Prababka 24.07.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 E tam Piotrze:rolleyes:Jedna jeszcze została:lol2:I faktycznie radzę sobie z moim poczciwym jotulem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.07.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 A szyszki na rozpałkę zbierasz? Bo ja jestem w trakcie sezonu. Sosnowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 24.07.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 No nie:(z dwóch swoich sosenek nie wyżyję Pesteczko,wybaczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2014 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Gadajcie ile wlezie Jesteście mile widziani oboje Prababko, trzeba do lasu potuptać. Przy okazji grzybki tez się znajdą. U mnie na targu dziś było zatrzęsienie kurek. Na szyszki nie wpadłam, że dobre na rozpałkę. Używam wysuszonych gałązek wierzby energetycznej. Mam z niej płoto-żywopłot i urobek z cięcia spokojnie starcza na rozpalanie na cały sezon palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 24.07.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 UFF!Kamień z serca:)Wyszedł taki żart sytuacyjny,musiałam:) Trafiłas w czuły punkt-kurki za mna chodzą(z plackami ziemniaczanymi)poszukam na targu,pada,ciepło,powinny być Mam sporo desek po budowie,jest tozpałkowe:)A fajnie rozpala się kora z drewna kominkowego-przy leżakowaniu sama się odkleja. Bardzo ,bardzo sobie chwalę yotula:)niezawodny od 20 lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2014 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Czy masz może Harmony? Zawsze mi się podobał ten wkład. Na początku, gdy dom był dopiero na papierze rozważaliśmy ten model. Potem gdy stanął nasz komin salonowy zachciało mi się czegoś większego. Może Jotul zrobi stosownej wielkości zanim ja się zdecyduję na jakieś rozwiązanie Jotul Oslo i pełna harmonia Jotul Harmony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2014 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Aranżacja wnętrza może zepsuć efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2014 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Znalazłam ten kominek na niemieckim forum użytkowników Jotuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 25.07.2014 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Tak,mam harmony:)troszk go widać u Frania:)http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148863-Franu%C5%9B-Waleczny-czyli-jak-trudno-jest-wcze%C5%9Bniaczkom/page586#11711:)Początkowo mieliśmy otwarty kominek ,bez wkładu.Wysuszył nam mury i parkiet w 3 doby,ale zabierał calutkie powietrze z salonu-trzeba było palić przy otwartym oknie:)Więc przerobiliśmy na harmony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 25.07.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Planuje obudowę kominka ciemnym lupkiemKominek narożny Czy cokół cofnąć i dac biała listwe przypodlogowa jak w całym domuA może cała zabudowę do podłogi obłożyć lupkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Planuje obudowę kominka ciemnym lupkiem Kominek narożny Czy cokół cofnąć i dac biała listwe przypodlogowa jak w całym domu A może cała zabudowę do podłogi obłożyć lupkiem?? Asc, co ja Ci mogę poradzić? Strasznie ogólnie piszesz. Co to znaczy „ciemny łupek”? Jaką masz podłogę? Styl domu też jest ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 28.07.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Podoba mi się rozwiazanie jak ma oliwkawawa. Lupek stonartPodłoga dębowa olejowana. Styl nowoczesny. Wkłąd narożny podnoszony do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2014 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Podoba mi się rozwiazanie jak ma oliwkawawa. Lupek stonart Podłoga dębowa olejowana. Styl nowoczesny. Wkłąd narożny podnoszony do góry Czarny łupek filitowy to moja miłość Mały eksperyment – to samo wnętrze i niby te same kominki. Ciekawa jestem, które rozwiązanie wybierzesz A to oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.07.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Czarny łupek filitowy to moja miłość Mały eksperyment – to samo wnętrze i niby te same kominki. Ciekawa jestem, które rozwiązanie wybierzesz [ATTACH=CONFIG]272266[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]272267[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272268[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]272269[/ATTACH] A to oryginał [ATTACH=CONFIG]272270[/ATTACH] Pesteczko szacun! Dobra jesteś. Wybierze pierwszy z góry, a jak już zrobimy, powie że przemyślał i ma być jednak z cokołem:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.07.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Kasiu, z tym czarnym łupkiem filitowym spadłaś mi z nieba Jak zrobię taką obudowę i obok grafitową część z tv to nie będzie za ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Pesteczko szacun! Dobra jesteś. Wybierze pierwszy z góry, a jak już zrobimy, powie że przemyślał i ma być jednak z cokołem:bye: Eh Eniu, kadzisz mi Waszmość ale miło. Tylko przekolorowałam płyty na tym kominku, pociągnęłam je do góry i zrobiłam podcięcie na cokół. Nawet nie nałożyłam łupka. Ja bym od razu wybrała wersję z cokołem. tę z czwartej fotki z niższą obudową. Jest lekko. Pozostałe są za ciężkie i szare, a to nie moja bajka, bo jakieś takie niezdecydowane. „a jak już zrobimy” - to może wasz klient Kasiu, z tym czarnym łupkiem filitowym spadłaś mi z nieba Jak zrobię taką obudowę i obok grafitową część z tv to nie będzie za ciemno? Tomkowa, ja bym pociągnęła całość w łupku. Można na kominku położyć płytki, a obok wylepić ścianę i zabudowę półkową z łupkowego forniru kamiennego. Poczytaj http://www.stonart.pl/oferta-kamienny_fornir.php Tu Oliwkawawa kupowała łupek na swój kominek Za ciemno nie będzie. Ta ściana u Ciebie nie jest wielka. Poza tym możesz wnękę na drewno i półki podświetlić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.07.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Z cokołem i nie do sufitu jest znacznie łatwiej...Poza tym ten cokół mi tam zgrzyta. Ale...wicie Ponie...Ło gustach siem nie godo... Generalnie, przy perfekcyjnej obróbce kamienia - majstersztyk! Robiłem takie też z gładkiego, świecącego granitu. Do tego wyspa kuchenna z 6 cm grubego kawałka + elementy blatu...Wymaga to dobrego projektu, bo inaczej wiocha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.07.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Rysuję tę ścianę i rysuję, ale marnie mi idzie.. Gdzie wnękę drewno? Na jakiej wysokości wkład? Zabudowa łupkowa pod sufit? Setki pytań.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Z cokołem i nie do sufitu jest znacznie łatwiej...Poza tym ten cokół mi tam zgrzyta. Ale...wicie Ponie...Ło gustach siem nie godo... Generalnie, przy perfekcyjnej obróbce kamienia - majstersztyk! Robiłem takie też z gładkiego, świecącego granitu. Do tego wyspa kuchenna z 6 cm grubego kawałka + elementy blatu...Wymaga to dobrego projektu, bo inaczej wiocha... A czemu zgrzyta Tobie Jak patrzę teraz to wydaje mi się za niski, nie trzyma proporcji do całej zabudowy. Wzięłam przypadkową fotkę z dwuszybowym wkładem i dopasowywałam do tej listwy jaka była. kolor też niedopasowany. W końcu to tylko pomysł na szybko Rysuję tę ścianę i rysuję, ale marnie mi idzie.. Gdzie wnękę drewno? Na jakiej wysokości wkład? Zabudowa łupkowa pod sufit? Setki pytań.. Jeśli chodzi o łupek, najpierw sprawdź cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.07.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 A czemu zgrzyta Tobie Jak patrzę teraz to wydaje mi się za niski, nie trzyma proporcji do całej zabudowy. Wzięłam przypadkową fotkę z dwuszybowym wkładem i dopasowywałam do tej listwy jaka była. kolor też niedopasowany. W końcu to tylko pomysł na szybko Jeśli chodzi o łupek, najpierw sprawdź cenę. W sumie to może i masz rację...Nie zgrzyta.. Byleby nie był kolejnym elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts