond, z tenedencją do szybkiego podejmowania decyzji, samodzielnie kupować mieszkanie! Otoz rezygnacja z pakietu pociągnelaby za soba koniecznosc ponownego procesowania wniosku kredytowego w banku, a na to nie mam juz czasu. Ponadto, zaczelam wyliczac, przeliczac, wymyslac i... wykonczenie w standardzie I kosztuje mnie 34000 na cale mieszkanie. W tym sprzet AGD. Po przeanalizowaniu stwierdzam, ze podniosę standard wykonczenia w calym M. płacąc za to 44300zł. Prawda jest taka, że za tyle nie wykoncze mieszkania sama, a jako samotna kobieta bede miala z bańki ekipę, dowożeie brakującej rurki, srurki, co przy moim trybie pracy oznaczałoby remont przez 3 miesiące! W tym standardzie II jest juz w czym wybierać, więc ocierając łzy pocieszam się myślą, że może jednak uda mi się z tego, co mam do wyboru stworzyć śliczne mieszkanie. Ktoś mądry kiedyś mi powiedział, że "nie można mieć wszystkiego". A ja przecież nie wykończe własnymi siłami mieszkania 50m za 44tys! A i prawda jest taka, że głowy nie mam do pilnowania ekipy, jeżdżenia po sklepach i wybierania każdej jednej rzeczy. Za dużo mam na głowie Pewnie Was zawiodłam tą decyzją. Wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 24.07.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Nie zawiodłaś. To jest Twoja decyzja. My jesteśmy tu tylko by Ci pomóc, podpowiedzieć. Nie mam pojęcia ile kosztuje wykończenie całego mieszkania, bo jak wiesz u mnie żadnego fachowca nie było - ostatnio tylko przyjechał pan od gazu przyciąć rurkę. Dowiadywałam się jedynie o cenę kuchni wraz z projektem i wiem, że pan projektant od momentu przyjęcia zlecenia jest w tym do końca - to on zleca ekipie, dobiera fachowców i materiały, on odbiera pracę. Ty tylko mówisz, czy jesteś zadowolona i bulisz kasiorkę Napisałam na fejsie. Podejmij decyzję co dalej. Jak wybierzesz opcję z urządzaniem w pakiecie, to pomożemy wybrać materiały i zniwelować straty moralne jakimiś pomysłami dekoracyjnymi. Ale rozumiem, że ściany mogą być takie jak ustaliłyśmy? Bo jeśli tak, to i tak będzie bosko. Nie załamuj się. Zobaczysz prześpisz się z decyzją i jutro będziesz bardziej zadowolona. Nie można mieć wszystkiego ale należy się cieszyć z tego co się udaje mieć mimo wszystko, bo najważniejsze, to nie rezygnować z marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma!Głowa do góry!Będzie dobrze. Biorąc ten pakiet wykończenowy jakie masz mozliwości wyboru?I co to w ogóle znaczy pakiet wykończeniowy?Co jest w tych 44 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.07.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 O, Szocik mnie ubiegła z pytaniem - co jest w tym pakiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśku1719512562 24.07.2014 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 A więc tak: podłoga - do wyboru kilka rodzajów paneli oraz do łazienki ceramika podłogowaściany - farby oraz w łazience plytki, a w kuchni lacobelKUCHNIA - szafki w kuchni ze sprzetem AGD BOSH - lodówka, płyta ceramiczna, piekarnik, okap z filtrem węglowym (dodatkowo place za zmywarke), zlew, baterieŁAZIENKA - wanna lub prysznic (tu nie wiem jak zrobic zeby sie nie przyczepili, ze moje materialy. Wylewka jest zrobiona, wiec nie wiem czy jest opcja na walk-in. moge zrobic od nich prysznic, a na wanne zostawic miejsce, ale wtedy co zrobic z przylaczami?? CONFUSED!!!)Drzwi wewnętrzne, ktore zgodnie z naszym nowym projektem, bede miala w liczbie aż 1 szt. Nie wiem czy o czyms nie zapomnialam.... Ale chyba tak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.07.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Asiu, no trudno. Ale jak tak musi być to musi. A co ostatecznie ze zmianą w ustawieniu ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.07.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Zawsze możesz spróbować wynegocjować inne materiały jeśli nic z zaproponowanych nie będzie się podobało. Pewnie będą niechętni ale spróbować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 24.07.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Hej Bardzo Was przepraszam, że wpadam tu dość rzadko jak na właściciela wątku, ale moja praca ewidentnie nie sprzyja kupowaniu mieszkania... Madzia - oczywiście, że możesz reklamować się wdłuż i wszerz na moim wątku!!! Sama chętnie obejrzę Twoją stronę! Niestety sprawy mi się komplikują bardziej niż sądziłam. I raczej nie będę mogła zrezygnować z pakietu wykończenia, więc go chyba podniosę. Powiem Wam, że powinno zabronić się kobietom o kolorze włosów blond, z tenedencją do szybkiego podejmowania decyzji, samodzielnie kupować mieszkanie! Otoz rezygnacja z pakietu pociągnelaby za soba koniecznosc ponownego procesowania wniosku kredytowego w banku, a na to nie mam juz czasu. Ponadto, zaczelam wyliczac, przeliczac, wymyslac i... wykonczenie w standardzie I kosztuje mnie 34000 na cale mieszkanie. W tym sprzet AGD. Po przeanalizowaniu stwierdzam, ze podniosę standard wykonczenia w calym M. płacąc za to 44300zł. Prawda jest taka, że za tyle nie wykoncze mieszkania sama, a jako samotna kobieta bede miala z bańki ekipę, dowożeie brakującej rurki, srurki, co przy moim trybie pracy oznaczałoby remont przez 3 miesiące! W tym standardzie II jest juz w czym wybierać, więc ocierając łzy pocieszam się myślą, że może jednak uda mi się z tego, co mam do wyboru stworzyć śliczne mieszkanie. Ktoś mądry kiedyś mi powiedział, że "nie można mieć wszystkiego". A ja przecież nie wykończe własnymi siłami mieszkania 50m za 44tys! A i prawda jest taka, że głowy nie mam do pilnowania ekipy, jeżdżenia po sklepach i wybierania każdej jednej rzeczy. Za dużo mam na głowie Pewnie Was zawiodłam tą decyzją. Wiem A to mieszkanie to dziura w ziemi czy gotowiec, do którego może już wchodzić beygada a Tobie zależy na szybkiej przeprowadzce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 24.07.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Otoz rezygnacja z pakietu pociągnelaby za soba koniecznosc ponownego procesowania wniosku kredytowego w banku, a na to nie mam juz czasu. ( A dlaczego? Przekazał Ci tą informację deweloper czy bank? Teoretycznie bank powinien być zainteresowany jedynie tym, abyś nie obniżyła założonego standardu wykończenia (rozumiem, że kredyt jest z ponad 100% LTV, czyli masz kredytowaną część wykończenia). Udowodnienie tego faktu powinno zakończyć sprawę (+ wykazanie, ze posiadasz wolne środki pozwalające na dokończenie remontu). Prawdą jest, że realizująć swoją wymarzoną wizję, mozesz nie wyrobić się w założonym budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 24.07.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Udało się znaleźć Mi, jakiego Ty masz ślicznego kota Wygląda jak ten ze Shreka Ten rudy? To nie mój, ale moje dachy równie piękne są Te płytki to Casalgrande Padana Architecture ale wymiarowo 90x90 cm Na moje metraże nie będą dobrze wyglądać tak duże płytki. 60x60 max Ale widzę, że są takie w ofercie - kojarzysz może cenę? Mi, ale Ty piszesz o zdjęciu ze strony? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśku1719512562 24.07.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Mieszkanie jest prawie gotowe. Oddanie budynku w grudniu, odbiór mieszkań w styczniu (niby). W opcji z wykończeniem w styczniu odbiór wykończonego. Iwestycja BI La tour: http://www.bi-polska.pl/inwestycja/la-tour-residence/opis Co do kredytu mam 90 % LTV. Wycena nieruchomosci była wraz z wykończeniem, zatem wartość zabezpieczenia była przez to wyższa. Stąd pojawiła się konieczność zrobienia aneksu do operatu i zmian we wniosku kredytowym. Już się z tym pogodziłam i nawet sonie przetłumaczyłam jakoś. I tak mogę wziąć np tylko prysznic lub tylko wannę, więc coś wykombinuję, aby tu było dobrze. W tym II pakiecie mam naprawdę dużo opcji wszystkiego. Przed chwilą przejrzałam po raz pierdylion czwarty, więc nabieram przekonania. Będzie ok. Musi! Co do ścian - wszystko mogę pozmieniać tylko ASAP. Bo miałam mega farta - dzień po podpisaniu przeze mnie umowy rezerwacyjnej zabronili już dokonywania zmian. Ale ja mam ten zapis w umowie, więc mimo że w mieszkaniach ścianki są już postawione, obowiązuje mnie zapis z umowy o prawie do wprowadzenia tych zmian w 14 dni po podpisaniu aktu notarialnego. Tyle mojego!!! Pokazuje Wam okna, bo wczoraj znowu byłam w mieszkaniu pokazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśku1719512562 24.07.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 i najwazniejsze foto okna w salonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 24.07.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Myślę, że opcję z własnym wykończeniem dałoby się przewalczyć - ale rozumiem, że nie masz na to czasu ani ochoty - byłoby z tym trochę zachodu... Jeśli pakiet II jest dla Ciebie OK, to super - oszczędzasz masę czasu i nerwów w pilnowaniu brygady - odpowiedzialność za jakość wykończenia ponosi deweloper To bardzo duży plus. Okno w salonie genialne - szklana ściana. Przeszłam się wirtualnie po pokazowym mieszkanku - jest bardzo w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzior999 24.07.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Aśku co jest na ścianie w kuchni powyżej glazury? Fajne to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśku1719512562 25.07.2014 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Aśku co jest na ścianie w kuchni powyżej glazury? Fajne to! Madzior, to pomalowana ściana. Jesli masz na mysli to szare Ps. Ide podpisac akt. Trzymajcie kciuki zebym tym razem sfinalizowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts