_akard_ 02.06.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Załączam tez wstępne wizualizacje (nie robione przez architekta który projektował dom) - żeby lepiej pokazać układ nie jest to styl docelowy, kominek też niestety nie bardzo - stąd moje poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.06.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Załączam tez wstępne wizualizacje (nie robione przez architekta który projektował dom) - żeby lepiej pokazać układ nie jest to styl docelowy, kominek też niestety nie bardzo - stąd moje poszukiwania [ATTACH=CONFIG]319255[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]319256[/ATTACH] Bo to nie kominek, ino piecyk... Miejsce na kominek odjazdowe! Takie niebanalne projekty, dają radość twórcy pomysłu i sporo frajdy wykonawcy...Praktycznie, można wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2015 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Ej, całkiem nieźle, tylko ten podest psuje. No, i może ciut piecyk jest za duży, tzn. nieproporcjonalny. Schody ekstra Tylko odpóściłabym tę poręcz po prawej. Nie pasuje. W ogóle wnętrze jest ładnie nowoczesne, ciepłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2015 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Pewnie, że chce - każdy pomysł się przyda bo na razie nie umiem sobie tego wyobrazić . W opisie projektu mam - kominek trójstronny... Zależy mi żeby było lekko i minimalistycznie Tak Twój pinterest już przejrzałam (na razie na szybko ale nie tylko schody , jeszcze tam wrócę) Poniżej wklejam plan, nie będzie to dokładnie tak (stół stanie przy kominku a nie w kuchni) - ale daje pogląd na sytuację [ATTACH=CONFIG]319254[/ATTACH] A podasz wymiary schodów i tej dziury między nimi? Piotra zachwyciło, a to sporo znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_akard_ 02.06.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Bo to nie kominek, ino piecyk... Miejsce na kominek odjazdowe! Takie niebanalne projekty, dają radość twórcy pomysłu i sporo frajdy wykonawcy...Praktycznie, można wszystko! Dzięki Powiało optymizmem pestka56 - tez nie podoba mi się ta poręcz, a piecyk jest za wysoki i za chudy.... ogólnie coś z nim nie tak co do wymiarów - stopnie mają 90 cm a miedzy nimi jest 81 poniżej wklejam rzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.06.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Witam.Schody bedą drewniane ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_akard_ 03.06.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Witam. Schody bedą drewniane ? Pozdrawiam. dobre pytanie jeszcze nie ma 100% decyzji ale raczej tak były planowane.... i dopiero teraz pomyślałam że to może nie najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.06.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 dobre pytanie jeszcze nie ma 100% decyzji ale raczej tak były planowane.... i dopiero teraz pomyślałam że to może nie najlepszy pomysł Dlaczego? Trzeba tylko to wziąć pod uwagę planując urządzenia grzewcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2015 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Bardziej niż z czego zrobić schody, powinnaś zastanowić jaki mają mieć kształt.Czy wybierzesz drewno, stal oksydowaną (lu malowaną) na czarno, czy beton lub szkło efekt będzie świetny pod warunkiem zgrania całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_akard_ 03.06.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 kształt zależy właśnie od wyboru kominka/piecyka, jeśli to będzie piecyk to schody będą miały kształt jak na wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.06.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Witam.Trzeba mieć niezłą wyobraźnię żeby zaprojektować drewniane schody niemal wokoło takiego piecyka.Bynajmniej nie chodzi tu wcale o względy bezpieczeństwa - bo taki piecyk prawidłowo zamontowany jest jak najbardziej bezpieczny, tylko o to że choćby były nie wiem jak suche to i tak się jeszce bardziej rozeschną od tenperatury emitowanej przez piecyk.Kolejna rzecz - od strony piecyka zmienią kolor. Mżonki o super lakierach nie zmieniających przez długie lata koloru będzie tu można między bajki włożyć - owszem nie zmieniają bo nikt ich nigdy nie sprawdzał w długotrwale działającej 3-4 razy wyższej temperaturze niż przeciętna temperatura jaka panuje w salonie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_akard_ 04.06.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Forest-Natura dzięki za zwrócenie na to uwagi, przyjrzę się innym schodom pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 16.06.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Pesteczko zajrzałam do Twojego wątku - cuda pokazujesz cieszę się, że dzielisz się wiedzą z innymi wybór kominka to wbrew pozorom nie jest prosta sprawa, a Twoje i innych rady z pewnością wielu pomogą Kozy, a właściwie piecyki są bardzo ładne Popieram - piecyki/kozy wolnostojące są bardzo ładne i wybór ich jest coraz większy. akard jeśli zależy Ci na lekkości, nie na stałej dużej zabudowie to polecam Forest i Piotr zwracają słusznie uwage na istotne rzeczy przy takim układzie. Ja tylko dodam, że taki piec naprawdę nieźle grzeje, jest żeliwny i długo trzyma ciepło Mam Dovre Astro z bocznymi szybami i jest prawdziwą ozdobą u nas dodatkowo za nim na ścianie mam czarny łupek (dzięki Pesteczce zajęłam się poszukiwaniem tego kamienia - i wyszło rewelacyjnie) zatem polecam, ale w takiej odległości od schodów może warto postawić za nim specjalnie przygotowane szkło, by oddzielić to ciepło od schodów? znalazłam inny piec wolnostojący, ale nie sądzę, by często w nim było palone http://s2.domideco.pl/9/99/9918985bcc0e06e10d8c51063deec423_800.jpg tutaj kominek odsunięty nieco od schodów http://img2.lovingit.pl/u/b/d/w490/20939_bd45b5u2.jpg http://yacineaziz.com/wp-content/uploads/2015/04/Good-Looking-Spiral-Stairs-technique-Burlington-Rustic-Living-Room-Decorators-with-Fireplace-loft-mountain-cabin-mountain-home-pine-rustic-wood-floor-spiral-stairs-vaulted-ceiling.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.07.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 A mnie ten zachwycił I wszystko wokół kominka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.07.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 No to Tomkowa, powiem tak: niezła jazda jak dla mnie!!! A niejedno już widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.07.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Pokazywałam na forum innego cudaka. Powiedzmy, że można te kominki mają korzenie w Boho choć oba zostały umieszczone we wnętrzach o spokojnym wystroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.07.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Na usta cisną się dziwne komentarze. Nie mógł bym się przyzwyczaić, za bardzo wykrzyczane, za dużo kolorowizny, itp...I w tym momencie przypominam sobie swój. Zastanawiam się, jak jest odbierana przez innych moja "biblioteka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 12.07.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Witam.Te świecące ażury to nałożony na istniejące kominki fotomontaż.Polacy nie gęsi ...https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/16498_363613867169196_6186604753661605296_n.jpg?oh=04444daccaac3e35fdb2a61cc840f41b&oe=56144BCFKrakowski Kafel-Art w salonie jednego z dystrybutorów firmy Jotul.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.07.2015 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) Forest, niestety pomyliłeś się To autentyczna realizacja rosyjskiej pracowni projektowej Panacom, a dom nazywa się Python House, co nieodparcie kojarzy mi się z duszeniem, ale tym razem z duszeniem piękna. http://pana.com.ru/eng/projects/private/70# http://www.designrulz.com/design/2015/06/great-residential-house-python-house-by-pana-com-moscow/ Kolorowe kafle z Kafel-Art to całkiem inna bajka moim zdaniem – co najmniej niezłe Edytowane 12 Lipca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.07.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Forest, niestety pomyliłeś się To autentyczna realizacja rosyjskiej pracowni projektowej Panacom, a dom nazywa się Python House, co nieodparcie kojarzy mi się z duszeniem, ale tym razem z duszeniem piękna. http://pana.com.ru/eng/projects/private/70# http://www.designrulz.com/design/2015/06/great-residential-house-python-house-by-pana-com-moscow/ Kolorowe kafle z Kafel-Art to całkiem inna bajka moim zdaniem – co najmniej niezłe [ATTACH=CONFIG]324001[/ATTACH] Mało szczęśliwy przykład myślenia, że jak się użyje kolorowych kafli, będzie "pięknie"...Kafel Art stać na to by konkurować z wklejonymi przez Pestkę dziełami. Przykład z salonu Jotula wygląda jak ubogi krewny. Bardzo ubogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts