Kominki Piotr Batura 28.11.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Ten niestety nie wiem jakiej firmy, ale jest idealny, gdy nie ma zbyt wiele miejsca. Ot, wisi sobie na ścianie [ATTACH=CONFIG]338975[/ATTACH]Łatwy do zrobienia dla kogoś kto ma odrobinę pojęcia. W dowolnej technologii...na drewno , na bio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2015 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Powinien być też niedrogi jeśli chodzi o materiał i wykonanie. Tylko w tej formie nie da się go zamknąć, ani nawet zastosować parawanu chroniącego przed iskrami. Chyba, że byłaby to często stosowana w USA łańcuszkowa kurtyna, przesuwana wokół paleniska na drążku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.11.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Bio nie potrzebuje zamknięcia. Dla drewna można zrobić drzwi dwuskrzydłowe z szybkami, odkładane o 270 stopni na boki...Dwa w jednym. Kominek otwarty albo wydajne palenisko po zamknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 29.11.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=339028&stc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 30.11.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witam wszystkim mam zamiar zakupić wkład kominowy i nie wiem jakiej Firmy mam na razie do wyboru z firmy hajduk Jotul oraz Sparke VarmZ czego kominek jest lepszy żeliwny czy stalowo-szamotowy proszę o doradzenieKominek ma służyć do ogrzewania salonu otwartego wraz z reszta pomieszczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 30.11.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Poszukuje inspiracji piecokominków w nowoczesnych wielkoformatowych kaflach. Najlepiej w salonie, w którym nie ma stropu W google przejrzałem chyba wszystko co było możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hej Snake Trochę zbyt mało danych. Podaj powierzchnia pomieszczeń, które mają być ogrzewane kominkiem i kubaturę też by się przydało; komin – wysokość i przekrój przewodu dymowego; co z DGP, będzie, czy nie, a jeśli tak to jakie. Snake, a może kominek z kumulacją ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 MD, w wielkoformatowe kafle „oprawiają” swoje wkłady Brunner i Spartherm. Poszukaj na ich stronach.Tu w wątku też pewnie coś znajdziesz, albo na mojej tablicy pinterest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 30.11.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Zdjęcia brunnera znam chyba wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Spartherm korzysta z https://www.kaufmann-keramik.de/de/leistungsspektrum/ofenkachel_modernhttp://www.sommerhuber.com/kachelofen?sc=10365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 01.12.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Ok nie wiem czy dobrze wszystko napisze ale jak coś mnie poprawicie Ogrzane maja być salon jadalnia kuchnia korytarz łacznie jakieś 70m2 mam zamiar wykorzystać tak samo jedna kratke od wentylacji żeby ciepłe powietrze puśćić jeszcze u góry na korytarzu Kubatura pisze mi na planie730m3 komin ma jakieś 10 m a rura w srodku 20 na 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilsyga19 01.12.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 http://www.ogrzewamy.pl/wp-content/gallery/kominki-galeria/kominek-narozny-ultranowoczesny.jpg Chodzi za mną ten kominek już od kilku miesięcy - mógłby ktoś odpowiedź mi na pytanie co jest nałożone na ten kominek? Chodzi mi o ten pomarańcz - to jakiś tynk strukturalny? Pięknie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.12.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 http://www.ogrzewamy.pl/wp-content/gallery/kominki-galeria/kominek-narozny-ultranowoczesny.jpg Chodzi za mną ten kominek już od kilku miesięcy - mógłby ktoś odpowiedź mi na pytanie co jest nałożone na ten kominek? Chodzi mi o ten pomarańcz - to jakiś tynk strukturalny? Pięknie to wyglądaSą teraz takie tynki, że nie sposób rozeznać. Ja mam nadwornego Pana, któren się na tym zna, i tem zajmuje. Ja oddaje kominek sprawny technicznie, do dalszych prac malarsko szpachlarskich, podając informacje czy może być to coś typu gips, stiuk (obudowa zimna) czy też musi być coś elastycznego (obudowa ceramiczna - nagrzewająca się ). Popytaj w swojej okolicy o takiego speca...pokarz mu foty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.12.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Witam.Na ten kominek konkretnie jest nałożony tynk marki Photoshop ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.12.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Ok nie wiem czy dobrze wszystko napisze ale jak coś mnie poprawicie Ogrzane maja być salon jadalnia kuchnia korytarz łacznie jakieś 70m2 mam zamiar wykorzystać tak samo jedna kratke od wentylacji żeby ciepłe powietrze puśćić jeszcze u góry na korytarzu Kubatura pisze mi na planie730m3 komin ma jakieś 10 m a rura w srodku 20 na 20Wkład tu jest najmniejszym problemem...Są ich setki, większość nadająca się...Dlaczego akurat Jotul i Varm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.12.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Witam. Na ten kominek konkretnie jest nałożony tynk marki Photoshop ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 01.12.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Bo było 2 już przedstawicieli i jeden poleca Varm a drugi Jotul i hajduka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.12.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Witam.Dwa na raz chce Ci zamontować ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.12.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Do ogrzewania domu potrzebujesz głównie wiedzy i doświadczenia owych przedstawicieli, a nie oferty handlowej którejś z marek, choć to też, ale nie jako pierwszy krok...Powinni zapytać o to jak często będziesz palił, w jakim domu, jaki prowadzisz tryb życia, jaki masz (lub chcesz mieć) podstawowy system grzewczy, czy wiesz co to suche drewno...to tylko kilka przykładów pytań na początek, które mogą firmy Jotuli i Varm wyeliminować z konkursu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.12.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 No, mówiłam Snake, że każda pliszka swój ogonek chwali Panowie Zduni może podpowiecie jakich firm i wielkości powinien Snake szukać Forest, Photoshop, czy nie Photoshop myślę, że kolor, i faktura są do uzyskania bez pomocy grafika i komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts