Kominki Piotr Batura 21.03.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Publikuję i to dużo. Niestety nie daję rady ze stroną. Jest w html - u. Zmian drastycznych nie chce, bo jest dobra. Propozycje firm to nowomodne bajery - odpada. Dorzuciłem blog który jako tako ogarniam i tyle... Blog się rozwija, żyje...ma dużo komentarzy jak na tą formę aktywności, co mnie cieszy... Choćby dziś...w temacie o którym właśnie rozmawiamy http://blog.kominki-batura.pl/szkolenie-riwal-promat/#comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.03.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Zdunów ze wszystkich chce zrobić Cebud. Najlepiej po 2 dniowych szkoleniach. Taka produkcja zdunów jest bardzo przyjazna produkcji CMA, CPA, ITP... W Czechach państwowa szkoła dla zdunów prowadzi naukę w dwu trybach ; szkoła dzienna zawodowa 2 lata nauki lub rekwalifikacja 1 rok . W przypadku rekwalifikacji program nauczania przewidziany jest na : - 250 [ słownie dwieście pięćdziesiąt !!! ] godzin nauki teorii - 150 godzin praktycznej nauki zawodu Jak wypada takie porównanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.03.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Dawno nie było czeskich filmów.....znów się zaczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 21.03.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 ja bardzo lubię czeskie i słowackie produkty, cenowo są bardzo przystępne jak na kieszeń polaka a jakościowo wyprzedzają nie jedną zachodnią markę. Polecamy produkty firm ROMOTOP, HAAS+SOHN, ABX, BEF THORMA, KOBOK/VARM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.03.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Dawno nie było czeskich filmów.....znów się zaczyna... Nie mam nic do Czechów i ichniego zduństwa ale po co nam szukać u nich porównywać, jak mamy znakomitą kadrę zduńską w Polsce.Zastanawiam się czy to zduni z dziada pradziada. Baturka w nowoczesny styl w salonie, zapodaj jakiegoś kaflaka coby rozbujać moją i Gosi wyobraźnię. Edytowane 22 Marca 2015 przez niktspecjalny wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Niktspecjalny grzebnij tu w wątku ciut wstecz . Wklejałam piecyki mniej i bardziej nowoczesne na prośbę Bohusza. Albo u mnie na pinterescie znajdziesz 68 zdjęć piecyków i pieców głównie kaflowych https://www.pinterest.com/pestka56/tile-stove-light-the-fire/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.03.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Mój domowy...Więcej tu: http://www.kominki-batura.pl/kaflowy2_2s.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.03.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Z kafli Sommerhuber :http://www.kominki-batura.pl/kaflowy2_7s.html Ściana łukowa jest ceramiczna a za nią masa kumulacyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.03.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Nie mam nic do Czechów i ichniego zduństwa ale po co nam szukać u nich porównywać, jak mamy znakomitą kadrę zduńską w Polsce.. Piotr obśmiewał dwudniowe kursy prowadzone w Polsce a produkujące masowo zdunów [ ?] Dałam przykład jak Czesi podchodzą do nauki zawodu w tym wydawałoby się prostym fachu . Co lepsze szkoła z programem nauczania od technik najstarszych aż po całkowicie najnowsze , usystematyzowane zajęcia z teorii i praktyki prowadzone pod okiem fachowców , czy może kursy prowadzone pod kontem jednego produktu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.03.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ten ma mła łyknęła od razu.Ceramic tile fireplace by Kominki Batura.Ten może być .Kominek czerwony z kafli Kulki.Pesteczka pozostałe to jadące na szynach i nie do nowoczesnego wystroju w salonie.Przepraszam wybaczcie ale kafle inaczej mi się kojarzą.Też miałem babcie i dziadka i musiałem im donosic wungla do ich pieców kaflowych,które jak pamiętam grzały pomieszczenie z wsadem i z drugiej strony drugie pomieszczenie bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Eh, ten Piotra domowy jest raczej tradycyjny i koty go kochają A te widziałeś? Ściągnęłam specjalnie dla Ciebie. Wszystkie są na szymi polskimi kaflami z RIWALa Jak poszperasz w galerii na kominki.org, znajdziesz jeszcze kilka Forestowych, Baturowych i innych. Piękne i każdy z tych pieco-kominków i pieców świetnie wpasuje się nawet w utra nowoczesne wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Nawet te dwa można postawić wśród samych betonów i też będą pasowały ≥≤ To podpis mojego kota Pasqala podobają mu się Na koniec masz super piecucha, który grzeje nie tylko w jednym pomieszczeniu Edytowane 22 Marca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.03.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) hmmm... wnętrza nowoczesne... OK rozumiem Zastanawiam się czy zawsze ludzie nadążają i są również nowocześni Takie przykłady realizacji zaprzyjaźnionej firmy kominkowej. Proste minimalistyczne bryły (masówka) w różnych kolorach instalowane w wnętrzach nowych budynków. Edytowane 22 Marca 2015 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Całkiem nie brzydkie. Świetne te kratki w czarnym Napisz coś więcej Co mają w środku? Z czego obudowa? No, wiesz co możesz, żeby admin się nie przyczepił. Tu w końcu są inspiracje kominkowe po to, żeby ci coś mają potrzebę i ochotę znaleźli co dla siebie Edytowane 22 Marca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.03.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Kafle, to są kafle, Z rozmowy wiem, że nawet przy maksymalnym rozbujaniu ognia, nie generują strat kominowych.W środku są ponoć jakieś rozwiązania autorskie. Cięszą się z względu na swoją prostotę bryły i dlatego, że są "skromne" i nie pretendują do dominowania w salonie, dużą popularnością. Edytowane 22 Marca 2015 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Już sobie znalazłam firmę Tylko nadal nie wiem skąd kafle. Te czarne są niezłe z wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.03.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Kafle w nowoczesnym zduństwie to droga fanaberia. Bez znaczenia technicznego. Ten sam efekt osiągniesz każdym zamiennikiem szamotowym lub betonowym, zmniejszając kosztorys piecokominka ca o 25%. Ich wyższość nad tynkowaną ceramiką polega na glazurze, którą łatwo umyjesz jak wnuki z ketchupem na buzi nie wyhamują w zabawie... No i kafle mają jeszcze to coś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Chciałabym, ale podkreślam, że to tylko chciejstwa póki rozmowa oko w oko ze Zdunem tego nie zweryfikuje, gdzieś wkleić te trochę kafli z babcinego pieca. Sentyment Różne już miałam pomysły na powierzchnię kominka od kamienia zaczynając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April40 22.03.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Piękne te kominki kaflowe, dzięki za inspiracje. Sama planuję takie rozwiązanie - w nowoczesnym wnętrzu właśnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts