Forest-Natura 20.09.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Witam. A zdjęcie swojego kominka możesz wrzucić tu na FM ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2015 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Dancia, popieram Foresta – wstaw zdjęcie swojego kominka, bo nie uwierzę, że firma od kotłów zrobiła Ci kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2015 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 nie zmiescilo ie,,, Wszystko fajnie, tylko po co te pawie na katafalku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spelegliwy 20.09.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Wszystko fajnie, tylko po co te pawie na katafalku ? pierwszy raz w życiu stwierdzęm ze : - jednak są gupie pytania,,,sory Pestka,ale ,czy to miała być złośliwość,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Absolutnie nie. Po prostu nie podobają mi się i uważam, że popsuły fajny piec. Wyraziłam to pytaniem, mając nadzieję, że ten obrazek może ma jakąś historię uzasadniającą jego umieszczenie. Gdyby tak było, to mogłabym tę estetykę zaakceptować. Sorry za skojarzenie tego słupka, na którym siedzą pawie, z katafalkiem Edytowane 20 Września 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 28.09.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 https://kratki.pl/produkt/wklad-nadia-8-w-zabudowie-kaflowej---ryfel-bialy_kafelnadiabryfel Ciekawa nowość od Kratek to piecyk kaflowy Nadia 8 Ryfel (biały). Zainteresował mnie, ciekaw jestem waszych opinii nt. gdzie się sprawdzi taki piecyk? Czy 8900 pln to cena warta tego pieca? Domek ok100m2 dół plus 50m2 góra. Salon z kuchnią ma wysokość 7m w kalenicy I kubaturę ok 250m3 Dodam że Kratki mają jeszcze inny ciekawy piecyk, inny wkład, inaczej zrobiony bo tym razem z betonu. I tańszy o 2tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 28.09.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 https://kratki.pl/pl/produkt/obudowa-ciepla-do-wkladu-kominkowego-blanka-8_blankabeton Panie Piotrze, proszę o radę. Widziałem że Pan testował inny wkład Nadia 10 od kratek I nawet dobrze się wypowiadano na forum o tym wkładzie. dzięki za każdą sugestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.09.2015 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Nadia nowsza, bardziej dopracowana. Testowałem oba wkłady...Pamiętaj, że to piecyk bez masy akumulacyjnej. Ładnie wygląda, ceramika nie wymaga komentarza, obroni się sama. Piecyk raczej do podgrzewania a nie ogrzewania... W Twoim domku wystarczy, tyle że trzeba się nauczyć palić nie puszczając ciepła w komin i raz po raz dołożyć drewna. Cena atrakcyjna, ale jak bym miał kominkiem ogrzewać dom, zainwestowałbym w piecokominek akumulacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 29.09.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Nadia nowsza, bardziej dopracowana. Testowałem oba wkłady...Pamiętaj, że to piecyk bez masy akumulacyjnej. Ładnie wygląda, ceramika nie wymaga komentarza, obroni się sama. Piecyk raczej do podgrzewania a nie ogrzewania... W Twoim domku wystarczy, tyle że trzeba się nauczyć palić nie puszczając ciepła w komin i raz po raz dołożyć drewna. Cena atrakcyjna, ale jak bym miał kominkiem ogrzewać dom, zainwestowałbym w piecokominek akumulacyjny. Dziekuje Panie Piotrze, rozmawialem z technologiem (Kratki) ktory testowal Nadie 8Kw z obudowa w kaflu (Ryfel bialy). Po wygaszeniu piec utrzymywal odczuwalne cieplo jeszcze przez 6h . Nie wiem co to znaczy "odczuwalne", nie robili pomiaru temp - jak widac ten piecyk nie jest przeznaczony do akumulacji ALE wynik mial chyba przywoity. Produkt maja rozszerzyc o dodatkowe wybarwienia (czarny, czerwony, zloty) na przelomie roku. Kafle robia sami (juz nie zamawiaja w Kafel-Kar) z tego co sie dowiedzialem. Ciekawe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.09.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Powiem Ci tak. Mój piec akumulacyjny grzeje w cyklu 12 godzinnym. Czyli muszę w nim palić rano i wieczorem. Jak nie napalę drugi raz, "odczuwalne ciepło" mam po 20 godzinach. Tyle że w chacie chłód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salon Kratki.pl 29.09.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Dzień dobry Państwu.Kratki.pl nigdy nie współpracowały z kaflarnią Kafel-Kar.Na potrzeby własnej produkcji piecyków kaflowych stworzyły od podstaw własną linię produkcyjną i technologię produkcji kafli zwykłych i wielkoformatowych.Na dzień dzisiejszy nie ma możliwości ich kupna jako osobny towar, tylko w postaci gotowych wyrobów - piecyków stalowych i kaflowych opartych na paleniskach (wkładach) Kratki.pl.Pozdrawiamy i zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Witam Kratki Zapraszam do wklejania zdjęć jako inspiracji kominkowych. Mile widziane będą również podstawowe informacje o prezentowanych wkładach. Blanka 8 w obudowie betonowej Nadia 8 w obudowie kaflowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 29.09.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Uważam że za te pieniądze lepiej zakupić sprawdzony i od lat produkowany piec MALAGA z Romotopa - 8500 i możliwość wyboru 1 z 30 kolorów https://wklady-kominkowe.com/pl/searchquery/malaga/1/phot/5?url=malaga http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=332432&stc=1 do pieca o symbolu 03 można dokupić masę akumulacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2015 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 O, i już jest z czego wybierać Poproszę o więcej podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.09.2015 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 O, i już jest z czego wybierać Poproszę o więcej podpowiedzi Poszukaj i wklej zdjęcia piecyków kaflowych reklamowanych na forum (po 2000 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Poszukam, tylko złapię trochę czasu A skoro już o Kratki PL mowa.... trafiłam na youtubie filmik o nowej serii wkładów https://www.youtube.com/watch?t=11&v=QwarIPAnRhU Ciekawa jestem, czy już Panowie Zduni oglądaliście te wkłady, a może nawet testowaliście? Wyglądają bardzo elegancko naprawdę ładne. Dwa projekty z wykorzystaniem MBO 15: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 W ramach inspiracji nieco nieinspiracji. Przyszło mi na myśl, że warto byłoby, by przyszli właściciele kominków zobaczyli na własne oczy czym grozi kominkowa nieznajomość rzeczy, zbytnie zaufanie do siebie i osoby montującej wkład kominkowy. Jak na zamówienie dostałam newsletter z kominki.orghttp://www.kominki.org/galeria-trudnych-przypadkow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.10.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Poszukam, tylko złapię trochę czasu A skoro już o Kratki PL mowa.... trafiłam na youtubie filmik o nowej serii wkładów https://www.youtube.com/watch?t=11&v=QwarIPAnRhU Ciekawa jestem, czy już Panowie Zduni oglądaliście te wkłady, a może nawet testowaliście? Wyglądają bardzo elegancko naprawdę ładne. Dwa projekty z wykorzystaniem MBO 15:[ATTACH=CONFIG]332663[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]332664[/ATTACH] Albo zduni, albo Kratki.... Branża dzieli się na kominkarzy i zdunów. Oczywiście zdun może zamontować kominek, trochę obawiam się kominkarzy biorących się z za zduństwo...Ale takie czasy. Dwudniowe szkolenie w Cebudzie utwierdza naiwnych w tym przekonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.10.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) Witam. Wyjątki ... zapomniałeś o wyjątkach regułę potwierdzajacych ... Pestka ... w załącznikach projekty zrealizowanych już kominków na paleniskach z serii MB ... w kolejności od lewej MBM, MBN BS/L, MBM BS/P, MBO BS/P. Pozdrawiam. Edytowane 2 Października 2015 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.10.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Handlarz Kratkami to żaden wyjątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts