pestka56 25.02.2016 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Oresund nareszcie. Wygląda wspaniele. Poproszę tutaj relację z rozpalania. Najlepiej film i oczywiście więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.02.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Można budować ciężkie piece akumulacyjne bez podpierania się Panem K... Edytowane 25 Lutego 2016 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 25.02.2016 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Można budować ciężkie piece akumulacyjne bez podpierania się Panem K... a w tym bialo zielonym kaflaku, co jest w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2016 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Oresund i jak rozpalone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.02.2016 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 a w tym bialo zielonym kaflaku, co jest w środku? Marketingowiec z Romotopa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 26.02.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Marketingowiec z Romotopa:D Romotopa? coś komuś? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=347985&stc=1 pod kaflem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=347986&stc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.02.2016 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) Drobne wspomnienie z wczorajszej wizyty w Polskim Radio – STS, czyli Studencki Teatr Satyryczny, kuźnia polskiej piosenki polityczno-satyrycznej.https://www.youtube.com/watch?v=p5a8RIYmbL8W 1954 roku powstał w Warszawie Studencki Teatr Satyryków STS. Działał do 1975 roku. Był pierwszym w Polsce studenckim teatrem politycznym (kilkakrotnie cenzura zawieszała jego spektakle). W okresie swojej działalności teatr dał 55 premier i 3.210 przedstawień. Specjalnością STS-u były tzw. „Rewie satyryczne” zawierające znakomite piosenki. Autorami tekstów piosenek i przedstawień byli: Andrzej Jarecki, Agnieszka Osiecka, Witold Dąbrowski, Ziemowit Fedecki, Andrzej Drawicz, Stanisław Tym, Jan Tadeusz Stanisławski. Muzykę komponowali: Marek Lusztig, Jarosław Abramow, Edward Pałłasz, Maciej Małecki. Przez STS przewinęło się 215 artystów wykonawców, w tym: Elżbieta Czyżewska, Zofia Merle, Krystyna Sienkiewicz, Anna Prucnal, Kazimiera Utrata, Krzysztof Kowalewski, Jan Matyjaszkiewicz, Ryszard Pracz, Sława Przybylska, Hanna Rek, Elżbieta Burakowska, Jan Tadeusz Stanisławski, Stanisław Tym oraz Wojciech Siemion, Andrzej Łapicki, Kalina Jędrusik, Alina Janowska, Halina Mikołajska, Barbara Krafftówna, Zbigniew Zapasiewicz i Tadeusz Łomnicki. W ramach niedawno powstałego Studia Piosenki Teatru Polskiego Radia wczoraj (niedziela, 28 lutego 2016 roku o godz. 17:00) odbył się koncert piosenek wybranych z ponad 300 jakie powstały w teatrze. Do koncertu zaproszono niezwykle utalentowanych aktorów i piosenkarzy, laureatów wielu ogólnopolskich przeglądów i festiwali w tym prestiżowego Festiwalu Piosenki Studenckiej w Krakowie oraz Przeglądu Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu czy Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Artystycznej w Rybniku. Koncert transmitowano w Programie 1 Polskiego Radia oraz w sieci na stronie Jedynki. Edytowane 29 Lutego 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 29.02.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 a w tym bialo zielonym kaflaku, co jest w środku? Palenisko szamotowe do spalania drewna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 02.03.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Trafiłam tu bo zaczęłam szukać kozy kaflowej. Bardzo podoba mi sie ta biała którą wyzej pokazuje Ktototaki , choc to chyba bardziej kominek, ale cena nie dla mnie.I mam pytanie czy do 2 tyś, ewentualnie ciut wiecej znajde jakąś kózkę kaflową o mocy 5kw ( mam do ogrzania salon z kuchnia czyli jakieś 50m2, więc chyba dobrze dobrałam wielkośc pieca), z dolotem powietrza, oczywiscie coś fajnego i godnego polecenia, bo w markecie nie chcę kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Do 2 tysięcy nową kózkę z kafelkami Ale poszukaj na allegro używanego, zapoluj. Nawet w Leroy Merlin piecyk kaflowy to co najmniej 2,5 tys., a są i takie za kilkanaście tysięcy Kaflowa Blanka z kratki.pl ma dolot powietrza z zewnątrz. Cena 5900. I nie wydaje mi się byś coś przyzwoitego i nowego dostała poniżej tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 02.03.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Za 3070 Evora 01 ceramika , w trzech kolorach do wyboru ; kość słoniowa mat./ 92360, czarny /4900 , czerwień/75705 Edytowane 2 Marca 2016 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Taka inspiracja kominkowa dawno mi się nie trafiła Więcej z tego domu można zobaczyć TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.03.2016 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ciekawe, ale strasznie wymóżdżone...Czułbym się jak w poczekalni dworcowej z przechowalnią bagażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.03.2016 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Do 2 tysięcy nową kózkę z kafelkami Ale poszukaj na allegro używanego, zapoluj. Nawet w Leroy Merlin piecyk kaflowy to co najmniej 2,5 tys., a są i takie za kilkanaście tysięcy Kaflowa Blanka z kratki.pl ma dolot powietrza z zewnątrz. Cena 5900. I nie wydaje mi się byś coś przyzwoitego i nowego dostała poniżej tej ceny.W Blance palenisko też mogliby już dawno poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 03.03.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Trafiłam tu bo zaczęłam szukać kozy kaflowej. Bardzo podoba mi sie ta biała którą wyzej pokazuje Ktototaki , choc to chyba bardziej kominek, ale cena nie dla mnie. I mam pytanie czy do 2 tyś, ewentualnie ciut wiecej znajde jakąś kózkę kaflową o mocy 5kw ( mam do ogrzania salon z kuchnia czyli jakieś 50m2, więc chyba dobrze dobrałam wielkośc pieca), z dolotem powietrza, oczywiscie coś fajnego i godnego polecenia, bo w markecie nie chcę kupować. za 2500 mamy piecyki z kaflami w pięciu kolorach - kość słoniowa, beż, zielony, brąz, kasztan http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=348658&stc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 03.03.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 pestka jeżeli szukasz źródła do inspiracji polecam ten profil na facebooku, https://www.facebook.com/ubytovanienaslovensku/?fref=ts można znaleźć takie perełki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=348659&stc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.03.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 nie mam przekonania by pokazywac cos zaawansowanego w 90%, ale...dajemy: mój długo oczekiwany piec, juz prawie gotowy moze jutro zostanie odpalony. projekt estetyczny MÓJ WŁASNY ang. rammed earth glinobitka osprzet Pisla HTT 401 i pokrewny http://lh3.googleusercontent.com/-DSjkbyNpu_8/Vs4z_Ssz_WI/AAAAAAAATSE/SYQCvhBjZCQ/s512-Ic42/resized_DSC06740.JPG TO NIE JEST KOMINEK! tylko piec komorowy Kuzniecowa, z piekarnikiem ceramicznym i nagrzewnicą wody CWU wymiary 120 front, x80 x wys 175. masa akumulacyjna ok 2000kg, na fundamencie zbrojonym ogrzewał będzie pomieszcze 200m3 oraz wodę w bojlerze 110L, wkrótce pierwsze testy sprawdzające akumulacyjnosc, zainteresowani? to wrócę z wynikami Witam ,no bardzo ładny szczególnie ta szarość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 06.03.2016 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Dziekuję za odpowiedzi, postaram sie troche podszkolić w temacie, bo zupelnie nie wiem czym się różni dobra koza od złej, albo inaczej ...tania od drogiej. Szukam kozy raczej do okazjonalnego palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2016 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Okazjonalnie czy nie, potrafi być nieprzyjemne – dymi, albo w ogóle marnie się pali, rączka przy drzwiczkach parzy. Albo jak w Blance ruszt może nie wytrzymać i zapadnie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 06.03.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Czyli rozumiem że w moim przypadku (ograniczony budżet) lepiej szukać uzywanych ale lepszych firm ?Bo np ta zielona za 2500 tez by mi odpowiadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts