pestka56 06.03.2016 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Mam podobny piecyk, tylko kafle kremowe i dodatkowa wnęka ponad paleniskiem. Zastąpi go kominek, a piecyk powędruje na poddasze. Nie jest najlepszy, ale jakoś wytrzymał naszą naukę posługiwania się paleniskiem. Szlag trafił mocowanie szyby w drzwiczkach i zamek, który jest bardzo prymitywny. Popękała wykładzina szamotowa wewnątrz paleniska. Poza tym upierdliwe jest sterowanie dopływem powietrza do paleniska, bo nasz piecyk nie ma dolotu z zewnątrz. Może zobacz u Ktototaki pozostałe piecyki i dobierz kolor. Kwota jest taka, że jeśli za jakiś czas będziesz chciała to bez żalu kupisz inny, może z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_stroz 07.03.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Pestko kochana zaglądniesz na Sypialnie i doradzisz mi coś?http://forum.muratordom.pl/showthread.php?17192-SYPIALNIA-kolory-farby-style-realizacja&p=7095771#post7095771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 07.03.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam. b_ ... że niby chcesz kominek do sypialni ... ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 00:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Forest, to było niestety tylko polowanie na mnie o kominku nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.03.2016 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam. Szkoda ... kominek w sypialni to bajka ... Ja od piętnastu już lat, w okresie od początku października do końca kwietna zasypiam wraz z żoną ... i często z dziećmi ... przy widoku żywego ognia w kominku ... polecam każdemu ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 02:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Gdybym teraz budowała dom, miałabym kominki sypialniach i w łazienkach. Tak mam niewielką szansę na coś niedużego w jednej z sypialni na poddaszu lub łazience obok niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.03.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Oj tam, oj tam...kobita wywaliła go z sypialni i śpi na sofie w salonie z kominkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Też dobre miejsce A Ty masz w domu w innych pomieszczeniach kominki poza tym cudem podwójnym w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.03.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Gdybym teraz budowała dom, miałabym kominki sypialniach i w łazienkach. Tak mam niewielką szansę na coś niedużego w jednej z sypialni na poddaszu lub łazience obok niej Odpowiedź na twoje marzenia nazywa się HYPOKAUSTUM ... grzeje PROMIENIOWANIEM jak SŁOŃCE w kilku przylegających pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Darku, trafiłeś na archeologa. Oglądałam na żywo oryginały, od których wzięła się ta nazwa Niestety nie ma w moim domu takiej możliwości. Nawet żaden z dwóch kominów nie stoi centralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.03.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Też dobre miejsce A Ty masz w domu w innych pomieszczeniach kominki poza tym cudem podwójnym w salonie? W bibliotece mam otwarty i "kozicę" w jednej z łazienek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 08.03.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Gdybym teraz budowała dom, miałabym kominki sypialniach i w łazienkach. Tak mam niewielką szansę na coś niedużego w jednej z sypialni na poddaszu lub łazience obok niej No tak, a jak tomekwa wstawił zdjęcie swojej kozy w lazience to byl shitstorm w komentarzach na watku lazienkowym. Tak więc pestka nie wychylaj sie ze swoimi marzeniami , bo po Tobie pojadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.03.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam. Ogień w łazience to też bajka ... oczywiście w połączeniu z wanną ... tak zazdrościłem Piotrowi, ze też będę mieć ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2016 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 A co mi tam Po pierwsze jestem u siebie i niech sobie jeżdżą Po drugie już niektórzy „jeżdzili” i jakoś to zniosłam. Ja nie wiem czy ten piecyk to tak da radę u mnie Mam komin między łazienką a jedną z sypialni, ale on ma poza wentylacyjnymi, 2 przewody spalinowe (nie wiem po co tak) i jeden dymowy, do którego na parterze jest podłączony kocioł pelletowy. Cormac, jeśli masz kontakt z Tomkiem, poproś żeby tu wstawił zdjęcia. Będziemy bronić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.03.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Podlinkujcie te komentarze na łazienkowym....Chętnie zobaczę, czego zazdroszczą komentatorzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.03.2016 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Można i tak.... jak ktoś lubi wszędzie.. Edytowane 9 Marca 2016 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.03.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Można ?? Można i tak jak ktoś lubi wszędzie... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2016 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Ale ten drugi, to raczej nie jest woodburning Skoro już tu zajrzałam, to mam bardzo niezwykły kominek do pokazania. Wkład jest na bioetanol, ale wydaje mi się, że jakby rzecz przemyśleć zanim się strop wyleje, to można klasyczny kominek z wkładem umieścić w takim miejscu Zamiast tkaniny, czy też tapety zainstalowałabym czarną blachę nabijaną ćwiekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.03.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 A niby dlaczego nie można tkaniny w tle? https://www.facebook.com/baturakominki/photos/pcb.452115771651780/452115748318449/?type=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2016 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Ale tam też masz bioethanol, który pewnie daje dużo niższą temperaturę niż kominek, w którym pali się drewnem. Poza tym ta tkanina, którą osłoniliście zaplecze prezentacji jest w większej odległości od otworów palenisk i ma z tyłu pustą przestrzeń, co na pewno wpływa na zchładzanie otoczenia. Tu musiałaby być albo przyklejona do podłoża jak tapeta, albo napięta na ramie, a pod spodem obudowa paleniska. Tak po babsku myślę Trochę bym się bała. Tak samo jak bałabym się obudować otwór paleniska drewnem, choć przecież to się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts