pestka56 10.02.2016 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) pestko albo ktokolwiek inny kojarzycie kozy tradycyjne w formie albo chociaż półtradycyjne z dopływem z zewnątrz? Żeliwo nie bardzo lubi mroźne powietrza , zakładają doprowadzenie powietrza do spalania z poza domu lepiej wybrać piec stalowy... Małydomku szukaj piecyka typu koza stalowego. Wiele jest takich, które mają dolot powietrza z zewnątrz. Pokazywałam tu Westfire, Austroflamm, Rais, Stuv. Możesz też pomyśleć o niewielkim piecyko-kominku. Bardzo ładny jest Qbik firmy Rais. Stuv i Westfire mają bardzo dużą ofertę. Nie wiem jak z cenami, ale jeśli już kupuje się taki piecyk to warto trochę zapłacić. Tym bardziej, że odpada koszt obudowy. Pod zdjęciami podałam linki, gdzie możesz obejrzeć i poczytać więcej. DOVRE Astro 3 (podobny do tego ze zdjęcia) ma możliwość zainstalowania przystawki doprowadzającej powietrze z zewnątrz. dovre astro AUSTROFLAMM SLIM ma doprowadzenie powietrza z zewnątrz austroflamm WESTFIRE 23GL - powietrze doprowadzone z zewnątrz WESTFIRE 33 westfire NORDPEIS RONDA nordpeis Oczywiście jest ich wiele więcej, także polskich firm. Kratki też mają piecyki podobne do tych, które wkleiłam, ale z tego co wiem ceny tak bardzo nie różnią się np. od Westfire. Edytowane 10 Lutego 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.02.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Mamy sporo piecyków stalowych z poborem 100% powietrza do spalania z poza domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 No, pacz Waszmość zapomniałam o ROMOTOPach Ładna ta Esquina Romotop Esquina Romotop Luanco Romotop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 10.02.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346365&stc=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346366&stc=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346367&stc=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346368&stc=1http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346369&stc=1 Ceny i terminy na zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 No, nic tylko Was Panowie pod włos trzeba, bo inaczej się nie odezwiecie Ktototaki, podpisz proszę piecyki nazwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 10.02.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) No, nic tylko Was Panowie pod włos trzeba, bo inaczej się nie odezwiecie Ktototaki, podpisz proszę piecyki nazwami Tyle tego jest że pisanie to godzina albo i dwie, każdy z tych pieców ma przynajmniej 30 kolorów + nawet kilka rodzajów kamienia + wersje z piekarnikiem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346371&stc=1 Polecam również od czasu do czasu zerknięcie na nasz profil na facebooku, wrzucamy tam własne zdjęcia nigdzie indziej nie publikowane https://www.facebook.com/wklady-kominkowecom-380662445352760/?ref=hl Edytowane 10 Lutego 2016 przez ktototaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2016 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Eeeeee..., Wystarczy jak napiszesz nazwę tego co na zdjęciu. Do reszty jeśli ktoś potrzebuje można się przecież łatwo dokopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 10.02.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 dzięki pestko, idę grzebać mam wrażenie że nasz fireplace to będzie najbardziej wymęczony element domu na niczym innym mi tak nie zależy jak na tym ogniu,żeby był taki jak chcę, mam w nosie włączniki, brodziki i inne pierdoloty, trzaskajace drewno this is it! jak nie urok to sraczka, jak komina nie podetnę od dołu to koza aby nie żeliwna, tylko stalowa, a stalowa lubi być nowoczesna, to nie dla nas, koza nie lubi dolotu, a dolot być musi, zachciało nam się wentylacji mechanicznej psia jego mać trzeba było od kozy zaczynać budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2016 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Małydomku, wśród tych nowoczesnych stalowych też można znaleźć takie o bardziej tradycyjnym wyglądzie.Jeszcze jedno miejsce do pogrzebania wśród piecyków Piece wolnostojace kozy stalowe i zeliwne Niestety raczej nie podają czy jest dolot powietrza. Ale znajdziesz tu chyba prawie wszystko co jest w PL do kupienia, bo widzę, że poza wymienionymi wcześniej są też piecyki Invicta, Thorma, Haas+Sohn, Godin. Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 11.02.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Żeliwo nie bardzo lubi mroźne powietrza , zakładają doprowadzenie powietrza do spalania z poza domu lepiej wybrać piec stalowy... chyba zaden piecyk nie lubi mrożnego powietrza... gdy nie jest używany, zimne powietrze pięknie rosi korpus i powoduje rdzewienie.(oczywiście wyłączając sytację gdy jest zrobione zamknięcie dolotu przed piecykiem - taka sytuacja należy jednak do rzadkości ) natomiast nie wiem czym w tej kwestii piecyk stalowy rózni się od żeliwnego ? ogólnie fetysz dolotu, a szczególnie 100 % w przypadku piecyków na 3 małe polana jest bardzo wątpliwy, nie ma bowiem najczęściej możliwości wstępnego ogrzania tego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 11.02.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 dzięki pestko, idę grzebać mam wrażenie że nasz fireplace to będzie najbardziej wymęczony element domu na niczym innym mi tak nie zależy jak na tym ogniu,żeby był taki jak chcę, mam w nosie włączniki, brodziki i inne pierdoloty, trzaskajace drewno this is it! jak nie urok to sraczka, jak komina nie podetnę od dołu to koza aby nie żeliwna, tylko stalowa, a stalowa lubi być nowoczesna, to nie dla nas, koza nie lubi dolotu, a dolot być musi, zachciało nam się wentylacji mechanicznej psia jego mać trzeba było od kozy zaczynać budowę szanowny domku przecież Wy wcale kozy nie chcieliście, daliście sobie tylko wmówić, że jej chcecie koszty proponowanych kóz do których mają dojść jeszcze przeróbki i wykończenia "otoczenia", zaczynają dochodzić do kosztów jakiegoś sensownego niedużego komnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2016 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Słuszna rada/uwaga Lecho*ski. Mały kominek z dolotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 11.02.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 szanowny domku przecież Wy wcale kozy nie chcieliście, daliście sobie tylko wmówić, że jej chcecie koszty proponowanych kóz do których mają dojść jeszcze przeróbki i wykończenia "otoczenia", zaczynają dochodzić do kosztów jakiegoś sensownego niedużego komnka hmmmm... a komu niby daliśmy sobie wmówić? oglądamy zabudowy kominków od dłuższego czasu,ładniejsze i te,które nie powinny powstać i coraz bardziej utwierdzamy się w przekonaniu,że podoba nam się koza, której wczesniej w ogóle nie braliśmy pod uwagę jedni zaczynają od szukania kominka z dgp a kończą z piecokominkiem, drudzy nastawiają się na kominek a ostatecznie decydują się na kozę niesety u nas jest ograniczenie w postaci WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 hmmmm... a komu niby daliśmy sobie wmówić? oglądamy zabudowy kominków od dłuższego czasu,ładniejsze i te,które nie powinny powstać i coraz bardziej utwierdzamy się w przekonaniu,że podoba nam się koza, której wczesniej w ogóle nie braliśmy pod uwagę jedni zaczynają od szukania kominka z dgp a kończą z piecokominkiem, drudzy nastawiają się na kominek a ostatecznie decydują się na kozę niesety u nas jest ograniczenie w postaci WMKozóf do WM, jak psów....i coraz więcej przybywa. U mnie na łące w Łaziskach też ich przybywa...To doskonała i duuuuuużo tańsza alternatywa dla kominka. Oczywiście jak ktoś ma ochotę gości rzucić na kolana, mam w ofercie kózki od kilkunastu do kilkudziesięciu tys. złotych polskich...Z wodotryskiem też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 LORFLAM – chyba tych francuskich wkładów, kaset i piecyków w PL nie ma w ofercie nikt, ale bardzo podobają mi się aranżacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od kiedy w modę weszły takie prostaczki (aranżacje i kominki). Przestałem prawie korzystać z usług architektów i wizjonerów. Przynajmniej w kwestii samego kominka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2016 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Jeszcze 4 LORFLAMy. Tymrazem 2 wkłady kominkowe i 2 kominki otwarte. Piękny komin, oblożony wielkim kaflami w kolorze znakomicie kontrastującym z wnętrzem. Nowocześnie, elegancko i z nutą nostaglii, gdy spojrzy się w górę na sufit Edytowane 11 Lutego 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2016 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od kiedy w modę weszły takie prostaczki (aranżacje i kominki). Przestałem prawie korzystać z usług architektów i wizjonerów. Przynajmniej w kwestii samego kominka... Oj, zaraz prostaczki. Taką mamy modę wnętrzarską, że nie da się kręcić ozdóbek, ale nawet siermiężne formy można zrobić tak, że są oryginalnie-niepowtarzalnie wpasowane we wnętrze. Bardziej chodzi o to, żeby przymierzyć formę kominka do sytuacji w pomieszczeniu. U Ciebie w domu jest to znakomicie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.02.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 A widzisz. Tu znowu kłaniają się lata współpracy z dizajnerami...pewnie wlazło mi to w krew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.02.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Piecyk ? Edytowane 11 Lutego 2016 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts